Kaasujalka

Auto siistiksi syksyä varten

Julkaissut:

|

4.9.2023

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Auto siistiksi syksyä varten

Lomareissujen jäljiltä auto voi olla kaukana puhtaasta ja raikkaasta, joten on aika tarttua toimeen! Näillä SONAX -tuotteilla saat autosi siistiksi käden käänteessä.

Moni keskittyy autonpesussa vain ulkokuoreen, vaikka myös sisätilat kaipaavat säännöllistä puhdistusta. Lomien jäljiltä auto voi olla täynnä kuraa, hiekkaa, ruokatahroja ja karvoja – eikä tuoksukaan ole parhaimmasta päästä. SONAX XTREME Sisäpesuaine, SONAX XTREME Ikkunapesu, SONAX Hajuntappaja ja erityisesti karvojen irrotukseen suunniteltu erikoisharja taikovat sisätilat jälleen edustuskelpoisiksi.

Puhdistusta ja raikastusta

SONAX XTREME -sarjan sisäpesuaine on kätevä ratkaisu sisäpintojen ja verhoilujen tehokkaaseen puhdistukseen. Suihkepullossa myytävä pesuaine irrottaa pinttyneenkin lian hellävaraisesti, poistaa epämiellyttävät hajut ja jättää jälkeensä raikkaan tuoksun. Tuotteen sisältämä hajuntappaja ei ainoastaan peitä, vaan myös poistaa esimerkiksi lemmikkien tai eväiden aiheuttamat, epämiellyttävät hajut.

Sisäpesuaineen käyttö on helppoa: suihkuta käsiteltävälle alueelle, hiero pintaa puhdistussienellä tai mikrokuituliinalla ja pyyhi lopuksi vedellä kostutetulla mikrokuituliinalla. Värierojen välttämiseksi, käsittele yksi alue kerrallaan. Muista pyyhkiä myös kojelaudan painikkeet, ratti, vaihdekeppi, käsijarru, turvavöiden soljet sekä ovenkahvat.

Jos auton tekstiilipintoihin on tarttunut erittäin voimakkaita hajuja esimerkiksi ruoasta, juomasta tai hiestä, kannattaa pintojen puhdistus vielä viimeistellä erikseen myytävällä SONAX Hajuntappajalla. Tuotetta suihkutetaan tasaisesti käsiteltävälle pinnalle ja annetaan kuivua. Hajuntappajaa voi käyttää myös ilmanraikastimena, jolloin pari suihkausta riittää raikastamaan auton sisäilman.

Puhdista ikkunat myös sisältä

Tuulilasin sisäpinnalle muodostuu kuin varkain pölystä, bakteereista ja muusta liasta koostuva, sumentava kalvo, joka haittaa näkyvyyttä etenkin silloin, kun aurinko paistaa matalalta. Siksi on tärkeää muistaa pestä myös ikkunoiden sisäpinnat säännöllisesti.

Erinomaiset tuotteet ikkunoiden pesuun ovat SONAX XTREME Ikkunapesu ja lasipinnoille suunniteltu mikrokuituliina. XTREME Ikkunapesu puhdistaa ikkunat tehokkaasti kertakäsittelyllä, eikä jätä häiritseviä raitoja tai muita jälkiä ikkunaan. Viimeistele pyyhkimällä ikkunat mikrokuituliinalla.

Lemmikin omistaja luottotuote

Kaikki auton omistajat tietävät, kuinka hankalaa on saada hiukset ja muut karvat pois auton tekstiilipinnoilta. Mikäli kesäreissuilla on matkustanut mukana lemmikkejä, voit olla varma, että niiden karvat ovat takertuneet tiukasti auton verhoiluun, mattoihin ja istuimiin, eivätkä ne siitä irtoa pelkän imuroinnin voimin.

Karvoja ei tarvitse kuitenkaan yksitellen nyppiä, kun tekstiilipinnat käsitellään SONAX Karvojen irrotusharjalla. Karvat tarttuvat helposti harjan pehmeisiin silikonikumiharjaksiin ja harjaus jättää tekstiiliin hyvännäköisen, pörröisen pinnan. Tepsii niin lemmikkien karvoihin kuin ihmisten hiuksiinkin. Harja on myös helppo puhdistaa juoksevalla vedellä.

Entä hyönteistahrat?

Kesän jäljiltä auton maalipinta voi olla kuorrutettu kirjavalla sekoituksella erilaisia hyönteisten raatoja. Rasvaiset hyönteistahrat ovat siinä mielessä viheliäisiä, että muuten hyväksi havaittu auton pesutuote ei välttämättä tepsikään niihin. Tahrat irtoavat parhaiten, kun niihin suihkuttaa juuri tähän tarkoitukseen suunniteltua SONAX XTREME Hyönteisirrotetta ennen auton pesua. Anna irrotteen vaikuttaa 3–5 minuuttia ja pese auto sitten normaalisti.

SONAX XTREME Hyönteisirrote myydään kätevässä puolen litran suihkepullossa. Tuote sopii käytettäväksi auton maali-, lasi-, kromi- ja muovipinnoille. Huom! Vahan tai pinnoitteen käyttö maalipinnalla helpottaa hyönteistahrojen puhdistamista.

Tutustu SONAX-tuotevalikoimaan ja etsi lähin jälleenmyyjäsi: sonax.fi

Teksti Timo Kiiski

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Häikäisysuoja – edullinen vaihtoehto tummennusteippaukselle
Purkuosatkin takuulla
Brink -vetokoukku lähes autoon kuin autoon

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *