Kaasujalka

Kunnon talvirenkaat myös kauppakassiin!

Julkaissut:

|

30.10.2023

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Kunnon talvirenkaat myös kauppakassiin!

Kirkkonummen Rengaspiste sai Ari Kososesta kokeneen rengasosaajan. – Ensimmäisen kerran väänsin renkaat alle pieneen Miniin jo vuonna 1972, Kosonen naurahtaa.

Kirkkonummen Rengaspistettä Masalassa vetävä Ari Kosonen ihmettelee, kun moni perheenpää haluaa ostaa perheen kakkosautoon halvimmat mahdolliset talvirenkaat. – Juuri kakkosautossahan pitäisi olla kunnon talvirenkaat: kulkevathan vaimon kyydissä perheen lapsetkin, hän sanoo.

 

Kosonen muistuttaa, että hyvä rengas on halpa henkivakuutus.
– 380 euron rengas antaa ihan toisenlaisen turvallisuuden kuin 300 euron rengas. Maksimissaan hintaero on 100 euron luokkaa keskihintaisissa autoissa, toki isommissa renkaissa ero on suurempi. Usein mietin, että pitäähän sen kauppakassinkin pysähtyä ja päästä liikenteeseen risteyksessä. Siinä hyvät renkaat auttavat merkittävästi. Korostuneesti tämä tulee esille vielä talvirenkaissa. Juuri pikkuautossa renkaan hyvä pito on erittäin olennaista, Kosonen sanoo

Kosonen on vetänyt Rengasmarket-ketjuun kuuluvaa Kirkkonummen Rengaspistettä Kirkkonummen Masalassa puolitoista kuukautta. Itsekin aiemmin vankan kokemuksen rengasyrittäjänä hankkinut tekee työtään eräänlaisen konsultin roolissa ja oman yrityksensä kautta.

Rengasyrittäjäksi Kosonen ryhtyi itsekin vuonna 1991, kun Perusti Tikkurilan Renkaan. Vuonna 2013 hän luopui omasta osuudestaan Tikkurilan Renkaassa ja lähti toisiin töihin, mm. rekkakuskiksi ja myyntiedustajaksi.

Veri veti kuitenkin takaisin tänä kesänä.
–Kun Kim Rajalin pyysi minut tähän hommaan, lähdin innolla mukaan. Suonissani virtaa varmaan enemmän kumia kuin verta. Kun tietoa alalta on kertynyt ja näinä välivuosinakin olen sivutoimisesti harrastanut renkaiden välittämistä, niin miksi en antaisi muidenkin hyötyä kokemuksistani, hän naurahtaa.

Rengasvääntöä jo 1972!

Kosonen väänsi ensimmäiset renkaat vanteille jo vuonna 1972.  Rengasala on kokenut melkoisen mullistuksen 50 vuodessa.
–Ensimmäiset 10 tuuman renkaat väänsin pieneen Miniin. Nyt laitoin uudet 18-tuumiaset renkaat Mini Clubmaniin. Kokoero on melkoinen, kun ennen 17 tuuman rengas oli iso ja nyt se taitaa olla normaali koko. Kehitys ollut valtavaa niin renkaissa kuin autoissakin.

Jo vuonna 1996 toimintansa aloittanut Kirkkonummen Rengaspiste kuuluu Rengasmarket-ketjuun, joka edustaa pääasiassa Continental -renkaita.
–Pakkaan eväät kotona Tikkurilassa aamukuudelta ja ajan 35 kilometrin matkan tänne Masalaan. Samalla kuuntelen uutisia ja suunnittelen tulevaa päivää. Olo on kuin kotiin olisi tullut, niin syvällä selkäytimessäni on tämä rengashomma On kuin kotiin olisi tullut. niin syvällä selkäytimessä rengashomma.

Vaikka tieliikennelaki ei enää määritäkään tarkasti talvirengaspakkoa, niin Kosonen varoittaa ajamasta liian syvälle syksyyn kesärenkailla.
–Uusi tieliikennelaki määrää käyttämään renkaita säiden mukaan. Jos talvi yllättääkin tavallista aikaisemmin ja ajaa kesärenkailla kolarin, vakuutusyhtiö ei välttämättä suhtaudukaan korvaushakemukseen suopeasti.

 

Teksti Timo Kiiski
Kuvat Mika Salomaa

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Helsingin Rengashotelli Euromasterin partneriksi
”Pienenkin korjaamon pitää erikoistua”
Sohvalla istuen uudet renkaat Mersuun

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *