Kaasujalka

Volkswagen ID.4 -malliperheeseen uusi nelivetoversio

Julkaissut:

|

1.7.2022

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Volkswagen ID.4 -malliperheeseen uusi nelivetoversio

Volkswagen tuo markkinoille uuden nelivetoversion täyssähköiseen ID.4-malliperheeseen: ID.4 Pro 4MOTION. Uusi malliversio perustuu ID.4 Pro Performance -malliin.

Uusi nelivetoversio tuottaa tehoa 195 kW (265 hv) ja se tarjoaa erinomaista pitoa märissä tai lumisissa olosuhteissa sekä huonokulkuisemmalla tiellä. Aikaisemmin ID.4-malliperheeseen on ollut saatavilla vain ID.4 GTX 4MOTION -malliversio. Suomessa uuden ID.4-nelivetoversion myynti alkaa loppukesästä 2022.

Volkswagenin nelivetoversioissa etuakselille lisätään toinen sähkömoottori, taka-akselilla sijaitsevan sähkömoottorin rinnalle. Uuden ID.4 Pro 4MOTION -nelivetoteknologia parantaa pitoa tarjoten näin parempaa ajomukavuutta. Uusi nelivetoversio on myös ihanteellinen kumppani mm. peräkärryn tai venetrailerin vetämiseen. Täyssähköisellä ID.4 Pro 4MOTION -mallilla saa vetää jarrullista  eli kokonaismassaltaan 1 200 kilon painoista kärryä (+200 kg enemmän kuin takavetoisessa Pro Performance -versiossa).

Volkswagen ID.4 Pro 4MOTION

Kaksi sähkömoottoria tuottaa yhteistehon 195 kW (265 hv) ja auto kiihtyy 0–100 km/h 6,9 sekunnissa. Taka-akselilla sijaitseva sähkömoottori tuottaa tehoa 150 kW ja etuakselilla sijaitseva sähkömoottori puolestaan 80 kW. ID.4 Pro 4MOTION on varustettu energiasisällöltään 77 kWh:n akulla (netto) ja sen toimintamatka WLTP-normin mukaan mitattuna voi olla jopa 517 km (varusteista riippuen). Huippunopeus on rajoitettu 180 km/h. Kuten kaikkia ID.4-malleja, autoa voidaan ladata latauslaitteella tai julkisessa vaihtovirtalatauspisteessä 11 kW:n teholla. Tien päällä ID.4 Pro 4MOTION -mallia voi ladata pikalatausasemilla jopa 135 kW:n teholla, jolloin 5 % varauksesta 80 % varaukseen toimintamatkaa saa ladattua noin 337 kilometriä vain 36 minuutissa (WLTP).

Volkswagen ID.4 perustuu Volkswagenin erityiseen vain täyssähköautoille suunniteltuun MEB-alustarakenteeseen. Tämä mahdollistaa täyssähköisen SUV-mallin erityisen väljät sisätilat sekä tilavan tavaratilan kooltaan 543 litraa, takaistuimet taitettuna jopa 1 575 litraa.

Volkswagen ID.4 -malleista on tullut nopeasti myyntimenestys. Vuoden 2022 ensimmäisellä neljänneksellä asiakkaille toimitettiin yli 30 000 autoa – Volkswagenin joka toinen toimitettu täyssähköauto oli malliltaan ID.4. Vuonna 2021 Volkswagen ID.4 oli Volkswagen-brändin menestynein täyssähköauto sekä Volkswagen-konsernin eniten toimitetuin täyssähköauto 163 000 toimitetulla kappaleellaan, Suomessakin ID.4-mallin eri versioita rekisteröitiin 1 428 kappaletta. Volkswagen ID.4 -malleja valmistetaan sekä Zwickaun että Emdenin tehtaalla, ja molempien tehtaiden tuotanto on hiilineutraalia ja sähköisen SUV:in hiilijalanjälki on luovutushetkellä neutraali. ID.4:n akkukennojen tuotannossa käytetään ainoastaan vihreää sähköä. Vääjäämättömät päästöt tuotannossa kompensoidaan erilaisten ympäristöprojektien avulla.

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Vaaralliseksi kulunut rengas kuuluu kierrätykseen
Toimenpidesuunnitelma Valtatie 4:lle Heinolan Lusin ja Hartolan Oravakivensalmen välille
Porsche Cayenne S E-Hybrid hinta alkaen 128 403 euroa

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *