Kaasujalka

Huoltis -korjaamo laajensi Pitäjänmäkeen

Julkaissut:

|

12.9.2023

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Huoltis -korjaamo laajensi Pitäjänmäkeen

”Hyvä naapuri autoasioissa”, tiivistää yrittäjä Jan Reijo Huoltis-korjaamoiden toimintafilosofian. Nyt ”hyvä naapuri” löytyy myös Helsingin Pitäjänmäen Takkatieltä.

Toukokuussa Helsingin Pitäjänmäessä aloittanut Huoltis Pitsku korjaa ja huoltaa kaikkia yleisimpiä automerkkejä, mutta P & T Autohuollon ostamisella se sai aimo annoksen erityisosaamista Volvoihin.

Fixus-korjaamoketjuun kuuluva Huoltis-korjaamo Pitäjänmäen Autohuolto Oy sai yrityskaupassa korjaamon lisäksi myös P & T Autohuoltoa 16 vuotta yrittäjänä pyörittäneen Petri Julinin Volvo-osaamisen.
–Tunnemme Petrin kanssa toisemme jo 1990-luvun alusta saakka, kun olimme samaan aikaan Volvojen merkkiliikkeessä Olarin Biliassa töissä. Hän tuo Takkatielle merkittävästi Volvo-osaamista, vaikka huollamme ja korjaamme kaikkia muitakin yleisiä automerkkejä. Käytännössä Petri pyörittää Huoltis Pitskua, vaikka ei nyt olekaan yrittäjän statuksella. Päädyimme yrityskauppaan, kun P & T Autohuollon korjaamotiloina palvellut kiinteistö puretaan, sanoo yrittäjä Jan Reijo.

Julinin vanhoille asiakkaille asiointi Pitäjämäen Takkatiellä on helppoa, sillä uusi osoite löytyy vain 50 metrin päästä entisestä Arinatien korjaamosta.

Uusi toimipiste istuu luontevasti osaksi viime vuosien aikana voimakkaasti kasvanutta Huoltis-korjaamoketjua. Yrityksellä oli jo ennestään toimipisteet Espoon Suomenojalla, Vantaan Vantaanportissa sekä Helsingin Konalassa ja Tapanilassa. Lisäksi Huoltiksella on raskaan kaluston korjaamo Lohjalla.

”Hyvä naapuri”

Huoltis-korjaamoiden palveluksessa on kaikkiaan 52 työntekijää, heistä kolme työskentelee Pitskussa.

Korjaamot kuuluvat Fixus-autovaraosa- ja korjaamoketjuun, kuten kuului myös P & T Autohuolto. Fixus on nykyään osa ruotsalaista ja  Pohjois-Euroopan johtavaa autojen varaosien jakeluyhtiötä MEKOa (aiemmin Mekonomen Group). Samaan yhtiöön kuuluvat myös Mekonomen-korjaamot.
–Osana isoa pörssiyhtiötä saamamme tuki ja tiedonsaanti sekä varaosatoimitukset ovat todella hyvällä mallilla, Reijo sanoo.

Vastaanotto ja korjaamohalli toimii Takkatiellä vajaan 300 neliön tiloissa, nosturipaikkoja on neljä.
–Me kaikki tarvitsemme hyvän naapurin, ja me olemme asiakkaillemme hyvä naapuri autoasioissa. Me hoidamme luottamuksella sovitut työt ja jos niiden aikana ilmenee jotain uutta, neuvottelemme jatkosta asiakkaan kanssa etukäteen. Olemme myös aika nopeita, meille ei ole kauhean pitkiä jonoja.

Reijo korostaa Huoltis-korjaamoiden yhden oven taktiikkaa.
–Meiltä saa saman oven takaa autolle kaikki palvelut. Moni muu korjaamo ei vaihda eikä korjaa edes tuulilaseja. Vaikka emme itse tee Takkatien tiloissa vauriokorjauksia, niin sekin hoituu yhden oven taktiikalla yhteistyökumppanimme kautta.

Kaikki Huoltis-korjaamot löytyvät netissä saman Huoltis.fi -osoitteen alta.

 

Teksti Timo Kiiski
Kuvat Mika Salomaa

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Sähköauto tarvitsee yhä myös lyijyakun
Sähköauton akuston kunnon tarkistus
Näin pysäköit Helsingissä halvemmalla

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *