Kaasujalka

Tuulilasin korjauksessa ei kannata viivytellä

Julkaissut:

|

25.4.2023

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Tuulilasin korjauksessa ei kannata viivytellä

Lahden Autolasikeskus myy ja asentaa vain autovalmistajien hyväksymiä alkuperäistarvikelaseja.  –Emme myy laseja, jotka eivät täytä näitä hyväksymisnormeja, yrittäjä Jouni Helin sanoo.

Kun auton tuulilasi saa kiveniskemän, sen korjaamisen kanssa ei kannata viivytellä. – Parhaan korjaustuloksen saamme, kun lika ja kosteus eivät vielä ole ehtineet pesiytyä lasiin, painottaa Lahden Autolasikeskuksen Jouni Helin.

Lahden Autolasikeskuksessa tuulilaseja on vaihdettu ja korjattu jo viidellä vuosikymmenellä.
–Kun aloitimme vuonna 1986,niin homma oli aivan toisenlaista kuin tänä päivänä. Kumitiivisteasennus laseja oli vielä paljon ja liima asenteiset lasit olivat yleistymässä. Olemme pystyneet vuosikymmenten kuluessa pysymään kehityksen kärjessä. Uusi yrittäjä joutuu opettelemaan alusta tämän päivän tuulilasitekniikan, joka on kehittynyt huimaa vauhtia. Me taas olemme ikään kuin kasvaneet tähän hommaan, sanoo Lahden Autolasikeskuksen toimitusjohtaja, yrittäjä Jouni Helin.

Helinin mukaan Lahden Autolasikeskus tarjoaa asiakkailleen luotettavaa ja ammattitaitoista palvelua, takuunalaiset työt ja tuotteet, sekä  miellyttävän kokonaisvaltaisen asiakaspalvelutapahtuman.

Lentävät kivet rikkovat laseja

Oman haasteensa tuulilasin vaihtajalle tuo autojen sähköistyminenkin.

Tänä päivänä pitää olla koulutetut asentajat sähköautojen parissa työskentelyyn. Autolasiliikkeellä pitää olla myös sertifikaatit jotta nämä ehdot täyttyvät.
– Rikkoontumiset eivät kuitenkaan enää johdu niin paljon edellä ajavasta autosta irtoavista nastoista kuin aikaisemmin. Nykyään tuulilasien pääasiallisia rikkojia ovat kivet, joita jää renkaan kulutuspinnan  kuvioiden väliin kiinni ja jotka ajonopeuden kasvaessa irtoavat. Kun teitä hiekoitetaan, silloin myös tuulilaseja korjataan, Helin sanoo.

Aina tuulilasia ei tarvitse vaihtaa, jos kiveniskemän korjaa ajoissa. Jos tuulilasissa kivenisku ei ole suurempi kuin 25 mm, eikä se ole kuljettajan näkökentässä tai tuulilasin reuna-alueilla, niin tällöin se on mahdollista korjata. Sama pätee halkeamiin.
–Kun kiveniskemän jälki sitten tuulilasiin tulee, asiakkaan pitäisi suojata se välittömästi ulkopuolelta. Meiltä esimerkiksi tähän tarkoitukseen saa suojatarroja. Jos pissapojan nesteet ja maantiesuolat pääsevät lasiin liian pitkäksi aikaa, korjauksen kesto huononee sen mukaisesti. Paras lopputulos saadaan, kun korjaus hoidetaan mahdollisimman pian, Helin korostaa.

Pyyhkimetkin uusiksi

Vakuutusyhtiö korvaa vain rikkoutuneen tuulilasin, ei kulunutta ja naarmuuntunutta lasia. Katsastuksessa hylätään kulunut tuulilasi, josta ei näe selkeästi eteensä.
–Siksi kannustan autoilijoita vaihtamaan kuluneet ja naarmuuntuneet lasit jo pelkästään turvallisuussyistä. Usein tuulilasin vaihtotarvetta verrataan kuluneisiin renkaisiin. Ero on kuitenkin siinä, että huonoillakin renkailla ajaminen voi vielä onnistua, mutta ei silloin, jos tuulilasista ei näe kunnolla ulos. Tuulilasiin pitäisi suhtautua  kuten auton muihinkin kuluviin osiin, Helin sanoo.

Lahden Autolasikeskus tarjoaa tuulilasinvaihtajille kampanjaetuina laadukasta tuulilasinpesunestettä ja tuulilasinpyyhkimiä.
–Vanhat ja kuluneet pyyhkimet alkavat nopeasti naarmuttaa uutta lasia, Helin painottaa.

Teksti Timo Kiiski

 

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Helsingin Rengashotelli Euromasterin partneriksi
”Pienenkin korjaamon pitää erikoistua”
Sohvalla istuen uudet renkaat Mersuun

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *