Kaasujalka

Hyundai Kona Hybrid -malliston hinnat alkavat 33 990 eurosta

Julkaissut:

|

26.3.2023

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Hyundai Kona Hybrid -malliston hinnat alkavat 33 990 eurosta

Hyundai Kona Hybrid -malliston hinnat alkavat 33 990 eurosta (Kona 1.6 Hybrid 141 hv 6-DCT-aut. Comfort) ja First Edition -malliston hinnat alkaen 36 990 euroa. Ensimmäisiä autoja odotetaan Suomeen loppukesällä.

Hyundai Kona Hybrid -myyntimallistossa on neljä varustetasoa, Comfort, Style, Premium ja sporttisuudella maustettu N Line. Lanseerausvaiheessa on tarjolla lisäksi erittäin hyvin varusteltu rajattu 150 kappaleen erä First Edition -erikoismallia.

Toisen sukupolven täysin uusi Kona kasvattaa kokoaan siinä määrin, että se hätyyttelee jo kokoluokkaa suurempien katumaastureiden sisätiloja. Hyundain ”Living Space”-matkustamokonseptia alleviivaa 4 355 millimetrin pituus, joka on peräti 150 millimetriä edellistä mallia enemmän. Leveyttä auto on saanut 25 mm lisää ja akseliväli on venynyt 60 millimetriä. Takamatkustajille on tullut 77 millimetriä enemmän jalkatilaa ja 11 mm pääntilaa, ja myös hartiatila on kokoluokkansa parhaimmistoa.

Niin ikään tavaratilaa on uutuudessa tarjolla aiempaa peräti 25 prosenttia enemmän − perusasennossa tavaratilan tilavuus on 466 litraa (VDA), ja käytettävyyttä parantaa merkittävästi 40:20:40 -suhteessa taittuvat takapenkkien selkänojat.

Panoraamanäyttö

Uutuus tarjoaa mm. kahdesta 12,3 tuuman panoraamanäytöstä koostuvan saumattoman mittariston ja tietoviihdejärjestelmän kokonaisuuden, täysin uuden digitaalisen Hyundai Digital Key -avaimen, OTA-päivitykset (Over-the-Air), sähköisen takaluukun sekä ekologisia sisätilamateriaaleja. Lisäksi ohjauspylvääseen sijoitettu sähköinen Shift-By-Wire-vaihteenvalitsin mahdollistaa avoimen keskikonsolin reilunkokoisilla säilytystiloilla. Ahtaissa paikoissa uutuuden Surround View Monitor (SVM) tuo mielenrauhaa näyttämällä kamerakuvaa joka puolelta autoa.

Uutta helppoutta arkeen tuovalla Hyundai Digital Key -avaimella auton voi avata, lukita ja käynnistää turvallista NFC-teknologiaa hyödyntävän, yhteensopivan älykellon tai -älypuhelimen avulla ilman perinteistä autonavainta. Toiminto on jaettavissa maksimissaan kolmeen muuhun yhteensopivaan laitteeseen. Sähköinen takaluukku avautuu handsfree-toiminnolla seisomalla avain taskussa auton takaosan lähellä, mikä lisää mukavuutta ja parantaa käytettävyyttä. Takaluukun avauskorkeus on myös itse määriteltävissä.

Kona Hybridin suunnittelussa on matkustus- ja käyttömukavuuden lisäksi huomioitu ympäristöä säästävät kierrätysmateriaalit. Mallistossa lisävarusteena tarjolla olevassa Eco Pack -sisustuksessa on ekomokkaa ja nahkaa yhdistelevä istuinverhoilu, biovärjätty ohjauspyörä sekä erityiset verkkotyyliset niskatuet. Sisämatot on valmistettu 100-prosenttisesta kierrätysmuovista, kattoverhoilussa kierrätysmateriaalin määrä on 22 prosenttia.

Täysin uusi Hyundai KONA on pakattu täyteen edistyksellisiä kuljettajaa avustavia järjestelmiä (ADAS), joita ovat mm. ajonopeutta ja etäisyyttä kontrolloiva 2-tason autonominen ajo, etutörmäyksen välttämisavustin FCA sekä kehittynyt kameraseurantaan perustuva (In Cabin Camera, ICC) kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä DSM. Hyundain suuremmista malleista tuttu katvealueen kamerajärjestelmä (Blind-spot View Monitor, BVM) näyttää kaistanvaihtotilanteissa katvealueen kamerakuvaa mittaristossa kuljettajalle. Etäpysäköintijärjestelmä Remote Smart Parking Assist (RSPA) avustaa ahtaissa paikoissa: autoa voi siirtää avaimen painikkeella eteenpäin tai taaksepäin ilman, että autossa sisällä on kuljettajaa tai matkustajia.

Hyundai Kona Hybrid -malliston myynti Suomessa alkaa 22.3.2023. Tarjolla on neljä varustetasoa, Comfort, Style, Premium ja sporttisuudella maustettu N Line. Lanseerausvaiheessa on tarjolla lisäksi hyvin varusteltu rajattu 150 kappaleen erä First Edition -erikoismallia, johon sisältyy kattavan Style-varustetason ohella digitaalinen avain, sähkötoiminen takaluukku sekä Eco Pack -kangas-nahka-istuinverhoilu. Lisävarusteina First Edition -malliin voi valita metalli-, helmiäis- tai erikoisvärin, mustan katon ja Led Plus Packin, joka sisältää projektiotyyppiset led-ajovalot ja kokonaan valaistun Seamless Horizon Led -päiväajovalon.

 

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Kirkkonummen Motonet -tavaratalo avasi ovensa
Uusi Volkswagen Passat Variant eHybrid hinta alkaen 49 987,69 euroa
Uusi Audi S3 hinta alkaen 68 990 euroa – Tehokkaampi kuin koskaan

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *