Kaasujalka

Koeajo Mercedes-Benz C200 4Matic – Tyylikästä pitoa liukkaille

Julkaissut:

|

3.2.2022

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Koeajo Mercedes-Benz C200 4Matic – Tyylikästä pitoa liukkaille

Uusi C-sarjan Mercedes-Benzin mallisto täydentyy kovaa vauhtia ja nyt tällä kertaa meillä on koeajossa nelivetoinen Mercedes-Benz C200.

Koeajoimme uuden C180 Mercedeksen loppukesällä ja sen koeajo löytyy meidän nettisivuilta. Malliston valikoima laajenee kovaa vauhtia ja lähitulevaisuudessa on luettavissa myös farmarimallin ja ladattavien hybridien koeajot. Neliveto tuo lisähintaa takavetoiseen malliin nähden noin 3300 euroa, joka on ehdottomasti sijoittamisen arvoinen etenkin Suomen olosuhteissa. Samalla tekniikalla varustettu Mercedes-Benz C200 farmarimalli maksaa noin 2500 euroa enemmän ja tulee varmastikin saamaan suuremman suosion kuin tämä sedan. C-sarjan Mercedes-Benz on Peugeot 308:n ohella ainoat polttomoottorikäyttöiset autot, jotka pääsivät Vuoden Auto Suomessa 2022 finaaliin.

Nelivetomallien 4Matic-nelivetoa on lisäksi kehitetty edelleen. Uusi etuvetopyörästö kykenee välittämään aiempaa suurempia voimia, ja akselikuorma jakautuu ajodynamiikan kannalta ihanteellisesti. Lisäksi edeltävään mallisarjaan verrattuna on saavutettu painoetua, mikä puolestaan vähentää CO2-päästöjä. Jakovaihteisto on myös uusi: sen kitkahäviöitä onnistuttiin vähentämään edelleen. Siinä on lisäksi suljettu öljykierto eikä jäähdytykseen tarvita muita toimenpiteitä.

Koeajomme aikana talvi ei vielä saapunut maahamme, joten ominaisuuksia liukkailla teillä emme päässeet testaamaan. Ajettavuus on tämänkin Mercedeksen parhaita puolia. Kaukana on ne ajat, jolloin merkin fiilis oli pappamainen. Hieno dynaaminen ohjaus ja jousitus on nautinnollinen mutkateillä. Nelivedon ansiosta vetopitoa löytyy sorateillä, eikä renkaat lyö turhaan joutavaa.

Koeajetun auton navigaattori ja sen näytön toteutus on taas esimerkki johtotähden tavasta tehdä asiat pikkusen paremmin. Navin näytössä olevat veden pinnat väreilevät ja nopeasti katsottuna näyttää niin kuin se olisi aito kuva veden pinnasta. Hieno toteutus.

Autossa oli myös 1700 euron hintaiset lisävarusteiset Digital Light -ajovalot. Ajovaloissa valo taitetaan ja kohdennetaan uudelleen 1,3 miljoonan mikropeilin avulla. Auton valojen tarkkuus on näin ollen yli 2,6 miljoonaa pikseliä. Näin pimeillä syyskeleillä ei voinut kuin ihailla auton valojen tehokkuutta. Tämän auton kanssa ei ole tarvetta lisävaloja.

Moottoritiellä automaattisesti toimivat pitkät valot ohjaavat valokuviota niin, että se ei häiritse vastaantulevia tai edessä ajavia.

Mercedes-Benz C200 4Matic Business AMG
Hinta alk: 53490€
Koeajoauton hinta varusteineen: 70191€
Moottori: 1496cm3
Teho: 204hv + 20hv (kevythybridijärjestelmä)
Vääntö: 300Nm
Kiihtyvyys 0-100km/h: 7.1s
Huippunopeus: 241km/h
Kulutus (valm.ilm): 6.8l
Päästöt: 153g/km

Plussat
Ajettavuus
Laatuvaikutelma
Ohjaamo
Alhainen melutaso

Miinukset
Konservatiivinen ulkonäkö (varauksin)

Jälkimaku
C-sarjan Mercedes-Benz on hieno ja laadukas auto. Ulkoinen muotoilu on edelleen perinteisen konservatiivinen, mutta ohjaamon tyylikkyys saa haukkomaan henkeä.

Teksti ja kuvat Mika Salomaa

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Koeajo BYD Dolphin – Pelittää kovillakin pakkasilla
Koeajovideo Volvo EX30 – Tehokas, mutta bugeja täynnä
Koeajo Mitsubishi Colt – Kokoluokkansa mukavimpia

Tietoa julkaisijasta

Mika

(1) Lukijan kommentti

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *