Kaasujalka

Millainen lämmitin juuri minun autoon?

Julkaissut:

|

23.11.2022

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Millainen lämmitin juuri minun autoon?

Polttoainekäyttöisellä Webastolla auton lämmitys onnistuu missä tahansa, vaikka aamukahvipöydässä tai jopa sängyn pohjalla. Lämmitystä on myös mahdollista ohjailla esimerkiksi älypuhelinsovelluksen kautta.

Loppusyksyn yöt voivat olla jo erittäin koleita ja pakkasen puolella. Aamulla parkkipaikalla odottaa jäätynyt tuulilasi ja kaikin puolin kylmän jähmeä auto. On siis tullut aika aloittaa auton esilämmittäminen. Mutta kuinka valitsen omiin tarpeisiini parhaiten sopivan lämmittimen?

Auton esilämmittäminen koostuu sekä moottorin että sisätilojen lämmittämisestä. Moottorinlämmitin on tärkeä lisävaruste Suomen pakkasissa, sillä esilämmitys vähentää moottoriin kohdistuvaa kuormitusta, ja pidentää näin moottorin elinikää. Etenkin kovilla pakkasilla moottorin kylmäkäynnistäminen rasittaa konetta merkittävästi. Sisätilanlämmitin puolestaan on paitsi kiistaton mukavuustekijä, niin myös tärkeä liikenneturvallisuuden kannalta. Sisätilanlämmitin puhaltaa ikkunat kirkkaiksi, joten kuljettajan havainnointi helpottuu.

Huuruinen tuulilasi kirkkaaksi

Aamut sujuvat usein kiireisissä merkeissä, ja parkkipaikalla odottava, ikkunat huurteessa seisova auto hidastaa liikkeelle lähtöä entisestään. Kiireessä jääkerrosta ei rapsutella huolellisesti eikä kosteuden katoamista malteta jäädä odottelemaan. Liikkeelle lähdetään siis puhaltimet täysillä, ja toivotaan, että näkymä pian kirkaistuisi. Tähän syyllistyy ainakin silloin tällöin lähes jokainen kuljettaja.

–Huono näkyvyys on riskitekijä liikenneturvallisuudelle, ja suuri osa onnettomuuksista johtuu kuljettajan tekemästä havainnointivirheestä. Vahingot myös usein sattuvat ajon ensimmäisten 15 minuutin aikana, joten suora yhteys huuruiseen tuulilasiin on havaittavissa. Ajastamalla lämmityksen lähtösi mukaisesti, pääset nopeasti liikenteeseen ikkunat kirkkaina ja saat istuutua valmiiksi lämpöiseen autoon, neuvoo varaosien ja lisävarusteiden maahantuonti- ja tukkuliike Oy Kaha Ab:n markkinointipäällikkö Jouni Vainikka.

Sähkö- vai polttoainekäyttöinen?

Auton esilämmitysjärjestelmiä on saatavilla sekä sähkö- että polttoainekäyttöisinä. Mikäli parkkipaikkasi on varustettu sähkötolpalla ja saat autosi piuhalla kiinni tolppaan myös työpaikallasi, on sähkökäyttöinen Calix-lämmitysjärjestelmä yksinkertaisempi ja edullisempi vaihtoehto. Calix-valikoimasta löydät sopivan lämmitysratkaisun niin moottorille kuin sisätiloillekin.

Calix-sisätilanlämmittimien ehdottomana plussana voidaan pitää niiden monipuolisia asennusmahdollisuuksia. Sisätilanlämmittimet voidaan asentaa paikoilleen perinteisellä, kiinteällä seinäkiinnikkeellä, keskikonsolin reunan alle työnnettävällä Quick Clip -telineellä tai maton alle sujautettavalla tukijalalla. Lämmittimiin on saatavilla myös käteviä lisäominaisuuksia, kuten led-valolla varustettu liitäntäjohto. Koska johdon pää loistaa kirkkaan vihreänä pimeässä, johtoa ei tarvitse tökkiä sokkona mihin sattuu, vaan oikea paikka löytyy nopeasti.  Calix-tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Eskilstunassa, Ruotsissa, joten pohjoisen vaativat sääolosuhteet ovat tuttuja valmistajalle.

Mikäli säilytät autoasi kadunvarsipaikalla ilman sähkötolppaa, on polttoainekäyttöinen Webasto-lämmitin aamujesi pelastaja. Webasto sopii erinomaisesti myös talvilajien harrastajille, sillä lämmityksen saa käynnistettyä esimerkiksi hiihtokeskuksen parkkipaikalla tai ladun varressa.

Webasto on markkinoiden tehokkain tapa lämmittää autosi, ja järjestelmä hoitaa samalla sekä sisätilojen että moottorin esilämmittämisen.
–Webasto-lämmittimen vaatima lämmitysaika riippuu merkittävästi ulkolämpötilasta – kovilla pakkasilla lämmitykseen tarvitaan noin tunti, kun taas viileinä syysaamuina viitisen minuuttia riittää kirkastamaan tuulilasin. Polttoainekäyttöisellä järjestelmällä auton lämmitys onnistuu missä tahansa, ja lämmitystä on mahdollista ohjailla esimerkiksi älypuhelinsovelluksen kautta. Voit siis käynnistää lämmittimesi joustavasti mistä vain – vaikka sängyn pohjalta, Vainikka opastaa.

 

 

 

 

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Tekno-Rengas on kitkarengaspioneeri
Auton öljynvaihtohuollosta ei kannata tinkiä
Biokaasulla irti Putinin bensasta

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *