Kaasujalka

”Auto on aina edullisempi huoltaa kuin korjata”

Julkaissut:

|

12.5.2022

|

Kirjoitettu kategoriaan:

”Auto on aina edullisempi huoltaa kuin korjata”

Autoasi-korjaamo Seppälän Autokulma noudattaa huolloissaan aina valmistajien huolto-ohjelmia ja asiakkaalle jää aina raportti huoltokohteista ja niiden kunnosta.

Seppälän Autokulma on vuosien varrella kasvanut yhdeksi Jyväskylän suurimmista autokorjaamoista. –Auto on kuitenkin aina edullisempi huoltaa kuin korjata, painottaa yrittäjä Jukka Onkiniemi.

Onkiniemikin on nähnyt, että maailman epävarmuus saa monen autonomistajan tinkimään huolto-ohjelman noudattamisesta.
–Se on tietysti ihan ymmärrettävääkin, että taloudellisesti epävarmassa elämäntilanteessa halutaan tehdä autolle vain välttämättömin. Pitkässä juoksussa säästäminen voi kuitenkin tulla vieläkin kalliiksi, sillä valmistajan huolto-ohjelman tarkalla noudattamisella juuri pyritään ennalta ehkäisemään suuria korjaustarpeita. Auton huoltaminen on muutakin kuin pelkästään öljynvaihtoa.

Edelläkävijä

Seppälän Autokulma valittiin Vuoden 2021 Autoasi-korjaamoksi. Jukka Onkiniemen isä perusti Jyväskylään autokorjaamon 1990-luvun alussa ja hän on itse pyörinyt korjaamolla jo ihan pienestä pitäen.
–Isä oli edelläkävijä yhdistäessään heti alusta asti autokorjaamotoiminnan ja rengaspalvelut. Sitä ei ollut vielä kovin moni muu tehnyt aiemmin, Jukka Onkiniemi sanoo.

Seppälän Autokulman tarjoamat palvelut ulottuvatkin renkaista ja vanteista sekä huolloista ja korjauksista katsastuspalveluihin. Seppälän Autokulma on niinikään TUKESIN valtuuttama ja hyväksymä ilmastoinnin huoltoliike.

Toisen polven autokorjaamoyrittäjä Jukka Onkiniemi on kasvanut autojen parissa ja hänellä on aktiivinen ote alan kehittämiseen.
– Kuulun itse ketjun korjaamohallitukseen, jossa pyrimme pienemmässä ryhmässä viemään kehitysideoita ketjun johtoon. Valtakunnallisen tunnettuuden lisäksi Autoasi-ketjuun kuuluminen antaa meille yrittäjille merkittäviä ostoetuja ja hankintakanavia, joista loppupelissä taas hyötyvät asiakkaamme. Seppälän Autokulmankin palvelujen hinta-laatusuhde on erittäin hyvä.

Osaamista päivitetään

Yleistyvät sähkö- ja hybridiajoneuvot vaativat huolto- ja korjauspalveluilta uudenlaista osaamista. On tärkeää, että ajoneuvon korjauksen suorittaa ammattilainen, joka on saanut asianmukaisen koulutuksen.

Sähkö- ja hybridiautojen yleistyessä Seppälän Autokulma on liittynyt myös e-Expert-ketjuun, jonka konseptiin kuuluvissa korjaamoissa on sähköajoneuvojen tekniikkaan koulutettu henkilöstö ja ajantasainen korjaamovarustus.
–Automekaanikko on yhä enemmän myös IT-osaaja ja sähköasentaja, Onkiniemi sanoo.

Toistaiseksi valtaosa asiakkaita ajaa kuitenkin Seppälän Autokulman korjaamohalliin vielä 3-8 vuotta vanhalla polttomoottoriautolla.
– Puskaradio on ollut meille paras markkinamies. Pyrimme laadukkaalla ja osaavalla huoltopalvelulla sekä huipputason työkaluilla ja laitteistolla minimoimaan asiakkaittemme autojen korjaamokäynnit. Asentajamme päivittävät säännöllisesti osaamistaan osallistumalla korjaamoiden kanssa koulutusyhteistyötä tekevän Diagno Finlandin koulutuksiin.  Kun pystymme tarjoamaan kaikki auton huoltamiseen liittyvät palvelut renkaista huoltoihin, jää asiakkaalle ainoastaan ajaminen, Onkiniemi sanoo.

 

Teksti Timo Kiiski
Kuvat Mika Salomaa

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Näin käytät auton ilmastointia oikein
Karjalan Purku-Pojat on ympäristön asialla
Täsmätuotteet auton kevätpuunauksen

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *