Kaasujalka

Hätkähdyttävä Polestar 6 roadster tuotantoon

Julkaissut:

|

16.8.2022

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Hätkähdyttävä Polestar 6 roadster tuotantoon

Polestar on vahvistanut suunnitelmansa siirtää sähköisen roadster-konseptinsa tuotantoon. Tuotantomallin odotetaan saapuvan markkinoille vuonna 2026, ja nimekseen uusi suorituskykyinen sähköinen roadster saa Polestar 6.

“Saatuamme valtavasti palautetta kuluttajilta ja lehdistöltä päätimme tuoda tämän upean roadsterin tuotantoon. Olen todella innoissani, kun teemme tästä mallista todellisuutta”, Polestarin pääjohtaja Thomas Ingenlath sanoo. “Polestar 6 on täydellinen yhdistelmä tehokasta sähköistä suorituskykyä ja avoautoilun huumaa.”

Maaliskuussa Los Angelesissa nimellä Polestar O₂ esitelty sähköinen roadster-konsepti perustuu Polestar Precept -mallin luomille muotoilu- ja teknologiaratkaisuille ja kestävän kehityksen tavoitteille. Se esittelee merkin näkemystä tulevaisuuden urheiluautoista.

Kovakattoinen avoauto valmistetaan Polestarin erityiselle liimattua alumiinia käyttävälle alustalle. Se sisältää tehokkaan 800 voltin sähköisen arkkitehtuurin, jota käytetään myös Polestar 5 -mallissa. Kaksimoottorinen voimansiirto kehittää tehoa jopa 650 kW (884 hv) ja vääntöä 900 Nm. Tavoitekiihtyvyys 0–100 km/h on 3,2 sekuntia ja huippunopeus 250 km/h.

Polestar suunnittelee juhlistavansa uutta mallia julkaisemalla siitä 500 numeroitua LA Concept -erikoisversiota, joille on annettu nimeksi Polestar 6 LA Concept edition. Autoissa on ainutlaatuinen sininen Sky-koriväri, vaalea nahkasisustus ja yksilölliset 21-tuumaiset vanteet, jotka ovat peräisin alkuperäisestä Polestar O₂ -konseptista.

Uuden mallin tuotannon käynnistyminen on ykkösuutinen Polestarin osallistuessa sähköisen roadster-konseptinsa kanssa Pebble Beach Concours d’Elegance- ja The Quail, A Motorsports Gathering -tapahtumiin Montereyn autoviikolla Kaliforniassa 18.–21. elokuuta, 2022.

Tarkempia teknisiä tietoja julkaistaan tuotantomallin valmistuessa. Polestar 6:n lanseerauksen odotetaan tapahtuvan vuonna 2026.

Jos haluat lisätietoja tai varata autolle tuotantopaikan, käy osoitteessa polestar.com/polestar-6.

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Kalle Rovanperä – “Yritetään nyt saada hyvä kisa kahden huonomman jälkeen”
Kolmasosalla kuljettajista vaikeuksia nähdä hämärällä
Vaihtoplus avaa uuden vaihtoautomyymälän Jyväskylään

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *