Kaasujalka

Kalle Rovanperä – “Yritetään nyt saada hyvä kisa kahden huonomman jälkeen”

Julkaissut:

|

27.9.2022

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Kalle Rovanperä – “Yritetään nyt saada hyvä kisa kahden huonomman jälkeen”

Belgian ja Kreikan epäonnistumisten myötä Rovanperän MM-sarjan johto on kaventunut 53 pisteeseen. Lähtöpaikka aura-autona tuo haasteita myös Uuden-Seelannin soralla: “Perjantai tulee olemaan meille vaikea päivä.”

 

Rallin MM-sarjaa on tämän vuoden osalta ajamatta vielä kolme osakilpailua. Uusi-Seelanti tekee paluun MM-sarjaan pitkän tauon jälkeen ja maapallon toisella puolella ajetaan MM-pisteistä tulevana viikonloppuna.

MM-johdossa edelleen olevalla Kalle Rovanperällä on ollut kahdessa viime kisassa teoreettiset mahdollisuudet varmistaa kuljettajien maailmanmestaruus. Kisat ovat kuitenkin sujuneet mollivoittoisasti, eikä toivottua tulosta ole saatu aikaan.

Kalle Rovanperä kuitenkin väittää, ettei hänellä ole Uudessa-Seelannissa paineita normaalia rallia enempää.

– Paine hyvään tulokseen tulee aina enemmän sieltä omalta puolelta. Mestaruustaistelu on edelleen auki, mutta yritetään nyt saada hyvä kisa noiden kahden huonomman jälkeen, Aucklandista tavoitettu Rovanperä kertoo Unibetille.

– Belgia meni omaan ajovirheeseen. Kreikassakin tuli pieni oma ajovirhe, mutta siellä oli kaikki meidän tiimin autot muutenkin hitaita. Toivottavasti nyt on opittu sekä omista virheistä että auton kehityksestä, että saadaan viikonloppuna auto nopeaan iskuun ja sitä kautta hyvä tulos.

Uuden-Seelannin MM-ralli on ajettu viimeksi kymmenen vuotta sitten. Rovanperän mukaan kilpailun paluu MM-sarjaan on otettu kuljettajien keskuudessa ilolla vastaan.

– Ihan mielenkiintoista on tulla tänne ajamaan. Kaikki kuskit ovat aina tykänneet tästä, joten ihan siistiä tulla tänne vähän kauemmaksi ajelemaan.

– Täällä on Suomen ja Viroin tavoin tasaista hyväkuntoista tietä ja paljon mäkiä. Tiet ovat liukkaampia kuin Euroopassa. Paljon on myös irtosoraa, joten perjantai tulee olemaan meille vaikea päivä avata tietä.

Kymmenen tunnin aikaero tuo kuljettajille oman haasteensa: “Päivällä väsyttää ja yöllä on vaikea saada unta”

Peräti kymmenen tunnin aikaero Suomeen verrattuna asettaa Kalle Rovaperän autokunnalle ison haasteen ennen varsinaista kilpailua.

– Tulimme kisapaikkakunnalle viime viikon perjantaina, että saimme aikaa tottua aikaeroon, Rovanperä kertoo.

Aikaeroon totuttelu on aloitettu jo hyvissä ajoin, eikä sitä ole jätetty vain kisaviikon huoleksi.

– Yritin jo kotona kääntää rytmiä ennen tänne lähtöä. Täällä kuitenkin pari ensimmäistä yötä oli vaikea saada unta ja päivällä puolestaan sitten väsytti todella paljon. Ensimmäinen päivä meni vähän nukkuessa, vaikka ei olisi saanut.

Rovanperä sai kuitenkin paikallisesta ajasta nopeasti kiinni, eikä aikaero ole enää kisaviikolla vaivannut.

– Lopulta rytmin kääntäminen onnistui itseltäni erittäin hyvin, sanoo Rovanperä tyytyväisenä.

Faneilleen Rovanperä lähettää toiveen aikaerosta huolimatta.

– Toivottavasti jaksatte kannustaa, vaikka kello on täysin eri ajassa Eurooppaan verrattuna.

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Ford Explorer hinta alkaen 42 390 euroa
Audi Q6 e-tron hinta alkaen 77 990 euroa
Uudistunut Audi A3 hinta alkaen 33 990 euroa

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *