Kaasujalka

Autohuuto.fi on yritystenvälinen verkkohuutokauppa

Julkaissut:

|

26.5.2023

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Autohuuto.fi on yritystenvälinen verkkohuutokauppa

Autohuuto.fi -verkkohuutokaupassa pienempi autokauppias ja isompi merkkiliike ovat tehneet luotettavasti kauppaa jo lähes 20 vuotta.

Autohuuto.fi on yritystenvälinen huutokauppapalvelu, jossa on myynnissä isompien vaihtoautoketjujen sekä merkkiautoliikkeiden kohteita.

Ostolisenssit myydään vain suomalaisille ennakkoperintärekisterissä oleville y-tunnuksellisille yrityksille hintaan 84€ + alv.

Kauppaa käydään arkisin klo 10-18 välisenä aikana. Myyntikohteet sulkeutuvat 24-36 tunnin jälkeen ensimmäisestä tehdystä tarjouksesta, jonka jälkeen ne myydään korkeimman tarjouksen tehneelle.
–Kauppaa käydään tasaisesti ympäri vuoden, mutta onhan kevät tietysti aina autokaupan kuuminta aikaa: silloin palvelussa tuppaa olemaan enemmän myytävää. Aika lailla tasaisesti palvelussa on käyty keskimäärin 1500 kertaa päivässä. Tietenkään kaikki käynnit eivät tule eri kävijöiltä, jotkut käyvät palvelussa saman päivän aikana useita kertoja, sanoo Netwheels Oy:n Mika Lumiaho.

24/7/365

Palvelu pyörii taukoamatta: 24 tuntia päivässä ja vuoden kaikkina 365 päivänä.

Toimintaideana on se, että Autohuuto.fi -palvelussa merkkiautoliikkeet tarjoavat pienemmille autokauppiaille tuotteita, joiden myynti suoraan kuluttajalle ei ole heille kannattavaa.
–Keskimääräinen kaupankäynnin kohde voisi olla vaikkapa hiukan yli 200 000 kilometriä ajettu Toyota Corollan tai Ford Focuksen kaltainen suosittu automalli, jonka hinta päätyy Autohuuto.fi -verkkohuutokaupassa johonkin 3400 euroon, Lumiaho sanoo.

Lopulta tällainen Corolla tai Ford päätyy sitten myytäväksi pienemmästä autoliikkeestä suoraan kuluttajalle.
–Kun pienempi autoliike korjaa tai korjauttaa auton mahdolliset viat paljonkin edullisemmin kuin uusia autoja myyvä merkkiliike, siitä hyötyy auton lopulta ostava yksittäinen kuluttajakin: hän maksaa autosta luultavasti merkkiliikettä edullisemman hinnan, Lumiaho sanoo.

Epävarma maailmantilanne on kuitenkin johtanut siihen, että edullisempaa kalustoa on Autohuuto.fi -palveluun tullut vähemmän kuin ennen.
– Merkkiautoliikkeet myyvät nyt kaiken mahdollisen mieluiten itse suoraan kuluttajalle. Muutenhan tämä ei Autohuuto.fi -palveluun vaikuta kuin sillä tavalla, että kohteita ei ole ostajille niin runsaasti kuin ehkä voisi olla. Uskon kuitenkin, että kevät tuo tähän helpotusta.

Monipuolinen tarjonta

Autohuuto.fi:n 20 vuotta jatkunut menestys perustuukin juuri palvelun tuttuuteen ja turvallisuuteen.
–Ostajat ja myyvät tuntevat toisensa hyvin ja Autohuuto.fi on se verkkohuutokauppa, jonka kaikki tietävät. Palvelusta ostaja löytää juuri sellaisen automallin, jonka uskoo voivansa itse myydä helposti eteenpäin. Sieltä voi löytyä edullisesti myös sellainen automalli, jonka korjaamiseen ostaja itse hallitsee.

Autohuuto.fi -palvelun ostolisenssin voi myös ostaa mikä tahansa muukin yritys kuin autoliike.
–Ainoa ehto on, että ostolisenssin ostaja on yritys. Sillä ei ole väliä, millä alalla yritys toimii.

Autohuuto.fi:ssä on tarjolla joskus autojen lisäksi muitakin kulkupelejä: vaikkapa mönkijöitä, moottoripyöriä ja asuntoautoja. Kaikki myytävät kohteet tulevat kuitenkin autoliikkeiltä, esimerkiksi vene on saattanut tulla vaihdossa autoon.

Palvelun käytettävyys on pyritty pitämään läpi vuosikymmenten teknisesti hyvin samanlaisena.
–Tekniikkaa ei ole syytä radikaalisti muuttaa, koska palautteen perusteella sen käyttäminen on nykyisellään helppoa. Uudistuksia on kuitenkin tänä vuonna luvassa mm. lisääntyneinä ominaisuuksina.

Edullinen kuljetuspalvelu

Autohuuto.fi:ssä on erikseen oma Suorakauppa-palvelu, jonka ostotunnuksia myönnetään vain autoliikkeille, joiden päätoimiala on autojen vähittäiskauppa ja toimiva yhteistyö rahoitusyhtiöiden kanssa.
–Kun Autohuuto.fi-palvelussa merkkiliike myy kohteita, niin Suorakauppa-palvelussa tämä sama merkkiautoliike on itse ostamassa kohteita. Myyjänä voi olla esimerkiksi autorahoitusyhtiö tai jokin muu suuryritys, Lumiaho kertoo.

Autohuuto.fi -palvelu tavoittaa ostaja-asiakkaikseen autokauppiaita ympäri Suomen.
– Tämän palvelun ansioista ostajien ei enää tarvitse käyttää aikaansa soittelemalla tai ajelemassa eri puolilla Suomea tiedustelemassa itselleen sopivaa ostettavaa.

Auton ostaminen täysin toiselta puolelta Suomeakaan ei enää ole ongelma, kun auton siirtämiseen omalle paikkakunnalle tarjolla on edullista kuljetuspalvelua.
–Kun ostaja voittaa huudettavan kohteen, hän saa meidän toimesta heti selkeän kuljetustarjouksen automaattisesti: huudetulle kohteelle löytyy parilla klikkauksella kuljetus vaikka Helsingistä Kajaaniin. Tämä palvelu on ns. täyttöliikennettä sitä tarjoaville kuljetusfirmoille, joten ostajan ei tarvitse maksaa siitä maltaita. Tämä kuljetuspalvelu onkin osoittautunut erittäin suosituksi, sillä tuskin kellään on enää halua lähteä henkilökohtaisesti hakemaan autoa satojen kilometrien päästä, Lumiaho sanoo.

Teksti Timo Kiiski

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Volkswagen ID. Buzz 6/7-paikkainen loppuvuonna 2024 Suomeen
Stop autoilijoiden kuritukselle! -liike luovutti kaksi kansalaisaloitetta
Lindroos palasi voittokantaan F-Cup -rallisarjassa

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *