Kaasujalka

Ari Vatanen palaa Suomen sorateille Ouninpohja Rallissa

Julkaissut:

|

23.5.2022

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Ari Vatanen palaa Suomen sorateille Ouninpohja Rallissa

 

Rallin maailmanmestari Ari Vatanen nähdään pitkästä aikaa kilpailemassa, kun hän starttaa numerolla 1 Jämsässä 5.6. järjestettävään Ouninpohja Ralliin. Ralli on Vataselle 70-vuotisjuhlakilpailu, johon hänet on kutsunut kilpailun järjestävä AUK Jämsän Äijät ry.

Vuonna 1981 rallin maailmaanmestaruuden voittanut Vatanen juhli huhtikuun lopussa 70-vuotispäiviään. Samoihin aikoihin myös tutut ralli-ihmiset ottivat yhteyttä juhlaralli-idean tiimoilta.

Nyt kesäkuun alussa Vatanen pääsee ainakin vielä kerran ajamaan Ouninpohjan legendaarisen erikoiskokeen kilpailunumero 1 ralliautonsa kyljessä suomalaisyleisön edessä. Vatanen on rallista innoissaan.
– Ihailen Jämsän Äijiä siitä, että ovat minut Ouninpohja Ralliin kutsuneet. On suorastaan hätkähdyttävää, miten siellä on kaikki mietitty kohdalleen, Vatanen sanoo.

– Olen otettu siitä, että juuri minä pääsen vielä ajamaan Ouninpohjan. Se on hyvin merkityksellinen erikoiskoe. Se että minulla on ollut elämä kirjaimellisesti aikanaan katkolla, tekee kiitolliseksi tästä mahdollisuudesta. Ouninpohjassa on koettu paljon ja siihen kulminoituu valtavasti muistoja. On kerrassaan upeaa, että pääsen vielä jakamaan ja luomaan uusia muistoja juuri Ouninpohjassa, Vatanen tunnelmoi.

Vatanen on nähnyt ja kokenut maailmankuulun Ouninpohjan erikoiskokeen monen monta kertaa. Erikoiskoe herättää aina valtavan kunnioituksen.
–  Se on äärimmäisen hieno tie ja on mahtavaa päästä jälleen ajamaan sitä. Erikoiskoe on kohtalaisesti muistissa ja onneksi pääsemme hieman ennakkotutustumaan siihen ennen kilpailua. Nyt lähdetään nauttimaan isolla sydämellä, Vatanen kertoo.

– Vieläkin erityisemmän kisasta tekee se, että siihen lähtee mukaan myös hyvä ystäväni, irlantilainen Donagh Kelly, jonka kanssa meillä on ralliin liittyvien asioiden lisäksi menossa myös tärkeä World VIsion -hyväntekeväisyyskampanja eräässä Nairobin slummikoulussa, Vatanen lisää.

Ouninpohja Rallin kilpailunjohtaja Jussi Pummila on mielissään Vatasen saapuessa Jämsään
– Arin saaminen kilpailuumme on meille valtavan suuri kunnia-asia. Ari on hyvin pidetty ihminen ja on hienoa, että pystyimme hänelle tällaisen juhlarallin järjestämään. Ei sitä ihan joka päivä rallin maailmanmestaria ja legendaarista Flying Finn -kuljettajaa näissä kisoissa näe. Ralli on samalla 50-vuotta täyttäneelle AUK Jämsän Äijille juhlaralli, joka siirrettiin tälle vuodelle koronan takia. Syytä juhlaan on siis enemmänkin, Pummila kertoo.

Ari Vatasen 70-vuotisjuhlakahvit Jämsän torilla

Rallikilpailun lisäksi Ari Vatanen kutsuu kaikki hänen 70-vuotisjuhlakahveilleen Jämsän torille lauantaina 4.6. kello 13-15. Sotilaskotiauto tarjoilee 250 ihmiselle munkkikahvit samalla, kun torilla on muun muassa näytillä historiallista rallikalustoa – myös Vatasen itse kilpailussa käyttämä kilpa-auto.
– Ralliautoilu yhdistää ihmisiä uskomattomalla tavalla. Tämä on jokamiehen ja -naisen hupia ja arjen yläpuolella. Tervetuloa Jämsän torille juhlakahveille ja nauttimaan Ouninpohja Rallista, Vatanen lähettää terveiset.

Ouninpohja Ralli

Sunnuntaina 5.6.2022

Jämsän Ouninpohjassa

Järjestäjä: AUK Jämsän Äijät ry

Kilpailukeskus: Neste Jämsän Portti

Erikoiskokeen pituus 25 km

Ajetaan kahteen kertaan, jolloin kilpailun yhteispituus 50 km

Yhteispituudessa myös symboliikkaa Jämsän Äijien 50-vuotisjuhlaan

Kilpailun lähtö: Neste Jämsän Portti klo 11.01

EK 1 alkaa klo 11.46

EK 2 alkaa klo 14.46

Ralliradio lauantaista sunnuntaihin taajuudella 98,5 Mhz

Tapahtuman nettisivut

Tapahtuman Facebook-sivut

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Volkswagenin ensimmäinen täyssähköinen sedan-malli: ID. AERO
Autoverkkokauppa laajentaa Hämeenlinnaan ja ryhtyy liisaamaan vaihtoautoja
Tehokas erikoismalli Polestar 2 ‘BST edition 270

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *