Kaasujalka

Finikor-käsittely suojaa autoa monipuolisesti

Julkaissut:

|

29.12.2022

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Finikor-käsittely suojaa autoa monipuolisesti

–Maalipintaan tulee aina parkkipaikoilla naarmuja ja talven aikana jälkensä jättää myös lumiharja. Paitsi, että Brilliant Plus+ suojaa maalipintaa, se myös helpottaa auton puhtaana pitämistä, neuvoo yrittäjä Anssi Hikipää.

Ruosteenestoketju Finikorin palveluihin kuuluvat niin autojen ruostesuojaukset, kestopinnoitukset kuin äänieristyksetkin.

Päinvastoin kuin luulisi, uusi auto tarvitsee tänä päivänä ruosteenestokäsittelyä huomattavasti kipeämmin kuin takavuosikymmenillä. Autotehtaat ja automaahantuojat kun eivät ruostesuojaa uusia autoja ollenkaan.

Auton ostaja luottaa edelleen vahvasti pitkiin ruostumattomuustakuisiin, eli koritakuuseen. Tosiasiassa koritakuusta korvauksia voi toivoa vain, jos ruostuminen alkaa auton sisältä. Esimerkiksi kiveniskemän rikkomasta maalipinnasta alkanutta ruostevauriota koritakuu ei kata.

Tämän päivän auton alustaa suojaa maalattu pelti ja sen päälle kiinnitetty muovilevy. Kun lika ja kura pääsee muovilevyn raoista kosketuksiin pohjapellin kanssa, ruoste pääsee alkamaan hyvinkin nopeasti.

–Uusien autojen ruostuminen on kasvava ongelma. Nyt on erittäin hyvä aika tuoda auto ruostesuojaukseen, kesällä voi joutua odottamaan pitkänkin ajan, sanoo Finikor-ketjun toimitusjohtaja Tero Wester.

Pinnoite tehostaa suojausta

Lappeenrantalaisen AnyCarCenterin palveluvalikoimaan kuuluu muiden Finikor-liikkeiden tavoin keraaminen Finikor Brilliant Plus+ käsittely.

Tämä käsittely antaa autolle upean, kiiltävän pinnan ja saa sen loistamaan kuin uutena. Käsittely suojaa auton maalipintaa ja tekee pinnasta vettä ja likaa hylkivän useiksi vuosiksi, kolmen vuoden takuulla. Tuona aikana auto ei muita vahauksia tarvitse.

–Maalipintaan tulee aina parkkipaikoilla naarmuja ja talven aikana jälkensä jättää myös lumiharja. Paitsi, että Brilliant Plus+ suojaa maalipintaa, se myös helpottaa auton puhtaana pitämistä, neuvoo yrittäjä Anssi Hikipää.

Finikor Brilliant Plus+ -käsittelyjen hinnat vaihtelevat auton koon mukaan. Finikorin nettisivuilla alkaen- hintojen haitari on pienten autojen kohdalla alkaen 470€, keskikokoiset autot alkaen 570 euroa ja isojen autojen kohdalla alkaen 670 euroa. Alkaen-hinnat sisältävät aina kevyen koneellisen kiillotuksen. Naarmujen poisto pinnoituksen yhteydessä alkaen 75€/h.

Heti suojaukseen

–Pahimmillaan tuhoa saattaa syntyä vain 2-3 vuoden aikana. Kun tuo auton uutena suojaukseen, meidän ei tarvitse pysäyttää jo alkanutta ruostetta vaan estää sen pääseminen edes alkuun, Hikipää sanoo.

Finikor-liikkeet antavat uusien autojen omistajille 90 euron alennuksen ruostesuojauksesta ja tuontiauton omistajat saavat 50 euron alennuksen.

Näistä Finikor-ketju lähettää auton omistajille kirjeen kotiin.

Hikipää muistuttaa, että 10 vuoden kuluttua suojaamattoman auton kotelorakenteiden sisältä on hyvin hankala poistaa ruostetta.

Kaikille Finikor-ruosteenestokäsittelyille myönnetään jopa 12 vuoden takuu. Takuu on autokohtainen, joten omistajanvaihdos ei aiheuta takuun raukeamista.

Oman auton ruosteenestokäsittelyn hinta on helppo katsoa auton merkin ja mallin perusteella osoitteesta www.finikor.fi

Mukavuutta äänieristyksellä

Finikor Äänieristys vaimentaa auton häiritseviä rengas- ja ajomeluhaittoja. Parhaiten se tehostaa äänieristystä, kun se tehdään uuteen autoon ruostesuojauksen yhteydessä.

Tunnelma ja äänentoistokin paranevat, kun auto saadaan hiljaiseksi. Äänieristyksen teettämistä suosittelen ruostesuojauksen yhteydessä jo senkin takia, että jos ruostesuojausta ei tehdä, se äänieristemassa aina kuluu ajan kanssa pois: silloin tavallaan koko toimenpide menee hukkaan, Hikipää kertoo.

Kun sähköautoissa ei ole moottorin ääniä, alkavat tiestä tulevat äänet häiritä hiljaisessa autossa sitäkin enemmän.

Teksti Timo Kiiski
Kuvat Mika Salomaa

 

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Helsingin Rengashotelli Euromasterin partneriksi
”Pienenkin korjaamon pitää erikoistua”
Sohvalla istuen uudet renkaat Mersuun

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *