Kaasujalka

Hyundai Ioniq 6:n hinnat alkavat 59 390 eurosta

Julkaissut:

|

2.12.2022

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Hyundai Ioniq 6:n hinnat alkavat 59 390 eurosta

Hyundai IONIQ 6:n ennakkomyynti alkaa tänään 2.12.2022 kahdella malliversiolla. Takavetoinen IONIQ 6 maksaa Suomessa 59 390 euroa, nelivetoinen malliversio 64 990 euroa. Molemmissa malleissa on kaikenkattava Ultimate-varustelu ja suuri 77,4 kWh:n ajoakku.

Hyundai IONIQ 6:n ennakkomyynti alkaa tänään 2.12.2022 kahdella malliversiolla. Takavetoinen IONIQ 6 maksaa Suomessa 59 390 euroa, nelivetoinen malliversio 64 990 euroa. Molemmissa malleissa on kaikenkattava Ultimate-varustelu ja suuri 77,4 kWh:n ajoakku.

Uutta IONIQ 6:n hinnoittelussa on asiakkaan vapaus valita itselleen mieluisia varusteita ilman lisähintaa. Vakiona auto on mahdollisimman ekologinen, pitäen sisällään 18 tuuman Aero Wheel -kevytmetallivanteet, ilmanvastusta pienentävät digitaaliset sivupeilit sekä 46-prosenttisesti kierrätysmateriaalista valmistetun kangasverhoilun.

Toimintasäde jopa 614 kilometriä

Takavetoisen IONIQ 6:n yhdistetty WLTP-mittaustavan mukainen toimintamatka on 614 kilometriä, nelivetoisella mallilla 583 kilometriä.

Istuinten verhoilu on mahdollista tilata ilman lisäveloitusta myös mustalla tai vaalealla ekologisesti prosessoidulla nahalla verhoilluilla istuimilla. Samoin sivupeilit saa ilman lisähintaa perinteisinä peileinä, ja vanteiksi voi valita 20-tuumaiset Ultimate Wheel -kevytmetallivanteet. Suuremmat vanteet vähentävät auton toimintamatkaa noin 64-69 kilometriä. Vapaasti valittavia varusteita pystyy yhdistelemään keskenään ilman rajoituksia esimerkiksi siten, että autossa on nahkaverhoilu, pienemmät vanteet ja digitaaliset sivupeilit.

IONIQ 6:n vakiovarusteluun Suomessa kuuluu esimerkiksi virran ulosotto (V2L) 3,6 kW:n teholla, akun esilämmitys navigoitaessa pikalatausasemalle, projektiotyyppiset älykkäät led-matrix-ajovalot, HUD-tuulilasiheijastusnäyttö, HDA 2 -ajoavustinkokonaisuus, kauko-ohjattu älykäs etäpysäköintiavustin RSPA 2, uusimman sukupolven Hyundai SmartSense -turvallisuuspaketti, ajotilan mukaan säätyvä äänimaailma (E-Active Sound Design), 360 asteen kamerajärjestelmä, kaksialueinen muokattava ja nopeuteen reagoiva tunnelmavalaistus sekä Bluelink-telematiikka älypuhelinsovelluksella.

IONIQ 6 -hinnaston ainoat lisämaksulliset varusteet ovat lasikattoluukku (999 euroa) sekä erikoisvärit (mattaväri 890 euroa, metalli-, helmiäis- ja erikoisvärit 690 euroa).

Auto on rakennettu E-GMP-alustarakenteelle, joka on mahdollistanut 4 855 millimetriä pitkälle autolle poikkeuksellisen avarat sisätilat 2,95-metrisellä akselivälillä. Tavaratilan koko (VDA) on 401 litraa, minkä lisäksi takavetoisessa autossa on edessä konepellin alla 45 litran erillinen tavaratila, nelivetoisessa mallissa 14,5 litraa.

Auton ilmanvastuskerrointa kuvaava Cd-arvo on vain 0,21, ja aerodynamiikkaan on panostettu esimerkiksi aktiivisin ilmanottoaukoin, pyöräkoteloiden ilmaverhoin sekä näyttävällä spoilerilla.

Uusi IONIQ 6 on myös yksi markkinoiden harvoja automalleja, joka tukee 400 voltin latausjännitteen ohella myös huippunopeaa 800 voltin latausta. Optimaalisissa olosuhteissa IONIQ 6 kykenee lataamaan 800 voltin latausasemalla jopa 240 kW:n huipputeholla, jolloin akun lataaminen 10-80 prosentin välillä kestää vain noin 18 minuuttia.

Harvinaisuus on myös automallin mahdollistama Vehicle-to-Load (V2L) -ominaisuus, jolla autosta voi ottaa virtaa ulos enimmillään 3,6 kilowatin teholla mille tahansa tätä pienempitehoiselle sähkölaitteelle. Auto toimii siis tarvittaessa suurikokoisena varavirtalähteenä esimerkiksi sähkökatkon aikana tai retkeilykäytössä. V2L toimii auton latausportista vakiovarusteisella suko-adapterilla sekä takapenkkien jalkatilaan sijoitetusta pistorasiasta.

IONIQ 6 on Hyundain ensimmäinen automalli, johon on mahdollista päivittää uusia toiminnallisuuksia OTA-päivitysten kautta etänä (Over-the-Air).

Ensimmäiset autot saadaan Suomeen kevään 2023 aikana. Ennakkomyynti on aloitettu tänään 2.12.2022.

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Opel Astra Sports Tourer hinta alkaen reilut 30 000 euroa
Tässä se on! Uusi kolmannen sukupolven Dacia Duster

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *