Kaasujalka

Vaihtoautovertailu 13 -16000 € – Pienet nelivetoiset

Julkaissut:

|

5.1.2023

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Vaihtoautovertailu 13 -16000 € – Pienet nelivetoiset

Opel Mokka on pienten nelivetoisten sarjassa ehkä helpointa myytävää vaihtoautoliikkeessä, johtuen pitkälti sen katumaasturimaisesta ulkonäöstä. Kuvan 1.4-litraisella bensamoottorilla varustettu Mokka on vuosimallia 2017 ja mittarilukema on 120 000 km. Raahelaisen Automyynti Jari Kluukkerin hintapyyntö on 15 400 €.

Näillä pienillä nelivetoisilla lähdetään sutimatta lumisesta kotipihasta, mutta raskaan venetrailerin vetämiseen ne eivät ole omiaan.

Raisiolaisen Visa-Auton paikallisjohtaja Miikka Lännistö myöntää, että pienet nelivetoiset eivät ole vaihtoautokaupassa kuuminta myytävää.
–Kyllä niillä on pidemmät myyntiajat kuin vastaavan hintaisilla isomman kokoluokan maastureilla, hän sanoo.

Perinteiselle nelivedon etsijälle ei riitä pienempi moottori ja suorituskyky.
–Nelivedon tärkein hyöty näissä pikkuautoissa on se, että sillä pääse lumisesta kotipihasta etu- tai takavetoista helpommin ulos, kun vastassa on jyrkkä ylämäki. Karavaaniharrastaja tai raskasta venetraileria vetävä tarvitsee isomman ja tehokkaamman maasturin. Näiden pienten nelivetoisten pitkät myyntiajat johtuvat siitä, että Suomi tuntuu olevan maa, jossa kuluttajilla on aitoja nelivetoisen tarpeita, Lännistö sanoo.

Neliveto ei vaihtoautoliikkeessä myöskään juurikaan nostaa pikkuauton hintaa.
–Tämä onkin varmaan yksi kompastuskivi ja syy pitkiin myyntiaikoihin, kun nelivetoiselle laitetaan selkeästi korkeampi hinta kuin saman auton etu- tai takavetoiselle versiolle. Kuluttaja ei tuota selkeästi korkeampaa lisähintaa ole kuitenkaan tässä kokoluokassa valmis maksamaan. Kun hintapyyntö on sama tai vain jonkun satasen kalliimpi kuin kaksipyörävetoisessa versiossa, nelivetoinen koetaan ikään kuin kaupanpäällisenä tulevaksi mukavuusvarusteeksi, ja silloin se saattaa tehdä kauppansa. Jos nelivetoa pidetään pienessä autossa hinnoitteluperusteena, niin auto jää helposti lattialle, Lännistö sanoo.

Pienistä nelivetoisista vaihtoautoisista kiinnostavimmaksi Lännistö arvioi Opel Mokan.
–Siinä kuitenkin jotain pieniä oikeasti nelivetoisen maasturin piirteitä, Lännistö sanoo.

Raision J. Rinta-Jouppi pyytää 15 750 euroa kuvan nelivetoisesta Nissan Juke 1,6L DIG-T Tekna 4WD MCVT Sport Alloysista vuosimallia 2012. oli myynnissä 15 750 €. Mittarilukema on 98 000 km. Hintapyyntö on useita tuhansia euroja enemmän kuin Nettiauto.comissa myynnissä olevissa samanikäisissä ja saman verran ajetuista etuvetoisista Jukeista.

 

Kuvan Fiat 500X 1.4 Multiair 4×4 170 hv automaatti oli ainoa Fiatin nelivetoinen henkilöautomalli Nettiauto.comissa marraskuun alussa. Fiat 500X myös asettuu kooltaan häilyvästi pikkuauton ja pykälää isomman ns. Golf-kokoluokan väliin. 500 X:ää pienempää nelivetoista Fiat Pandaa ei ollut myynnissä yhtään yksilöä. Kuvan nelivetoisella  ja 1.4-litraisella bensamoottorilla varustetulla Fiat 500X :llä vuosimallia 2017 oli ajettu 103 000 kilometriä. Autolle.comin Oulun suurmyymälä tästä Fiat 500X 4X4:stä oli 15 590 €.

Tila-automaisesti muotoiltu nelivetoinen Skoda Yeti 2-litraisella turbodieselmoottorilla ei enää ole vaihtoautomarkkinassa ”hoteinta hottia”. Kuvan Skoda Yeti 2.0 TDI 140 4×4 DSG-automaattivaihteilla on vuosimallia 2012 ja mittarilukema on 115 000 km. Saka Finland Espoosssaa pyytää tästä Yetistä 15 890 €.

 

Suzuki Swift on tiettävästi Suomen edullisin nelivetoinen henkilöauto. Uuden nelivetoisen Swiftin saa edelleenkin reilulla 20 000 eurolla. Tosin Suzukin hinnaston mukaan nelivetoinen Suzuki Ignis olisi jopa muutamia satasia halvempi. Kuvan Suzuki Swift 1,2 DUALJET 4WD 5MT HYBRID GLX on vuosimallia 2018 ja 127 000 km ajettu. Ajoneuvotori Porvoossa pyytää tästä Swiftistä 13 990 €.

 

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Vaihtoautovertailussa avoautot 20 000-30 000 €
Näin käy kaupaksi käytetty keskiluokan bensasedan
Käytetty matkailuauto 30 000 eurolla

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *