Kaasujalka

Avoautot 20-30000 € – Kovakattoinen cabriolet kelpaa talviautoksikin

Julkaissut:

|

25.8.2022

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Avoautot 20-30000 € – Kovakattoinen cabriolet kelpaa talviautoksikin

Reilulla 20 000 eurolla saa 3-sarjan kohtuullisesti ajetun, mutta jo melko iäkkään 3-sarjan avo-Bemarin. Kuvan kovakattoinen BMW 330M-Sport -avoauto on vuosimallia 2008 ja mittarilukema on 149 000 km. Tätä Bemaria liikuttaa 3-litrainen ja 6-sylinterinen dieselmoottori, josta irtoaa tehoa 231 hevosvoimaa. TKC-Automyynti Keravalla pyytää kuvan autosta 21 890 €.

Kun ennen avoauto ostettiin kesäpäivien ratoksi, nykyään voidaan ostaa 20 000–30 000 euron arvoinenkin cabriolet ympärivuotiseen ajoon.

Avoautomarkkina jakautuu useaan eri haaraan sikäli, että samanhintaisillakin yksilöillä on ihan eri ostajakuntansa. 20 000 euron arvoisen rättikattoisen Fiat 500 Cabrioletin ostaa ihan eri ihminen kuin samanhintaisen Audi-avoauton.

–Erilaiset käyttäjät etsivät erilaisia avoautoja. Käyttötarkoitus ratkaisee. Jos kesäpäivien ajeluille halutaan lapsetkin mukaan, avoauto ehkä halutaan nelipaikkaisena ja kovakattoisena.  Kahdestaan puolisonsa kanssa rantabulevardia huristeleva taas saattaa haluta kaksipaikkaisen ja rättikattoisen roadsterin, arvelee paikallisjohtaja Marko Hiltunen J. Rinta-Joupin Raision liikkeestä.

Jos auto tulee kakkosautoksi ja samalla myös harrasteautoksi, se käy myös rättikattoisena, kun taas talviautolta haetaan kovakattoisena.

Avoautoltaan näyttävyyttä hakeva ei myöskään päädy pieneen ja sympaattiseen Fiat 500 cc -cabrioletiin.
– Vaikka se on hieno tuote, on sille kuitenkin rajallinen ostajakunta. Pienessä Fiat-cabrioletissa ei saa samanlaista sporttista näyttävyyttä kuin vaikkapa Mersun SLK-mallissa, Hiltunen sanoo.

Kovakattoisuus on tehnyt monesta cabrioletista ympärivuotisen ajokin.
– Jos tällainen cabriolet ostetaan ajajansa ainoaksi autoksi ja sen pitää palvella läpi talven, on ostaja pääsääntöisesti nuorempaa 20–30 –vuotiaiden sukupolvea.

Kauppa käy

Vaikka korona ei enää rajoitakaan ulkomaan lomailua viime kesän tapaan, niin pandemiarajoitusten perintöä on jonkun verran myös avoautojen pysyvä suosio.
–Bensan hintakaan ei ainakaan vielä ole vaikuttanut ratkaisevasti avoautojen kysyntää. Tarkoituksenmukaisesti emme ole haalineet myyntiin järjettömiä määriä cabriolet-malleja, mutta jotain olemme kuitenkin koittaneet saada mukaan tänäkin kesänä. Vaikka ilmat eivät vielä ole päässeet edes lämpenemään kunnolla, niin viime viikollakin myimme yhden avo-Golfin ja yhden avokattoisen Porsche Boxterin, Hiltunen kertoi

Hiltusen ei tarvitse kauan miettiä, minkälainen käytetty avoauto on takuuvarminta myytävää 20 000-30 000 euron hintahaarukassa.
–Porschen Boxter on ikuisesti varma auto, jota on tehty ja myyty jo vuosikaudet. Se käy vähän jopa Porsche-harrastajallekin. Porschen ostaja on aina myös ns. automies, kun taas jotkut Fiat 500 Cabrioletit ja Smartin avomallit menevät perheen kakkosautoina, joilla katto auki ajaminen on lähinnä kesäajan pientä mukavuusextraa.

Iäkäs, mutta vähän ajettu. Kuvan Mercedes-Benz SLK 350 on jo 16 vuotta vanha, mutta mittarilukema on vain 95 000 km. Tällä 272-hevosvoimaisella avo-Mersulla 3.5 litran bensamoottorilla on mahdollisesti kruisailtu vain kesäisin. Automyynti Karonin hintapyyntö Seinäjoella on 21 900 €.

Kuvan Audi A5 2.0 TFSI Quattro S-Tronicilla vuosimallia 2010 on ajettu vasta 99 000 km, mutta koneremppa siihen on myynti-ilmoituksen mukaan jo tehty. Tällä Audilla kelpaa ajella talvellakin, sillä veto on neljällä pyörällä.  Auto 365 Pirkkalassa pyytää tästä Audista 21 990 €.

Kun latoo tiskiin 20 000 euroa, saa parhaassa tapauksessa jopa ajamattoman Fiat 500C ´-avoauton. Kuvan Fiatista vuosimallia 2021 hintapyyntö on vain 19 800 €, vaikka mittarilukema on vasta 12 500 km. Sympaattista pikkuautoa liikuttaa 1.2-litrainen bensamoottori ja autossa on automaattivaihteet. Tosin räjähtävää voimaa ei 69-hevosvoimainen auto tarjoa. Turkulaisen Ove´s Garagen hintapyyntö on 19 800 €.

 

Sports Car Center Turku Raisiossa myi 19 800 euron hintapyynnöllä kuvan Volvo C70 D3 Momentum -dieseliä vuosimallia 2011. Automaattivaihteisella avo-Volvolla on ajettu vasta 86 000 km ja 2-litraiselle diesel-Volvollehan se merkitsee vasta sisäänajoa.

Porvoolaisesta Ajoneuvotorista löytyi tämä kirkkaanpunainen Amerikan herkku: Ford Mustang GT Convertible A/T vuosimallia 2006. Ikää tällä klassikkoautolla on jo 16 vuotta, mutta mittarilukema on ainakin ilmoituksen mukaan vasta 107 000 km. Pihille ihmiselle tietenkään ei voi suositella Mustangia 4.6-litraisella bensamoottorilla.

Teksti Timo Kiiski

 

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Halpa pistokehybridi ostetaan ykkösautoksi
Hintavertailussa käytetyt pienet sähköautot
Korealaisten autojen keston salaisuus

Tietoa julkaisijasta

Mika

(1) Lukijan kommentti

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *