Kaasujalka

”Karkea asfaltti kuluttaa renkaan nopeasti”

Julkaissut:

|

18.4.2022

|

Kirjoitettu kategoriaan:

”Karkea asfaltti kuluttaa renkaan nopeasti”

95 vuotta täyttävä Kantolan Rengas Oy on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut rengasalan pioneeri, joka palvelee asiakkaitaan Mikkelissä, Kouvolassa, Voikkaalla ja Haminassa.

Karkea asfaltti kuluttaa vanhan renkaan nopeasti loppuun, siksi renkaan kuntoa kannattaa silmäillä kesänkin aikana, neuvoo toisen polven rengasyrittäjä, Kantolan Rengas Oy:n Joni Larvanto.

 

Kantolan Rengas Oy on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut rengasalan pioneeri. 95 vuotta tänä vuonna täyttävä rengasyritys palvelee asiakkaitaan Mikkelissä, Kouvolassa, Voikkaalla ja Haminassa. Neljässä toimipisteen halleissa vaihdetaan tänäkin keväänä keväänä suvikumit jopa 6000-7000 auton alle. Ja sama määrä täyttää Kantolan Renkaan hallit, kun on aika vaihtaa kesäkumit talvirenkaisiin.
–Olemme alusta saakka valinneet keskittymisen pelkästään renkaiden ja vanteiden myymiseen ja osaamiseen, muita huoltoja emme tee. Kuuluminen rengasalan yrittäjien itse omistamaan Rengas Center-ketjuun antaa meille vapauden valita itse rengasmerkkimme. Kun voimme itse vaikuttaa valintoihin, hinta-laatu -suhde koituu aina asiakkaan parhaaksi, Larvanto sanoo.

Keskittyminen vain renkaisiin antaa mahdollisuuden myös henkilöstön osaamisen pitämiseen ajantasalla.
–Pyrimme olemaan kullakin paikkakunnalla sellainen liike, joka tietää renkaista eniten, Larvanto korostaa.

Merkittävä työllistäjä

Kantolan Renkaalla on rengashotellit kaikissa neljässä toimipisteessä, mutta aurauskulmia säädetään vain Mikkelissä ja Haminassa.
–Asiakkaistamme suurin osa säilyttää renkaitaan hotelleissamme. Jo pelkästään täällä pääpaikassamme Mikkelissä säilössä on noin 1600 auton renkaat. Sen päälle sesongeissa tulevat vielä asiakkaat, jotka säilyttävät renkaitaan toisaalla. Kaikkiaan arvioisin meidän vaihtavan kummankin sesongin aikana renkaat 6000-7000 autoon, Larvanto sanoo.

Rengaskokojen kasvaminen on johtanut siihen, että rengashotelliasiakkaaksi on tullut moni sellainenkin, joka aiemmin on säilyttänyt renkaitaan esimerkiksi omassa autotallissaan.
–Rengassarjat alkavat olla jo niin painavia, että moni aiemmin itse renkaansa vaihtanut kokee sen nyt liian hankalaksi, Larvanto sanoo.

Kantolan Rengas on jo työllistäjänäkin merkittävänä, sillä vakituisia työntekijöitä on yrittäjät itse mukaan lukein 25.
– Sesongeissa työntekijöiden määrä vielä tuplaantuu tilapäisellä työvoimalla, Larvanto mainitsee.

Asiakkaat samalla viivalla

Larvanto näkee yhtenä haasteena kesäajan renkaissa sen, että jotkut asiakkaat haluavat keväällä laittaa alle kuluneet renkaat, jotka vielä juuri ja juuri täyttävät lain vaatimukset.
–Varsinkin kevään karkea asfaltti kuluttaa rengasta yllättävän nopeasti ja sitä moni ei huomaa. Olisi tärkeää kesän aikana katsoa, ovatko nämä samat renkaat riittävän pitävät enää silloin, kun tulee syyssateet.

Joni Larvanto uskoo, että maailman ja autojen muuttumisesta huolimatta Kantolan Renkaan tärkein kilpailuvaltti on sama kuin yrityksen vuonna 1927 perustaneella Otto Kantolalla.
–Elinehto on hyvä palvelu. Kaikkien asiakkaiden on oltava samalla viivalla, vaihtoipa hän renkaat sitten kottikärryyn tai isoon maansiirtokoneeseen. Meidän on oltava yhtä lailla kiinnostuneita kaikkien asiakkaittemme ongelmista. Aina on ollut niitä ihmisiä, jotka säästävät renkaissa viimeiseen asti. Onneksi tämä ei kuitenkaan ole muodostunut trendiksi.

Renkaiden kunnostaan epävarmoja Larvanto rohkaiseekin kääntymään ammattilaisen puoleen.
–Renkaiden kunnon ja ilmanpaineiden tarkastus on Rengas Center -ketjun liikkeissä aina veloitukseton.

 

Teksti Timo Kiiski
Kuvat Mika Salomaa

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Näin oikeat renkaat tekevät ajamisesta nautinnon
Halpa ja vanha auto – Lottovoitto vai painajainen?
Vinkit suksiboksin valintaan ja pakkaamiseen

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *