Kaasujalka

Yhden miehen kumikorjaamosta täyden palvelun rengasliikkeeksi

Julkaissut:

|

27.1.2022

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Yhden miehen kumikorjaamosta täyden palvelun rengasliikkeeksi

Hämeenlinnalaisessa Rengas-Vekassa talvirenkaiden viime syksyn vaihtosesonki alkoi vauhdilla jo lokakuun puolivälin jälkeen. Kiire oli kova, koska samaan aikaan yritys avasi raskaalle kalustolle oman toimipisteen kymppi- ja kolmostien solmukohdassa.

 

Raskaan kaluston asiakkaita Rengas-Vekka palvelee nyt Hämeenlinnan Terminaalitie 11.ssa.
– Kymppi- ja kolmostien solmukohdassa se on nyt logistisesti järkevällä paikalla, sanoo toisen polven rengasyrittäjä Teija Vekka-Pirhonen.

Uusi raskaan kaluston toimipiste on iso ja läpiajettava halli, johon mahtuu isolla HCT-yhdistelmärekallakin.
–HCT-yhdistelmän pituus on enintään 34,5 metriä ja hallimme on 44 metriä pitkä. Terminaalitien osoitteeseen on myös helppo tulla, Vekka sanoo.

Rengas-Vekka on perustettu vuonna 1980.  Yhden miehen kumikorjaamosta se on kasvanut lähes kymmenhenkiseksi täyden palvelun rengasliikkeeksi. Rengas-Vekka Oy kuuluu Rengascenter-ketjuun, joka on Suomen suurin yrittäjävetoinen rengasliikeketju.
–Sukupolvenvaihdos tehtiin vuonna 2015. Hyvin olen alalle kotiutunut, vaikka tulin aikoinaan pystymetsästä, Teija Vekka naurahtaa.

Raskaan liikenteen toimipisteen rinnalla Rengas-Vekka panostaa yhtälailla myös henkilö- ja pakettiautoasiakkaiden palvelemiseen sekä maatalous- ja työkoneisiin. Paitsi, että riippumattomuus rengasvalmistajista takaa hyvän hinta-laatusuhteen, palvelutasoa nostaa myös uusi rengashotelli, joka vetää jopa 1200 rengaskertaa.
–Tuleehan meidän liiketoiminnasta noin puolet kevyemmän kaluston palvelusta ja toinen puoli raskaasta liikenteestä. Rengasvalikoimistamme löytyvät kaikki päämerkit, Vekka sanoo.

Kasvua selittää myös osaava henkilökunta.
– Meitä on muutama vakituinen työntekijä, mutta sesonkina heidän määränsä tuplaantuu. Vakituinen henkilökuntamme on aivan ylivertainen, Vekka sanoo.

Vahvoja kilpailutekijöitä kysyttäessä Vekka nostaa myös ympärivuorokautisen päivystyksen. Raskaan kaluston rengasrikoissa autetaan tien päällä, henkilöautot tulevat pääasiassa hinausautolla rengashallille.
–Luonnollisesti rengaspalvelumme toimii enimmäkseen täällä Hämeenlinnan seudulla, mutta on vakuutusyhtiö antanut tuoda henkilöautoja joskus myös Valkeakoskelta ja jopa Riihimäeltä saakka. Tien päälle apuun lähtee joku asentajistamme tai minä itse, Vekka sanoo.

Vaikka uusi tieliikennelaki antaakin säiden salliessa ajaa suvikumeilla vaikka läpi vuoden, niin Vekka varoittaa luottamasta liikaa leutoihin säihin.
–Talvi tulee aina. Ja siksi talvirenkaiden vaihtaminen kannattaa tehdä aina ajoissa.

Uusi tieliikennelaki ei edelleenkään salli ajoa kesärenkaille talven jäisillä teillä ja lumituiskussa. Kesärenkailla ajaminen talvikuukausina on sallittua vain silloin, kun sää sen sallii.
–Rengasratsiatilastojen mukaan ihmiset ajavat nykyään kuitenkin parempikuntoisilla renkailla kuin aiemmin. Täällä Hämeenlinnassa valtaosa vaihtaa talven lähestyessä edelleen alle nastarenkaat, kitkarenkaat ovat täällä edelleen noin 15 prosentin vähemmistönä, Vekka sanoo.

Rengas-Vekka Oy on osa pohjoismaista Dekkpartner ketjua ja kuuluu Suomen Autonrengasliitto ry:hyn.

 

Teksti Timo Kiiski

 

 

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Näin käytät auton ilmastointia oikein
Karjalan Purku-Pojat on ympäristön asialla
”Auto on aina edullisempi huoltaa kuin korjata”

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *