Kaasujalka

Kalle Rovanperä: “Mestaruuden uusiminen ei ole helppoa”

Julkaissut:

|

18.1.2023

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Kalle Rovanperä: “Mestaruuden uusiminen ei ole helppoa”

Rallin MM-sarja käynnistyy torstaina legendaarisella Monte Carlo -rallilla. Suomalaiskuskeille perinteisesti vaikea ralli ei ole myöskään Rovanperän suosikki: “Tämä on vaikea ja sitä myöten stressaava ralli.”


Kalle Rovanperä starttaa alkavaan MM-rallikauteen hallitsevana maailmanmestarina. Nuoren suomalaisen tavoite on taistella uransa toisesta mestaruudesta, mutta helppoa se ei tule olemaan.
– Yleensä kun katsoo tilastoa, toisen mestaruuden voittaminen ei ole mitenkään helppoa. Toisaalta se on siinä mielessä helpompaa, kun tietää mitä siihen tarvitaan. Katsotaan nyt miten kausi lähtee liikkeelle, Kalle Rovanperä ennakoi Unibetin videolla.

Voittoisan viime vuoden jälkeen maailmanmestarin vapaa-aika jäi lyhyeksi, eikä loppuneen ja nyt alkavan kauden väliin jäänyt liiemmälti luppoaikaa.
– Kyllä siinä vähän ehtii chillata välissä, mutta pikkasen liian lyhyt se tauko on. Ihan hyvin ehdin kuitenkin kelkkailla, lasketella sekä nähdä ystäviä ja perhettä. Ihan mukavasti ehdin rauhoittua.

Vaikka kilpa-autoilija olisi kuinka rutinoitunut, saa uuden kauden alku perhosia vatsaan.
– Kyllä kauden aloitus on aina jännittävä, sillä aina vähän paletti muuttuu kuskeissa ja tiimeissä. On vaikea arvioida mitä vauhtia kukakin ajaa, eikä tiedä mitä parannuksia muiden autoihin on tullut. Sitäkin on vaikea arvioida, miten oman autot parannukset toimivat. Kaiken lisäksi Monte Carlo on sellainen kisa, mikä on muutenkin jännittävä aloittaa, Kalle Rovanperä kertoo.

“Ei tämä Monte minulle mikään suosikkikisa ole”

Monte Carlo -ralli avaa perinteisesti rallikauden. Kisan voitto on yksi rallimaailman himoituimpia, eivätkä suomalaiskuskit ole Montessa liian monta kertaa juhlineet. Viimeisin Monte Carlon MM-rallin suomalaisvoitto on vuodelta 2007. Ainoastaan Tommi Mäkinen on pystynyt suomalaisista voittamaan kisan enemmän kuin yhden kerran. Mäkinen juhli Monten ykköstilaa peräti neljästi uransa aikana. Yhteen voittoon ovat yltäneet Pauli Toivonen, Henri Toivonen ja Marcus Grönholm.
– Monte on legendaarinen paikka aloittaa kausi. Kisa on todella tunnettu, joten siinä mielessä on hienoa, että kausi aloitetaan täällä. Ei tämä silti minulle mikään suosikkikisa ole, sillä tämä on aika vaikea ja sitä myöten stressaava. Mutta jos täällä saa hyvän sijoituksen, antaa se hyvän alun koko kaudelle, Kalle Rovanperä puntaroi.

Tämän vuoden kilpailussa ajetaan legendaarinen Turinin erikoiskoe peräti kolmeen kertaan. Turini sekä aloittaa että lopettaa kisan. Turinin huippu, jossa EK:n maali tällä kertaa sijaitsee, on varmasti yksi MM-rallin tunnetuimpia yksittäisiä paikkoja.
– Turini on todella vaikea erikoiskoe. Siellä on mustaa jäätä, eikä koskaan rengasvalinta ole täysin oikea

Haastattelu

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Uusi Tesla Model 3 Performance
Uudistunet Audi Q7 TFSI e quattro ja Q8 TFSI e quattro palaavat myyntiin
Nelipyörässä uusien autojen myynti rajusti valtakunnallista tasoa korkeammalla

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *