Kaasujalka

Kalle Rovanperä povaa Meksikosta vaikeaa rallia

Julkaissut:

|

16.3.2023

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Kalle Rovanperä povaa Meksikosta vaikeaa rallia

Kalle Rovanperä starttaa ralliautoilun MM-sarjan tämän kauden kolmanteen osakilpailuun hymyssä suin. Kausi on alkanut tasaisesti ja hallitsevalla maailmanmestarilla on hallussaan MM-sarjan toinen tila kahden osakilpailun jälkeen.

Kalle Rovanperä ei odota maksimitulosta kisasta, sillä haasteita suomalaiskuskille tuovat huono lähtöpaikka sekä moottoritehoja pudottava korkea ilmanala: “Tämä ei ole minun lempikisa, joten en odota maksimitulosta.”
– Varsinkin Monte Carlo lähti hyvin käyntiin, mutta Ruotsissa jouduimme auraamaan, joten sieltä emme saaneet ihan maksimitulosta. Sunnuntaina autossa ei ollut ihan sitä vauhtia, mitä olisimme halunneet. Neljäs sija Ruotsista oli kuitenkin ihan ok, Rovanperä summaa alkukautta Unibetin haastattelussa.

Meksikon ralli tiedetään vaikeana ensimmäisenä lähtevälle autolle. Tiellä on todella paljon irtosoraa ja auraajan rooli on tässä kisassa yksi sarjan pahimmista. Rovanperä starttaa Meksikossa toisena, MM-sarjan kärkinimen Ott Tänakin vanavedessä.

– Toinen lähtöpaikka ei ole ideaali, mutta on siinä sentään yhden auton jäljet ennen meitä. Täällä tulee olemaan isoja eroja auraamisen takia. Varsinkin perjantaina takaa tulevat hyötyvät tilanteesta todella paljon.

– Meksiko on mielenkiintoinen kisa. Nyt on ollut pari vuotta taukoa tästä kisasta, joten taas tullaan vähän tuntemattomaan näillä uusilla autoilla. Tämä on todella tekninen ja raaka kilpailu autoille, varsinkin tänä vuonna.

Mikä on kisan tavoite?

– Voittoon on varmasti vaikea ajaa lähtöpaikan takia, mutta totta kai lähdetään hakemaan hyvää kisaa ja tulosta. Tämä ei ole minun lempikisa, joten en odota ihan maksimitulosta, mutta jokaista kisaa lähdetään kuitenkin aina voittamaan, Kalle Rovanperä vannoo.

– Kun ollaan reilusti yli kaksi kilometriä merenpinnan yläpuolella, niin ilmassa on vähemmän happea. Se syö moottoritehosta jopa kaksikymmentäviisi prosenttia, mikä on todella iso ero kilpamoottorissa. Sen kyllä tuntee ja se vaikuttaa ajotyyliin, Rovanperä kertoo.
Kisaa voi seurata täältä.

Toyota Starlet hyytyi kesken Jyväskylän SM-rallin

Vapaa-ajasta nauttivat kilpa-autoilija löytää Meksikosta myös maistuvia puolia auton ulkopuolelta.
– Meksikolainen ruoka on ihan hyvää. Kyllä minä siitä tykkään, vaikka ei se minun varsinaista lempiruokaani ole. Lempiralli tämä ei ole, mutta ruoka on hyvää, naureskelee Rovanperä.

Rovanperälle on mahtunut ohjelmaan muutakin kilpa-autoilua MM-starttien välissä. Rovanperä kävi nautiskelemassa ralliautoilusta vähän perinteisemmällä tavalla, kun alla oli takavetoinen Toyota Starlet, jolla Rovanperä ajoi nolla-autona Jyväskylän SM-rallissa.
– Se oli tosi hauskaa, mutta vähän liian lyhyeksi jäi. Meillä tuli tekninen vika heti toisella pätkällä. Olisi ollut mahtavaa ajaa koko ralli läpi, mutta hauskaa oli siihen asti.

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Kirkkonummen Motonet -tavaratalo avasi ovensa
Uusi Volkswagen Passat Variant eHybrid hinta alkaen 49 987,69 euroa
Uusi Audi S3 hinta alkaen 68 990 euroa – Tehokkaampi kuin koskaan

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *