Kaasujalka

Ikoninen BMW 5-sarja uudistuu täysin

Julkaissut:

|

15.3.2023

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Ikoninen BMW 5-sarja uudistuu täysin

Vain muutaman kuukauden kuluttua BMW 5 -sarjan Sedanin kahdeksas sukupolvi saa ensi-iltansa. Ensimmäistä kertaa mukana on täysin sähköinen malli BMW i5, ja ensi vuonna perheeseen liittyy myös sähköfarmari BMW i5 Touring.

Legendaarinen BMW 5-sarja ja sen sedanin ensimmäinen sukupolvi tuli markkinoille vuonna 1972. Yli 50 vuotta ja seitsemän sukupolvea myöhemmin 5-sarja on vakiinnuttanut asemansa maailman menestyneimpänä yrityssedanina. Vuoden 2023 alkuun mennessä BMW 5 -sarjan autoja on tuotettu yli kymmenen miljoonaa.

Vuosi mallin 50-vuotisjuhlan jälkeen uusi sukupolvi on valmis ottamaan paikkansa BMW:n valikoimassa 3-sarjan ja 7-sarjan välissä.

Upouusi BMW 5 -sarjan Sedan valmistetaan BMW Groupin tehtaalla Dingolfingissa. Tehtaan vieressä on BMW-konsernin sähkövoimansiirtojen osaamiskeskus, joten sähkömoottoreiden ja upouuden BMW i5:n suurjänniteakun valmistus ovat lähellä autotuotantoa.

Joustavan voimansiirtoarkkitehtuurin ansiosta uusi BMW 5-sarja sedan on saatavissa sekä sähköautona että lataushybridinä, mutta se voidaan myös varustaa tehokkailla bensiini- ja dieselmoottoreilla, joissa on 48 V:n kevythybriditekniikka. Näin uutuusmalleista sopii kaikille ajajille sopivin versio. Sähkö- ja dieselversiot tulevat myyntiin Suomessa.

Lisää vaihtoehtoja tulossa

BMW AG:n hallituksen puheenjohtaja Oliver Zipse julkisti BMW-konsernin vuosittaisessa konferenssissa lisätietoja uudesta BMW 5 -sarjasta. BMW i5:stä on tulossa muun muassa urheilullinen M-malli. BMW i4 M50 oli myydyin BMW M -malli vuonna 2022.

Zipse kertoi myös, että suositun Touringin seuraava sukupolvi tulee BMW 5 -sarjaan keväällä 2024 – myös täysin sähköisenä versiona. Näin BMW pystyy tarjoamaan ainutlaatuisen tuotteen segmentissä, joka on erityisen suosittu Euroopassa.

BMW i5 Sedanin lanseeraus lokakuussa ja BMW i5 Touringin markkinoille tuonti vuonna 2024 osoittavat, että BMW Group jatkaa täysähkömallistonsa järjestelmällistä laajentamista.

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Porsche Panamera -mallistoon kaksi uutta ladattavaa hybridiä
Renault 5 E-Tech electric – Namupala alle 25 000 eurolla
Kolmannen sukupolven Dacia Duster kesällä Suomeen

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *