Kaasujalka

Toyotan merkkihuollolle yhä paremmat perusteet

Julkaissut:

|

16.1.2023

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Toyotan merkkihuollolle yhä paremmat perusteet

Takuiden kannalta ei ole yhdentekevää, missä Toyotansa huoltaa. – Kun huollattaa Toyotansa säntillisesti valtuutetussa merkkikorjaamossa, takuuasioiden kanssa ei tule ongelmia, sanoo Tomi Hiiri kaarinalaisesta Testipisteestä.

Toyotan huollattaminen valtuutetussa Toyota -merkkikorjaamossa on varmin tapa välttää ylimääräiset kustannukset, jos autoon tulee takuunalainen vika. Perinteisen takuun rinnalle Toyota on tuonut muitakin Toyotan omistamisen turvallisuutta lisääviä palveluja, painottaa yrittäjä Tomi Hiiri kaarinalaisesta Toyota-huollosta, Autokorjaamo Testipisteestä.

 

Lähikuvassa Testipiste Oy, joka on kaarinalainen perheyritys. Toyota tunnetaan yhtenä luotettavimpana ja edullisimpana automerkkinä huoltaa. Kuitenkin myös Toyota kaipaa säännöllisesti huoltoa. Vaikka moni varsinkin iäkkäämmän Toyotan omistaja huollattaa autonsa monimerkkikorjaamossa, on Toyotan huoltamiselle valtuutetussa merkkikorjaamossa perusteensa iäkkäämpänäkin.

Vaikka EU:n ryhmäpoikkeusasetuksen mukaan auton omistaja saa vapaasti päättää, missä huollattaa autonsa ilman takuun raukeamista, niin auto on huollettava valmistajan tarkkaa huolto-ohjelmaa noudattaen.
–Jos moottoriin tulee vika, eikä muualla huolletun auton moottoriöljystä löydy valmistajan edellyttämiä luokituksia, takuu raukeaa ja remontti voi olla aika kallis. Jos meillä huolletussa Toyotassa vaikkapa ilmastoinnin kompressori menee epäkuntoon, se vaihdetaan takuuna ja me anomme sen rahan valmistajalta ja asiakas voi olla levollisin mielin.

10 vuoden turva

Uusiin Toyotoihin itsestään selvinä tulevien kolmen vuoden takuiden lisäksi Toyota on tuonut paljon muitakin omistajan turvallisuutta lisääviä palveluja, jotka eivät maksa hänelle mitään. Toyota myöntää Toyota-merkkihuollossa huolletuille hybridiautoille 10 vuoden / 350 000 km Toyota hybridiakkuturvan. Hybridiakkuturva myönnetään Euroopan tuontialueelle ensirekisteröidyille malleille. Pitkän akkuturvan taustalla on vuosittain huollon yhteydessä tehtävä Hybrid Health Check -tarkistus.

Niin ikään Toyota Relax tuo Toyotan omistamiseen mielenrauhaa veloituksetta jopa kymmeneksi vuodeksi ja edessä on jopa 200 000 rentoa kilometriä. Turva kattaa pääosin auton yllättävät rikkoutumiset, pois lukien normaalit kulutusosat esim. jarruosat sekä huolto-osat kuten öljyn- tai ilmansuodattimet
– Kun huollattaa Toyotansa huoltovälin mukaisesti meillä, autoon saa 12 kuukauden turvan kerrallaan. Sen aikana voit huoletta keskittyä vain ajamiseen.

Testipiste Kaarinassa on ainoa Turun seudulla toimiva Toyotan valtuutettu merkkikorjaamo, jonka yhteydessä ei ole automyyntiä. Autokorjaamo Testipiste on toiminut Kaarinassa vuodesta 1991 ja Toyotan valtuutettu merkkikorjaamo Testipiste on ollut vuodesta 1997 lähtien.
– Meillä laadun takaavat parhaat mekaanikot ja aidot alkuperäiset Toyota-varaosat. Täällä Kaarinassa ja lähiseuduilla on erittäin vahva Toyota-kanta ja huoltamistamme ja korjaamistamme autoista 95 % onkin Toyotoja. Muita merkkejä huollamme lähinnä silloin, kun Toyota-perheen toisena autona palveleva jokin muunmerkkinen auto tarvitsee huoltoa, Hiiri sanoo.

Koulutetut osaajat

Hiiren mukaan isompia korjauksia säännöllisesti valtuutetussa merkkihuolloissa käytettyihin Toyotoihin tulee erittäin harvoin.
– Kuluvia osia tietysti vaihdetaan ihan kuten muissakin autoissa, esimerkiksi jarrulevyjä- ja paloja, iskunvaimentimia jne. Mutta aika pitkälle Toyotalla pääsee ihan perushuolloilla. Toyotalla oikeasti on sellainen filosofia, että hommat hiotaan niin pitkälle, ettei asiakkaalle tule tulisi mitään ylimääräisiä harmeja.

Kaarinan testipisteen mekaanikot ja muukin henkilökunta käyvät säännöllisesti valmistajan järjestämissä koulutuksissa. Toyotalla on oma ammattioppilaitoskin.
–Koko meidän henkilökunta on koulutettu Toyota toimesta. Aina kun valmistajalle tulee uusi malli ja sen mukana uutta teknologiaa, asentajilta ja muultakin henkilökunnalta edellytetään myös kouluttautumista niihin, Hiiri sanoo.

Myös Testipisteen korjaamolaitteet on standardoitu nimenomaan Toyotan huoltoihin ja korjauksiin
–Ihan perushuolloissakin vianhaku on todella selkeää. Vian löytäminen on meille helppoa, kun meillä on usein oireiden perusteella aavistus, missä se vika piilee. Myös Toyotan yhteisistä tietokannoista on helppo hakea apua. Koska Toyotoissakin on paljon uutta teknologiaa ja sen myötä paljon myös takuukampanjoita, Testipisteen on helppoa hoitaa auton päivitykset kuntoon määräaikaishuoltojen yhteydessä.

 

Teksti Timo Kiiski
Kuvat Mika Salomaa

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Sähköauton huoltovapaus ei ulotu koriin asti
Kestotesti-Saabin Vanteet entisöitiin ja alle Pirellin kitkat
Kehäkessa on myös moottoriharrastajien tukikohta

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *