Kaasujalka

Kirkkailla ajovaloilla turvallisesti tielle

Julkaissut:

|

24.1.2022

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Kirkkailla ajovaloilla turvallisesti tielle

Talven pimeillä teillä on huomattavasti turvallisempaa ajella tehokkaasti valaisevilla ajovaloilla.  Niinpä kannattaa kiinnittää katse auton ajovaloihin. On aika tehdä kirkastava puhdistus, jos  ajovalojen umpiot ovat mattaantuneet, kellastuneet ja naarmuuntuneet. SONAX-valikoimasta löydät tehokkaat tuotteet umpioiden kirkastamiseen.

Sonaxin-tuoteilla ajovalot kirkastuvat helposti, olitpa sitten aloittelija tai autonhoidon ammattilainen. Helppokäyttöisellä SONAX Kirkastussarjalla homma hoituu käsin, ja ammattilaisille suunnatuilla SONAX PROFILINE -tuotteilla koneellisesti.

Kirkkaat umpiot yhdellä tuotteella

Muovisten ajovaloumpioiden mattaantumista on mahdotonta estää, kun aikaa kuluu ja kilometrejä karttuu. Umpioista voi kuitenkin saada vielä kirkkaat ja edustavat, jos tekee niille helpon käsittelyn SONAX Ajovaloumpioiden kirkastussarjalla.

–Kirkastussarja on todellinen ”all-in-one” -tuote, sillä se sisältää kaikki käsittelyyn vaadittavat tuotteet. Paketti riittää kahteen kahden umpion käsittelyyn, sanoo   markkinointipäällikkö Jouni Vainikka autotarvikkeiden ja maahantuonti- ja tukkuliike Kaha Oy:stä.

 

Tee näin:

Pese umpiot ja suojaa niiden reunat huolellisesti esimerkiksi teipin avulla.

Hio umpion pinta pyörivin liikkein kostutetulla P5000-vesihiontaruusukkeella. Hionta kirkastaa mattaantuneen pinnan ja tasoittaa naarmut.

Pyyhi umpion pinta kiillotusliinalla.

Kiillota ajovaloumpio SONAX Headlight Polish -hionta-aineella ja kiillotussienellä, kunnes haluttu kiiltoaste on saavutettu.

Pyyhi pinta jälleen kiillotusliinalla.

Hionnan ja kiillotuksen jälkeen ota käyttövalmis Headlight Sealant -pinnoiteliina pakkauksesta ja käy liinalla huolellisesti läpi käsitellyt pinnat. Pinnoiteliina antaa umpion pinnalle suojaavan kalvon.

Anna umpioiden kuivua 30 min. Valmista tuli!

SONAX PROFILINE ammattilaisille

Mikäli haluat tehdä umpioiden kirkastuksen koneellisesti, on SONAX PROFILINE Headlight Polish -hiomatahna oikea tuote operaatioon. Tahna poistaa tehokkaasti kellastumat, pienet naarmut ja kirkastaa himmentyneet kohdat.

Kiillotuksen jälkeen umpion pinta tulee puhdistaa huolellisesti ja suojata SONAX PROFILINE Headlight Coating -umpiopinnoitteella, Vainikka neuvoo.

Headlight Coating on piikarbidipohjainen, keraaminen kestopinnoite ajovaloumpioille. Käteviin annospusseihin pakattu pinnoite antaa kestävän suojan ja estää UV-säteilyn aiheuttamaa umpioiden mattaantumista. Yksi paketti sisältää 10 annospussia, joten se riittää 20 umpion käsittelyyn.

–Suosittelemme umpioiden käsittelyä pinnoitteella noin kerran vuodessa. Ylläpitävässä käytössä ei vaadita kiillotusta ennen suoja-aineen levittämistä, Vainikka sanoo.

Toimi näin:

Kiillota umpiot SONAX PROFILINE Headlight Polish -umpioiden kiillotustahnalla ja pyyhi pinnat puhtaiksi.

Avaa Headlight Coating -umpiopinnoitteen annospussi ja kaada sisältö kiillotusliinalle. Levitä ohut kerros puhtaalle ja kuivalle umpiolle. Yksi annospussi riittää kahden umpion pinnoitukseen.

Pyyhi jäämät välittömästi hienolla mikrokuituliinalla. Anna pinnoitteen kuivua vähintään 4 tuntia. Ajoneuvo ei saa kastua kuivumisen aikana.

 

Huom! Älä pese autoa viikkoon pinnoituksen jälkeen. Vahvasti alkaliset esipesuaineet, esimerkiksi automaattipesuissa, voivat heikentää pinnoitteen kestoa.

 

Teksti Timo Kiiski

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Näin käytät auton ilmastointia oikein
Karjalan Purku-Pojat on ympäristön asialla
”Auto on aina edullisempi huoltaa kuin korjata”

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *