Kaasujalka

Autopesula GoWash työllistää nuoria

Julkaissut:

|

11.6.2023

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Autopesula GoWash työllistää nuoria

Suomen suurin autopesualan toimija GoWash on merkittävä nuorten työllistäjä. –On todella tärkeää, että meidän kautta moni nuori saa ensikosketuksensa työelämään, sanoo toimitusjohtaja ja yrittäjä Markus Jordan.

 

GoWash avasi ensimmäisen autopesulansa Helsingin Konalaan vuonna 2015. Sen jälkeen yritys on laajentunut myös Espoon Bemböleen ja Espoonlahteen, Vantaan Tammistoon ja viimeksi joulukuussa 2021 Helsingin Vartiokylään.

Laajentumista on tarkoitus jatkaa myös Hyvinkäälle, Hämeenlinnaan ja Turkuun.
–Näissä kaupungeissa tontit on jo olemassa. Aloitukset ovat kiinni lupaprosessien etenemisestä, Jordan sanoo.

Kun Jordan avasi ensimmäisen pesulan Helsingin Konalaan, hän tarttui vielä itsekin harjan varteen.
–Siitä on jo aikaa. Nyt pesen itse lähinnä omaa autoani, hän naurahtaa.

Monipuolisia tehtäviä

Laajentuessa GoWashista on tullut myös merkittävä työllistäjä.
–Kirjoillamme on 40–45 työntekijää, heistä vakituisia työntekijöitä on noin 25 %. Loput tulevat töihin pyydettäessä ja tarvittaessa, mutta heistäkin valtaosa tekee täydet tunnit, Jordan sanoo.

Firman työntekijöiden keski-ikä on noin 25 vuotta.
– Meillä on töissä paljon viikonloppuhommia tekeviä lukiolaisia ja myös armeijasta kotiutumisen jälkeen välivuotta viettäviä nuoria. Hyvän työntekijän lähtö on aina harmi työnantajalle, mutta toisaalta voin taputtaa itseäni olkapäälle nähdessäni, että tätä kautta moni pääsee myös jatkamaan muihin hommiin. Meiltä nuoret saavat tärkeää kokemusta myöhempää työelämää varten, Jordan sanoo.

Nuorten työntekijöiden tehtäväkenttä Go Washissa on monipuolinen.
–Meillä he pääsevät käyttämään kielitaitoaan ja stressinsietokykyään, myyntitaidotkin paranevat asiakaspalvelutehtävissä, Jordan sanoo.

Nopea pääsy pesuun

Autopesula-alan kilpailu pääkaupunkiseudulla on kovaa. Go Washin menestyksen avaintekijöitä ovat olleet keskeinen sijainti, hyvä asiakaspalvelu ja asiakkaiden pääsy nopeasti pesuun.
–Rekkoja ja kuorma-autoja lukuun ottamatta pystymme pesemään jokseenkin kaikenlaiset autot, korkeatkin Crafterit ja Sprintterit menevät pesupaikkojemme läpi, kun pesukorkeudet vaihtelevat 2,4:n ja 3,2 metrin välillä, Jordan sanoo.

Go Washin autopesuloissa yrityksen klubijäsenet pesevät autojaan kiinteällä kuukausimaksulla, joka vaihtelee 19,99 eurosta 49,99 euroon. Klubijäsen klubijäsenenä voi pestä autonsa kiinteällä kuukausimaksulla missä tahansa yrityksen pesuloista: Bembölessä, Espoonlahdessa, Konalassa, Tammistossa sekä Vartiokylässä.

–Olen katsonut, että klubijäsenyytemme eri vaihtoehdot ovat hinnoiltaan sen verran kilpailukykyisiä, etten näe tarvetta millekään tarjouskampanjoille.  Jossain vaiheessa varmaan meidänkin palveluvalikoimaan tulee mobiiliapplikaatio, mutta sitä ennen näen tärkeäksi, että ihmiset oppivat pesettämään autonsa säännöllisesti. Auto on kuitenkin elämän toiseksi suurin investointi kodin jälkeen. Jos kerran kotiakin pidetään siistinä, niin miksi ei myös autoa? Jordan kysyy.

Teksti Timo Kiiski
Kuvat Mika Salomaa

 

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Häikäisysuoja – edullinen vaihtoehto tummennusteippaukselle
Purkuosatkin takuulla
Brink -vetokoukku lähes autoon kuin autoon

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *