Kaasujalka

Menorengas on nyt Mekonomen-korjaamo

Julkaissut:

|

24.1.2023

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Menorengas on nyt Mekonomen-korjaamo

Imatralla toimiva Menorengas liittyi Mekonomen-korjaamoketjuun lokakuussa, edelleen se jatkaa myös First Stop -rengasmyyjänä. – Meillä jokainen asiakas on  yhtä tärkeä, ajoipa hän uudella tai 1980-luvun autolla, sanoo toisen polven yrittäjäpariskunta Sanna Rautio ja Jani Lifländer.

Rengasmyyjänä Imatralla 32 vuotta sitten aloittanut Menorengas liittyi tänä syksynä Pohjoismaiden suurimpaan autokorjaamoketjuun Mekonomeniin. Varaosat tulevat ajallaan ja oikein, myös niiden laajat valikoimat ovat plussaa monimerkkikorjaamolle sanoo yrittäjäpariskunta Sanna Rautio ja Jani Lifländer.

 

Menorengas on täyden palvelun autokorjaamo ja rengasliike Imatralla, erinomaisella sijainnilla 6-tien varrella. Menorengas kuuluu First Stop-ketjuun, joka on Euroopan laajuinen rengasketju sekä Mekonomen-autokorjaamoketjuun.
–Monimerkkikorjaamomme korjaa ja huoltaa kaikki autot ja pakettiautot. Palveluihimme kuuluu esimerkiksi määräaikaishuollot, vian selvitykset, jarrutyöt, alustan korjaukset, nelipyöräsuuntaukset, sähkötyöt ym. Meiltä saat uudet kesä- ja talvirenkaat alle vaihdettuna kilpailukykyiseen hintaan. Renkaiden vaihtoasioissa palvelemme sesonkiaikoina joustavasti venyen, sanoo toisen polven Menorengas-yrittäjä Jani Lifländer.

Lifländer otti puolisonsa Sanna Raution kanssa Menorenkaan ohjat isältään vuosi sitten, 1. lokakuuta 2021. Mekonomen-korjaamoketjuun liittymistä yritys juhli 7. lokakuuta 2022. Samalla huppareissa punaiset logot vaihtuivat Mekonomen-ketjun keltaisiin. Muuten vaihdos ei asiakkaille juuri näy. Menorengas jatkaa entiseen malliin asiakaslähtöisellä linjalla.
–Toki liiketoiminta on liiketoimintaa meillekin, mutta kyllä meille lähtökohtana on aina asiakkaan rahapussin paras. Käytännössä tämä tarkoittaa ennen kaikkea sitä, että meillä ei harrasteta niin sanotusti ylimyyntiä, joka ei tällä alalla ole ihan harvinaista. Annamme aina asiakkaan autosta rehellisen arvion. Jos osa eri kaipaa uusimista, niin sen asiakkaalle myös kerromme rehdisti, toisen polven yrittäjä Jani Lifländer sanoo.

Monimerkkikorjaamo

Lifländerin vanhemmat lähtivät 32 vuotta sitten liikkeelle puhtaasti rengasliikkeenä, mutta kuusi vuotta sitten mukaan tuli myös korjaamopuoli. Edelleen rengasmyynti on pääbisnes, mutta korjaamotoiminta kasvaa koko ajan.

Imatra tunnetaan pienenä muuttotappiokaupunkina, mutta se ei tuoreita Mekonomen-yrittäjiä lannista.
–Kaikissa kaupungeissa tällä alalla on kilpailua. Jos et itse tee asioita hyvin, niin joku muu tekee ne puolestasi. Jokaisesta asiakkaasta pitää kilpailla, Lifländer sanoo.

Ukrainan sodan takia huoli renkaiden riittävyydestä on varjostanut monen rengaskauppiaan bisnestä tänä syksynä. Menorengas kuuluu First Stop -ketjuun, jonka kautta sille tulee kattavat valikoimat eri rengasmerkkejä.
–Peruskokoja meillä riittää varastossa toistaiseksi hyvin, ja edelleen löytyy myös erikoisempia kokoja. Tietysti talven mittaan voi tulla ongelmia, jos haluaa ehdottomasti jotain tiettyä merkkiä, Lifländer myöntää.

Etelä-Karjalan maakunnassa Kaakkois-Suomessa talvi on erilainen kuin pääkaupunkiseudulla. Se näkyy myös Menorankaan asiakkaiden autojen renkaissa.
–Täällä ajetaan 90-prosenttisesti nastarenkailla ja kitkarenkailla ajaa vain ehkä 10 % asiakkaista, Lifländer kertoo.

Kaikki asiakkaat tärkeitä

Pienessä Imatran kaupungissa yrittäjäpariskunnan lisäksi kahdeksan ulkopuolista työntekijää työllistävä Menorengaskin on tärkeä työllistäjä.
–Henkilökunnastamme kaksi on automekaanikkoja, joiden osaamista Mekonomen-ketju säännöllisesti päivittää erilaisilla koulutuksilla, Lifländer kertoo.

Pääkaupunkiseutua harvemmin asutussa Kaakkois-Suomessa myös autokanta on vanhempaa. Sähköautot ovat vasta tulollaan, eikä niitä ainakaan vielä toistaiseksi käy huollettavana Mekonomen-korjaamo Menorenkaassa.
–En kyllä usko, että autokanta sähköistyy vielä kymmenessä vuodessakaan, vaikka päättäjät siihen haluavat uskoa. Meillä käy huolettavana ja korjattavana paljon vielä 1980-luvunkin autoja, mutta uusimmat autot ovat tältä vuodelta. Meille jokainen asiakas on yhtä tärkeä, ajoi hän minkälaisella autolla tahansa, Lifländer vakuuttaa.

Teksti Timo Kiiski
Kuvat Mika Salomaa

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Vaaralliseksi kulunut rengas kuuluu kierrätykseen
Toimenpidesuunnitelma Valtatie 4:lle Heinolan Lusin ja Hartolan Oravakivensalmen välille
Porsche Cayenne S E-Hybrid hinta alkaen 128 403 euroa

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *