Kaasujalka

Aitohuolto Hämeenlinnassa – Omamekaanikko palvelee ilman välikäsiä

Julkaissut:

|

8.4.2022

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Aitohuolto Hämeenlinnassa – Omamekaanikko palvelee ilman välikäsiä

 

Hämeenlinnan Aitohuolto mullistaa autokorjaamobisneksen. Oma mekaanikko -konseptissa asiakas ja asentaja asioivat keskenään ilman välikäsiä.

Hämeenlinnan Tiiriössä vuoden alusta toimineessa Aitohuolto -korjaamossa asiakkaalle taataan niin uudenaikaiset työmenetelmät, joustavat aukioloajat kuin henkilökohtainen palvelukin. Asiakas pääsee soittamaan suoraan omalle mekaanikolleen, ilman jonottomista asiakaspalvelutiskillä tai puhelinvaihteessa.
–Yleisempää on, että huoltotilauksen vastaanottava henkilö ei ole sama henkilö, joka lopulta sen huollon tekee. Tästä taas voi seurata väärinymmärryksiä. Me haluamme poistaa tämän kommunikaatio-ongelman asentajan ja asiakkaan välillä, sanoo yrittäjä Marika Lasturanta.

Aitohuollon mekaanikot toimivat kaikki itsenäisinä yrittäjinä, yksi heistä on myös osakkaana emoyhtiössä. Malli on sama kuin parturi-kampaamon vuokratuoliyrittäjillä: laitteet ja testerit tulevat Aitohuollolta, mutta asentaja on itsenäinen yrittäjä.
–Tämä taas vähentää aloittavan yrittäjän riskiä. Samalla kuitenkin Aitohuollon asentajille on itsenäisinä yrittäjinä mahdollisuus rajattomaan tienaamiseen ilman mm. ylityörajoituksia. Tämä on mahdollisuus mekaanikoille, joilla on rakkaus lajiin, mutta jotka haluavat myös tienata työllään, Lasturanta sanoo.

Yhdessä yrittäjäkumppaninsa Tero Latvasalon kanssa Lasturanta loi autonhuoltokonseptin, jossa yrittäjäasentajat keskittyvät koneiden huoltamiseen, ja johtajat hoitavat juoksevat asiat.

Tavoitteena laajentuminen

Toki ennenkin kaksi automekaanikkoa on voinut jakaa itsenäisinä toiminimiyrittäjinä saman hallitilan. Hämeenlinnan Aitohuollossa yrittäjämekaanikot toimivat kuitenkin yhtenäisen brändin alla.
–Tarkoituksena on tietysti laajentaa konseptiamme muuallekin Suomeen, ensin tietysti pääkaupunkiseudulle.

Aitohuollon uudessa korjaamohallissa Hämeenlinnan Tiiriössä on nosturipaikat kuudelle yrittäjälle, mutta tällä hetkellä siellä toimii vasta kolme mekaanikkoa.
–Uusia sopimuksia asentajien kanssa teemme lisää sitä myöten, kun nykyisten asentajien kalenterit täyttyvät, Lasturanta kertoo.

Aitohuollon mekaanikoilla on kaikilla omat puhelinnumeronsa, johon asiakas voi soittaa. Timma-ajanvarausjärjestelmässä netissä asiakas voi itse myös valita mekaanikkonsa, jonka huollettavaksi haluaa autonsa viedä.

–Varauspalvelussa asiakas voi kätevästi myös valita autolleen juuri oikean palvelun: tuodaanko auto korjattavaksi, huollettavaksi vai korjataanko siitä ruostevaurioita? Ja jos asiakas ei itse tiedä, mitä autolle pitäisi tehdä, niin me tiedämme: asiakas voi jättää palvelun avoimeksi ja tilata autolleen kahden tunnin korjauksen, jossa mekaanikko katsoo mahdolliset viat. Ruostekorjauksia tekee harva, mutta meillä niitä tekee mieluusti kaksi kolmesta mekaanikosta, Lasturanta sanoo.

Säästöä asiakkaalle

Mekaanikon ja asiakkaan asiointi suoraan ilman välikäsiä tulee Lasturannan mukaan asiakkaalle halvemmaksi.
–Meillä ei ole painetta tehdä tikusta asiaa, vaan luoda pysyviä asiakassuhteita. Kerromme asiakkaalle rehellisesti, onko jokin korjaustarve akuutti vai ei. Jos tarve ei ole akuutti, voi asiakas palata asiaan myöhemminkin. Meillä ei ole isoa konsernia, jonka hallintokulut meidän pitäisi maksaa. Alan maine on kärsinyt paljon asiakkaiden ylilaskutuksesta, Lasturanta sanoo.

Jokainen asentajayrittäjä vastaa itse koulutuksestaan, mutta myös kattoyhtiö on erikoistumassa sähköautojen korjaukseen ja siksi suunnitelmissa on osallistua yhtiönä e-Service-koulutukseen.
–Olemme monimerkkikorjaamo ja osaamme palvella kaikkia asiakkaitamme. Juuri nyt mekaanikoillamme kuitenkin ehkä korostuu osaaminen BMW:n, Opelin ja ranskalaisten automerkkien korjaajina. Laitteet ja testerit ovat kaikki ihan uutta ja viimeistä huutoa, Lasturanta vakuuttaa.

Työlle vahva takuu

Omamekaanikko-konseptilla Aitohuolto haluaa kannustaa myös naisia tuomaan autonsa rohkeasti korjaukseen tai huoltoon.
– Meille tulemista ei tarvitse jännittää, Lasturanta lupaa.

Huolloille ja korjauksille asiakas saa 6 kuukauden työtakuun. Aitohuolto myy vain osia, joilla on valmistajan myöntämä takuu. Yllättäville huolto- ja korjaustöille saa myös maksuaikaa.

Aitohuolto palvelee arkisin kello 7.30-18 ja lauantaisinkin kello 9-15. Huoltoja ja korjauksia tehdään jokseenkin kaikkiin vähintään neljällä pyörällä kulkeviin ajovälineisiin: henkilö- ja pakettiautoista mm. mopoautoihin, museoajoneuvoihin ja matkailuautoihin.

 

Teksti Timo Kiiski
Kuvat Mika Salomaa

 

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Helsingin Rengashotelli Euromasterin partneriksi
”Pienenkin korjaamon pitää erikoistua”
Sohvalla istuen uudet renkaat Mersuun

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *