Kaasujalka

Autorekry yhdistää autoalan tekijät

Julkaissut:

|

3.8.2023

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Autorekry yhdistää autoalan tekijät

Autorekry Oy:n asiantuntijoilla on yhteensä yli 100 vuoden kokemus autoalalta. – Tunnemme ihmiset. Jos autoliike hakee myyjää, niin tiedämme, minkälaiset ihmiset pärjäävät missäkin yrityskulttuurissa, sanoo toimitusjohtaja Janne Turklin.

Kun autoliike tarvitsee osaavaa myyjää tai autokorjaamo pätevää mekaanikkoa, Autorekry Oy sellaiset niille myös etsii.

Autorekryllä on yhteensä yli 100 vuoden kokemus autoalalta ja kaikki näinä vuosina hankittu osaaminen on teidän käytössänne.

Suomen ensimmäinen ja ainoa autoalan rekrytointeihin ja suorahakuihin erikoistunut yritys. Yrityksen taustalla on KED Finland, joka on jo vuodesta 2014 lähtien järjestänyt autoalan koulutusta ja valmennusta mm. mekaanikoille, myyjille, myyntipäälliköille ja huoltoneuvojille.

Kolme vuotta siten KED Finlandin rinnalle perustettiin autoalan osaajien rekrytointeihin erikoistunut Autorekry Oy. Yritysten kaikki neljä osakasta ovat pitkän linjan kokeneita autoalan osaajia, joille on kertynyt mittava työkokemus niin automaahantuonnista, automyynnistä kuin jälkimarkkinoinnista ja huoltotoiminnastakin Suomessa, Pohjoismaissa ja Baltiassa.

Yksi osakkaista on Autorekry Oy:n toimitusjohtaja Janne Turklin. Hän on toiminut mm. suuren automerkin pohjoismaiden jälleenmyyntiverkoston kehittämispäällikkönä, maahantuonnin maajohtajana Suomessa ja Ruotsissa.
–Meillä kaikilla Autorekry Oy:n osakkailla on vahvuutena autoalan kiistaton osaaminen ja tuntemus.  Meillä on yhteensä yli 100 vuoden kokemus autoalalta ja tunnemme sen ihmiset. Jos autoliike hakee myyjää, niin tiedämme, minkälaiset ihmiset pärjäävät missäkin yrityskulttuurissa. Kaikilla rekrytointipalveluja tuottavilla yrityksillä on omat vahvuutensa, mutta tuskin kukaan tuntee autoalaa yhtä syvällisesti kuin me.

Osaajille riittää töitä

Toimeksiantoja Autorekrylle onkin alkanut tulla kiihtyvällä tahdilla.
–Se kertoo tietysti onnistumisestamme, Turklin sanoo.

Turklin muistuttaa, että autoalalla tapahtuu nyt enemmän kuin koskaan aiemmin.
–Tekninen murros on nyt suuri, mutta siihen päälle tulee vielä muuttunut ostokäyttäytyminen, erilaiset ostokanavat ja jakelumallit. Oppimis- ja kehittymishaluiselle tarjolla on nyt huikea mahdollisuus määrittää itselleen tulevaisuus alalla. Tehtävästä tai toimenkuvasta riippumatta tärkeintä on hakijan oma motivaatio, Turklin sanoo.

Mekaanikoista piikkipaikoille pääsevät he, jotka ovat omaehtoisesti perehtyneet diagnostiikkaan: niin sähköautoihin kuin hybrideihinkin.
–Toki sähkö- ja hybridiautoissakin on myös perinteistä tekniikkaa ja suomalaiset ajavat vielä pitkään myös polttomoottoriautoille. Eli tarvetta löytyy myös perinteiselle osaamiselle, mutta etulyöntiasemassa ovat ne, jotka siinä rinnalla haluavat päivittää myös sähkö- ja hybridiautojen osaamistaan, Turklin sanoo.

Myös automyyjiltä peräänkuulutetaan yhä enemmän sopeutumista moderniin digitaaliseen autokauppaan.
–Tarvitaan digitaalisia välineitä käyttäviä automyyjiä, jotka ovat valmiita palvelemaan asiakkaita silloin, kun nämä itse sitä haluavat, Turklin sanoo.

Turklin muistuttaa, että motivoitunutta mekaanikkoa tai automyyjää myös autokaupat ja autokorjaamot kouluttuvat usein myös itse paljon.  Tähän Autorekry tarjoaa myös omia rekrytoivan koulutuksen ohjelmia,
–Kolmas osaajaryhmä, joista on pulaa, on ehkä oppimishaluiset korimekaanikot, Turklin sanoo.

Vaikka mediassa maalaillaan ajoittain autoalasta synkkiä kuvia kulloisestakin taloustilanteesta riippuen, alalla on työpaikkoja paljon tarjolla.
–Työpaikkoja pitää vain osata etsiä. Nyt osaaja pystyy kohtuullisesti vaikuttamaan jo oman palkkaansakin.

Apua myös työnhakijoille

Autorekry auttaa myös silloin, kun autoliikkeen tai autokorjaamon oma työpaikkailmoitus ei ole tuottanut tulosta.

Hyödynnämme omaa osaajapankkiamme ja olemme pystyneet kohdentamaan sosiaalisessa mediassa markkinointiamme osaajille, joilla on jo työpaikka ja jotka eivät näe tarvetta pyöriä vaikkapa TE-toimiston sivuilla etsimässä uutta työpaikkaa. Tätä kautta olemme onnistuneet löytämään osaajia etsiville yrityksille vaikkapa moottoripyörämekaanikkoja ja kuorma-automyyjiä, Turklin sanoo.

Autorekryn asiakkaita ovat niin uusien autojen merkkiliikkeet kuin vaihtoautokaupatkin, samoin yritys etsii osaajia niin valtuutettuihin merkkikorjaamoihin kuin monimerkkikorjaamoihinkin.
–Toimeksiantoja on ollut vuositasolla kymmeniä. Vaikka yrityksen nimi on Autorekry Oy, niin samat lainalaisuudet pätevät kaikkiin pyörillä kulkeviin laitteisiin. Haemme toistuvasti osaajia haarukkatrukkiyritykselle, joka etsii liikkuvia mekaanikkoja eri puolille Suomea. Samoin ulkomainen öljy-yhtiö rekrytoi meidän kautta Suomen ja Baltian maiden aluepäällikköä.  Eihän työnantajan ole järkeä käyttää aikaansa työntekijän hakuprosessiin, kun me voimme tehdä sen hänen puolestaan, Turklin sanoo.

Osaajia etsivien työantajien rinnalla Autorekry on Turklinin mukaan saanut positiivista palautetta myös työnhakijakandidaateilla.
–Yritämme koko ajan parantaa myös hakijakokemusta. Pystymme helposti tekemään hakijasta persoonallisuusanalyysin, jolloin sekä työnantaja että hakija itse pääsee lukemaan, millainen työnhakija on verrattuna muihin hakijoihin. Yhteydenpito hakijaan on tärkeää hakuprosessin aikana, Turklin sanoo.

Tämän päivän osaaja ei välttämättä enää halua sitoutua yhteen työnantajaan vuosikymmeniksi.
–Maailma muuttuu ja työnantajat saattavat tarvita tekijää vain tiettyyn sesonkiin. Yhtä lailla on myös nuoria, jotka haluavat tehdä töitä vain osan vuodesta. Kun puolin ja toisin tarvitaan vain kausiluontoista osaajaa, me yritämme olla liimapinta työnantajana ja työnhakijan välissä, Turklin sanoo.

Perinteisen oppilaitoskoulutuksen rinnalla Turklin korostaa myös oppisopimuskoulutuksen tärkeyttä.
–Viime vuonna valmistui eri aloille 25 000 oppisopimusopiskelijaa. Se on valtava määrä osaajia. Oppisopimus on myös yritykselle tärkeä mahdollisuus investoida työntekijään, joka sitoutumisellaan taas tuo toimintaan pysyvyyttä ja lisää samalla asiakastyytyväisyyttä.

 

Teksti Timo Kiiski
Kuvat Mika Salomaa

 

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Häikäisysuoja – edullinen vaihtoehto tummennusteippaukselle
Purkuosatkin takuulla
Brink -vetokoukku lähes autoon kuin autoon

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *