Kaasujalka

Kilometrien lisäksi myös aika syö rengasta

Julkaissut:

|

26.4.2022

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Kilometrien lisäksi myös aika syö rengasta

Rengasmarket Turku myy ja asentaa renkaita ja vanteita, mutta sen lisäksi sen kautta saa paljon muitakin palveluita.  –Meiltä saa myös pyöränkulmien säädöt, ilmastoinnin täyttöhuollot, rengashotellipalvelut sekä tuulilasien vaihdot ja korjaukset, Turun Rengas ja Oy:n toisen polven yrittäjä Jussi Palander sanoo.

Renkaalla on maksimi-ikänsä, vaikka sillä ajettaisiin vähänkin, muistuttaa yrittäjä Jussi Palander Rengasmarket Turusta.

Kovettuva kumi heikentää pito-ominaisuuksia yhtä lailla kuin olematon kulutuspintakin.
–Ihmisillä ei useasti ole tarkkaa tietoa omien renkaiden kunnosta ja niitä tarkastetaan harvoin itse. Tällöin renkaiden kunto ja ikä voi tulla yllätyksenä. Keväisin karheat tienpinnat kuluttavat renkaita nopeammin, Palander muistuttaa.

Jussi Palander on yhdessä veljensä Tomasin kanssa toisen polven rengasyrittäjiä. Hän muistuttaa nykyisistä rahoitusmahdollisuuksista ja rohkaisee kesärenkaittensa kuntoa epäilevää näyttämään niitä liikkeensä ammattilaisille: tarkastaminen ei mitään maksa.
–Rengassarjassa kyse on isosta ostoksesta, ja siksi kaikkea ei tarvitse maksaa kerralla. Kyse on kuitenkin meidän kaikkien tiellä liikkujien  turvallisuudesta: rengas on autossa ainoa osa, joka koskettaa tien pintaa, hän painottaa.

Tavaraa riittää toistaiseksi

Rengasliikkeetkin ovat joutuneet tämän vuoden aikana kamppailemaan saatavuusongelmien kanssa.

Myös renkaiden hinnat ovat nousseet raaka-aineiden ja logistiikan kustannusten kasvamisen myötä.

Palanderin yrityksessä on kuitenkin osattu ennakoida entistä enemmän. Renkaita on hyvin varastossa ja saatavuus on aina hyvä. (saatavuus on hyvä toistaiseksi)

Renkaiden ja vanteiden myymisen ja asentamisen lisäksi Rengasmarket Turku palvelee laajemminkin: huoltaa auton ilmastoinnin, vaihtaa tuulilaseja ja paikkaa siihen tulleet kiveniskemät sekä säätää pyörien ohjauskulmia.
–Huomaamme hyvin nopeasti, jos renkaan jompikumpi sivu on kulunut epätasaisesti. Ilmastointihuoltokin on hyvä tehdä autolle ennen kesää: kaasua häviää ajan myötä) itsestään, vaikka vuotoja ei missään olisikaan, Palander painottaa.

Rengasmarket Turun kilpailuvalteiksi Palander nimeää kattavan valikoiman, ja lyhyet jonotusajat. Töitä paiskitaan normaaliaikana seitsemän ja sesongeissa 12-15 miehen voimin.
–Saamme tilauksen työn alle nopeasti. Rengashotellissamme pesemme aina säilytettävät renkaat puhtaaksi maantiesuolasta ja aina pyöriä alle asentaessa katsomme niihin oikeat ilmanpaineet ja vanteiden momentit. Kuittaamme myös ilmapainetunnistimien ilmoitukset.

Kaikkiin ajoneuvoihin

Palanderin mukaan huhtikuu alkaa olla viimeisiä hetkiä ajan varaamiselle, jos mielii saada kesärenkaat alle ajoissa.
–Ja tämän päivän kiireiselle ihmiselle ei voi olla teroittamatta, että ajan voi varata kätevästi myös netin kautta, hän sanoo.

Rengas ja Tarvike Oy myy renkaita henkilö- ja pakettiautoihin, traktoreihin ja maatalouskoneisiin, mönkijöihin ja muihin pienkoneisiin tai vaikka kottikärryyn!

Rengas ja Tarvike Oy on perheyritys ja kuuluu Rengasmarket -ketjuun.
–Auton renkaista on tilattavissa melkein merkkiä kuin merkkiä, mikäli etsit tiettyä rengasta, jota ei löydy verkkokaupasta, ota yhteyttä niin me tarkastamme, onko sitä saatavilla, Palander sanoo.

Teksti Timo Kiiski
Kuvat Mika Salomaa

 

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Näin käytät auton ilmastointia oikein
Karjalan Purku-Pojat on ympäristön asialla
”Auto on aina edullisempi huoltaa kuin korjata”

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *