Kaasujalka

Volkswagen ID.4 -malliperheeseen uusi nelivetoversio

Julkaissut:

|

1.7.2022

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Volkswagen ID.4 -malliperheeseen uusi nelivetoversio

Volkswagen tuo markkinoille uuden nelivetoversion täyssähköiseen ID.4-malliperheeseen: ID.4 Pro 4MOTION. Uusi malliversio perustuu ID.4 Pro Performance -malliin.

Uusi nelivetoversio tuottaa tehoa 195 kW (265 hv) ja se tarjoaa erinomaista pitoa märissä tai lumisissa olosuhteissa sekä huonokulkuisemmalla tiellä. Aikaisemmin ID.4-malliperheeseen on ollut saatavilla vain ID.4 GTX 4MOTION -malliversio. Suomessa uuden ID.4-nelivetoversion myynti alkaa loppukesästä 2022.

Volkswagenin nelivetoversioissa etuakselille lisätään toinen sähkömoottori, taka-akselilla sijaitsevan sähkömoottorin rinnalle. Uuden ID.4 Pro 4MOTION -nelivetoteknologia parantaa pitoa tarjoten näin parempaa ajomukavuutta. Uusi nelivetoversio on myös ihanteellinen kumppani mm. peräkärryn tai venetrailerin vetämiseen. Täyssähköisellä ID.4 Pro 4MOTION -mallilla saa vetää jarrullista  eli kokonaismassaltaan 1 200 kilon painoista kärryä (+200 kg enemmän kuin takavetoisessa Pro Performance -versiossa).

Volkswagen ID.4 Pro 4MOTION

Kaksi sähkömoottoria tuottaa yhteistehon 195 kW (265 hv) ja auto kiihtyy 0–100 km/h 6,9 sekunnissa. Taka-akselilla sijaitseva sähkömoottori tuottaa tehoa 150 kW ja etuakselilla sijaitseva sähkömoottori puolestaan 80 kW. ID.4 Pro 4MOTION on varustettu energiasisällöltään 77 kWh:n akulla (netto) ja sen toimintamatka WLTP-normin mukaan mitattuna voi olla jopa 517 km (varusteista riippuen). Huippunopeus on rajoitettu 180 km/h. Kuten kaikkia ID.4-malleja, autoa voidaan ladata latauslaitteella tai julkisessa vaihtovirtalatauspisteessä 11 kW:n teholla. Tien päällä ID.4 Pro 4MOTION -mallia voi ladata pikalatausasemilla jopa 135 kW:n teholla, jolloin 5 % varauksesta 80 % varaukseen toimintamatkaa saa ladattua noin 337 kilometriä vain 36 minuutissa (WLTP).

Volkswagen ID.4 perustuu Volkswagenin erityiseen vain täyssähköautoille suunniteltuun MEB-alustarakenteeseen. Tämä mahdollistaa täyssähköisen SUV-mallin erityisen väljät sisätilat sekä tilavan tavaratilan kooltaan 543 litraa, takaistuimet taitettuna jopa 1 575 litraa.

Volkswagen ID.4 -malleista on tullut nopeasti myyntimenestys. Vuoden 2022 ensimmäisellä neljänneksellä asiakkaille toimitettiin yli 30 000 autoa – Volkswagenin joka toinen toimitettu täyssähköauto oli malliltaan ID.4. Vuonna 2021 Volkswagen ID.4 oli Volkswagen-brändin menestynein täyssähköauto sekä Volkswagen-konsernin eniten toimitetuin täyssähköauto 163 000 toimitetulla kappaleellaan, Suomessakin ID.4-mallin eri versioita rekisteröitiin 1 428 kappaletta. Volkswagen ID.4 -malleja valmistetaan sekä Zwickaun että Emdenin tehtaalla, ja molempien tehtaiden tuotanto on hiilineutraalia ja sähköisen SUV:in hiilijalanjälki on luovutushetkellä neutraali. ID.4:n akkukennojen tuotannossa käytetään ainoastaan vihreää sähköä. Vääjäämättömät päästöt tuotannossa kompensoidaan erilaisten ympäristöprojektien avulla.

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Täysin uusi Dacia Duster hinta alkaen 24 399 euroa
Uusi Mitsubishi Outlander PHEV tekee paluun Eurooppaan
Kirkkonummen Motonet -tavaratalo avasi ovensa

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *