Kaasujalka

Fin Car Serviceen luottavat merkkiliikkeetkin

Julkaissut:

|

14.4.2022

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Fin Car Serviceen luottavat merkkiliikkeetkin

Monimerkkikorjaamo ja rengasliike Fin Car Service Vaajakoskella on nostanut nopeassa tahdissa liikevaihtoaan. Laitteisiin ja osaamiseen panostavaan korjaamoyritykseen luottavat merkkiliikkeetkin.

 

Fin Car Service -monimerkkikorjaamo on harvinaisuus siinä mielessä, että se ei kuulu mihinkään suureen korjaamoketjuun.
–On siitä omat etunsa. Pystymme itse vapaasti valitsemaan varaosien toimittajat ja myös tietyt toimintamallit, sanoo Veniamin Sykiäinen.

Fin Car Service on Jyväskylän ympäristössä vahva toimija myös renkaiden myyjänä. Säilössä sillä on yli 500 rengassarjaa. Rengaspalvelut kattavat niin renkaiden myynnin ja asentamisen kuin rengashotellinkin.
–Viime vuonna liikevaihto nousu puolesta miljoonasta eurosta 700 000 -800 000 euroon. Tänä vuonna tavoittelemme vieläkin suurempaa liikevaihtoa, sanoo Sykiäinen.

Volyymin nousussa on toki koronalla oma osuutensa, mutta enemmän sitä on Sykiäisen mukaan kasvattanut sopimukset isompien yritysten kanssa.
–Jonkin verran autoja huollossa meillä ovat käyttäneet myös merkkiliikkeet. Eivät tietenkään siksi, etteivätkö ne osaisit tehdä töitä itsekin, vaan siksi, että kovan kiireen takia voivat luottaa meidän tekemiseen, hän sanoo.

Panostusta myös osaamiseen

Fin Car Service on investoinut voimakkaasti paitsi laitteisiin ja työkaluihin, myös henkilökunnan osaamiseen.

Sykiäinen mainitsee esimerkkinä vuodesta 2017 lähtien uusiin autoihin vaaditun kuljettajan edistyksellisen ADAS-avustinjärjestelmän.
–Kun tehdään jokin auton alustan työ tai vaihdetaan tuulilasi ja irrotetaan puskuri, niin kalibroinnit pitää tehdä niin tuulilasien kameroihin kuin adaptiivisiin vakionopeudensäätimiinkin. Laitteita pitää osata myös käyttää, pelkkä investoiminen niihin ei riitä. Laitteistoon ja mekaanikkojen koulutukseen aktiivisesti investoimalla olemme pystyneet vastaan nykyautojenkin korjaustarpeisiin, Sykiäinen sanoo.

Tällä hetkellä Fin Car Servicessä on töissä yrittäjä Sykiäinen itse mukaan lukien kahdeksan henkeä. Yritys on 6,5 vuotta vanha, joten kasvu on ollut nopeaa.
–Vakioasiakkaita alkaa olla yhä enemmän kuin vielä kolme vuotta sitten, Sykiäinen sanoo.

Vuodetkin syövät rengasta

Renkaanvaihtosesongin lähestyessä Sykiäinen kannustaa asiakkaitaan maltillisuuteen, vaikka niin huollot kuin renkaanvaihdotkin on hyvä tehdä ajoissa ennen kesää. Varsinkin tee itse -renkaanvaihtajilla on taipumus ryhtyä toimeen jopa liiankin ajoissa.
–Nykyinen rengaslaki kun on aika veteen piirretty juttu, kannattaa ajaa rauhassa ja katsoa kelejä. Säät varsinkin täällä Keski-Suomessa voivat olla hyvinkin hämääviä.

Toisaalta Sykiäinen on pannut merkille, että autoilijat ajavat nyt selvästi huonommilla renkailla kuin ennen pandemian alkua.
– Hinausauto on tuonut enemmän autoja, joiden renkaiden kunto lähentelee jo sakkorajaa. Toisaalta tämä tietysti epävarmassa maailmantilanteessa myös ymmärtää, mutta huominen tulee aina riskeineen.

Sykiäinen muistuttaa myös siitä, että rengas vanhenee käyttämättömänäkin. Vaikka kulutuspintaa vielä olisikin jäljellä, kumin ominaisuudet eivät ole ikuisia.
–Suomen lakikin sanoo, että käyttämättömät renkaat ovat vielä kolmen vuoden jälkeenkin uutta vastaavat, jos niitä on säilytetty oikein. Siitä eteenpäin on hyvä jo miettiä vaihtoa. Itse suosittelen vaihtamaan renkaat mieluiten viiden vuoden, mutta viimeistään 10 vuoden jälkeen.

–Meidän tehtävä on auttaa ja tukea asiakasta. Meille voi aina ilman ostovelvollisuutta tulla näyttämään omien renkaitten kuntoa ja kysyä neuvoa, Sykiäinen kannustaa.

Myös huoltopuolella Sykiäinen toivoo asiakkaiden olevan liikkeellä hyvissä ajoin.
– Jos puskee huollon sinne kesä-heinäkuulle, alkaa olla jo ruuhkaista, koska meidänkin mekaanikot lomailevat. Huollon yhteydessä tarkastamme myös ilmastoinnin toimivuuden, mikä on kesälomia vasten tärkeää.

 

Teksti Timo Kiiski
Kuvat Mika Salomaa

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Näin oikeat renkaat tekevät ajamisesta nautinnon
Halpa ja vanha auto – Lottovoitto vai painajainen?
Vinkit suksiboksin valintaan ja pakkaamiseen

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *