Kaasujalka

Koeajo Kia Sorento – Neljäs kerta toden sanoo?

Julkaissut:

|

25.1.2022

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Koeajo Kia Sorento – Neljäs kerta toden sanoo?

Uusi Kia Sorento on nykytrendien mukaisesti saatavana myös ladattavana hybridinä. Komea peli, mutta ihan täydellinen tämäkään ei ole.

Kia Sorenton neljäs sukupolvi saapui maahamme ja saimme koeajoon ladattavan hybridin, joka onkin varsin komea ja tyylikäs auto. Sorento on 7-paikkainen auto ja se onkin tämän yksi valttikorteista.

Sorenton ulkomitat ovat varsin hulppeat, sillä pituutta on vähän vajaat viisi metriä eikä 2 metrin leveydestäkään hirveästi jää uupumaan. Nämä komeat mitat tarjoavat varsin väljät sisätilat ja ne ovatkin auton yksi parhaimpia puolia. Tavaratilaakin on aivan riittävästi, sillä litroja löytyy yli 600.

Kuljettajan ajoasennon säätövarat ovat riittävät ja kaikille löytyy varmasti miellyttävä ajoasento. Kabiinin muotoilu ja materiaalivalinnat saavat kiitos. Oikein tyylikästä suunnittelua. Ehkä jossain kohdin yksityiskohtien runsas ilotulitus olisi voinut jäädä vähemmälle.

Tehdas lupaa toimintasäteeksi komeat 57 kilometriä, mutta käytännössä 40 kilometriä on lähempänä totuutta. Sekä sähköautojen että ladattavien hybridien yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on lataamisen nopeus ja siinä Kia ei valitettavasti loista, sillä tästä löytyy vain 3.3 kW:n tehoinen yksivaihteinen laturi eli täyteen lataaminen kestää parhaimmillaankin noin kolme ja puoli tuntia.

Ajettavuus on mukavan leppoisaa. Moottoreiden ja vaihteiston yhteistyö toimii hyvin. Pientä purnausta tulee aavistuksen pintakovasta jousituksesta ja laiskanpulskeasta suorituskyvystä, sillä teknisten tietojen perusteella tämän voisi kuvitella olevan vähän ripeämpi etenijä. Ei tällä jalkoihin jää, mutta kiihdytyksissä ja ohituksissa kaasupoljinta saa painaa aika reippaasti. Vääntö tuntuu hyvin ohuelta.

Tämmöisen ison auton omistaja usein tykkää vetää perässään jos jonkinlaista kärryä ja traileria. Harmikseen on todettava, että ladattavan hybridin kohdalla vetokyky on vain 1500 kiloa eli vetouistelijat ja muut veneilijät eivät tätä voi ostaa. Kovin isoa asuntovaunuakaan ei perään voi kytkeä.

Kia Sorento 1,6 T-GDI Plug-in Hybrid AWD Business Luxury AT 5P
Hinta alk: 64588€
Koeajoauton hinta varusteineen:67698€
Moottori: 1598cm3
Järjestelmän yhteisteho: 265hv
Paino: 1982kg
Tavaratila: 604l
Vetokyky: 1500kg
Pit.lev.kork.aks.väli: 4810, 1900, 1685,2815
Kiihtyvyys 0-100km/h: 8.7s
Huippunopeus: 193km/h
Kulutus (valm.ilm): 1.6l
Päästöt:38g/km

Plussat
Tilat
Varusteet

Miinukset
Suorituskyky
Vetokyky
Hidas lataus

Jälkimaku
Uusi Kia Sorento on todella tyylikäs ja tilava katumaasturi. Ladattava hybridinä miellyttävä ajaa ja suhteellisen taloudellinen, mutta suorituskyky saisi olla vähän parempi. Hidas lataus myös suuri miinus.

 

Teksti ja kuvat Mika Salomaa

 

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Koeajo kaasukäyttöinen Volkswagen Golf – 100 kilometriä alle 8 eurolla
KOEAJOVIDEO: Audi Q5 Sportback 50TFSI e Quattro
Dacia Duster lähti herrastelemaan

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *