Kaasujalka

Koeajo Mercedes-Benz C200 All-terrain – Uusi aluevaltaus

Julkaissut:

|

10.2.2023

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Koeajo Mercedes-Benz C200 All-terrain – Uusi aluevaltaus

Mercedes-Benz C200 All-terrain on C-sarjan ensimmäinen korotettu farkku, joka isoveli E-sarjassa on ollutkin jo jonkin aikaa

Mercedes-Benz C-sarjan All-terrain on harvinainen ja positiivinen uudistus viime aikojen autorintamalla. Nimittäin malli on täysin uusi ja vain polttomoottorikäyttöinen. Nykypäivänä tuntuu, että kaikki uudet automallit ovat aina sähkökäyttöisiä, eikä polttomoottorikäyttöisiä uudistuksia näkyvästi tapahdu.

All-terrain -malli on ollut E-sarjassa jo tovin ja niiden koeajot löytyvät Kaasujalan nettisivuilta. C-sarjan All-terrain on isoveljen tavoin aina farmarimallinen ja erottaa perinteisestä farkusta ulkoisista muovisomisteista ja korkeammasta maavarasta.

Mielenkiintoinen hinnoittelu

C-sarjan All-terrain on saatavana joko koeajetulla bensamoottorilla tai sitten 2-litraisella dieselillä varustettuna ja se tottelee tutusti mallinimeä C220d. Harvinaista, että diesel on lähes 1000 euroa halvempi kuin tämä bensamalli. En näe mitään järkeä ostaa bensaversiota, koska se on lisäksi vähän laiskanpulskea kulkemaan. Bensaversio tuntuu maantiellä ohituksissa ja kuormattuna aavistuksen puhdittomalta. Molemmat mallit ovat kevythybrideitä eli bensamoottorin kaverina on pieni sähkömoottori, joka toimii vain avustavana. Eli mitään lataushässäkää ei tämän kanssa onneksi tarvitse sietää.

Palataan taas tähän hintapyörittelyyn ja verrataan All-terrainia C-sarjan vastaavaan perusfarkkuun niin ihmetys on suuri, nimittäin All-terrain on vain 400 euroa kalliimpi. Kannattaa siis ehdottomasti ostaa mielummin C-sarjan All-terrain kuin perusfarkku. All-terrainissa saa mukavasti vähän enemmän maavaraa, joka helpottaa ajamista etenkin näin talvisissa olosuhteissa. Ajo-ominaisuuksien kannalta on sileällä tiellä mahdotonta päätellä, että kummallako versiolla ajaa eli muutaman sentin maavaran korotus ei haittaa yhtään. Epätasaisella ja kuoppaisella tiellä korkeampi maavara tuo mukavasti vähän enemmän pelivaraa, eikä pohja ole heti ottamassa kiinni.

Mercedes-Benz C200 All-terrainin kanssa ajaminen ja arki toimii niin leppoisan huolettomasti, että vähän hymyilyttää. Tai oikeastaan aika paljonkin. Ajoasento on täydellinen, ohjaamon ergonomia huippunsa viritetty kaikilla mahdollisilla ominaisuuksilla ja liitäntämahdollisuuksilla. Rangen saa täyteen muutamassa minuutissa ja sillä ajaa lähes aina säästä tai ajotavasta riippumatta yli 800 kilometriä.

Mercedes-Benz C200 All-terrain
Hinta alk:  58 489,90€
Koeajoauton hinta varusteineen: 66 548,81 €
Moottori: 1496cm3
Teho: 204hv + 20hv
Vääntö: 300Nm
Paino: 1795kg
Vetokyky max:1800kg
Kiihtyvyys 0-100km/h: 7.5s
Huippunopeus: 231km/h
Kulutus (valm.ilm): 6.9l
Päästöt: 158g/km
Koeajon kulutus: 7.4l

Plussat
Ajettavuus
Kuljettajan ajoasento
Hinta

Miinukset
Suorituskyky (varauksin)

Jälkimaku
Mercedes-Benz C200 All-terrain on houkultu erittäin houkuttelevasti ja se kannattaakin ehdottomasti valita mikäli C-sarjan farmaria on miettimässä. Oikein tyylikäs ja miellyttävä auto ajaa. Minun valinta olisi ehdottomasti C220d All-terrain, jos nyt pitäisi ostaa tämän hintainen uusi auto.

 

Teksti ja kuvat Mika Salomaa

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Koeajo BMW 550e xDrive – Ajamisen iloa
Koeajo Peugeot e-208 GT – Lisää toimintamatkaa
Koeajo Mercedes-Benz E 300 de – Voiko tästä enää parantaa?

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *