Kaasujalka

Automaattivaihteistolle 100 %:n öljynvaihtohuolto

Julkaissut:

|

19.1.2022

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Automaattivaihteistolle 100 %:n öljynvaihtohuolto

Auto-Muovi Oy Helsingin Konalassa on yksi automaattivaihteistojen BG-huoltoja tekevistä autokorjaamoista. – BG-huollossa automaattilaatikkoon ei jää pisaraakaan vanhaa öljyä, vaan siihen vaihdetaan 100-prosenttisesti uudet öljyt, sanoo yrittäjä Eero Seppälä.

Yllättävän moni autoilija luottaa tänäkin päivänä siihen, että automaattivaihteiston öljyjä ei tarvitse vaihtaa koskaan, kun se ei kuulu oman automallin huolto-ohjelmaankaan. Toiset taas ovat sitä mieltä, että vaihteistot kestävät vain tietyn, automallista riippuvan määrän kilometrejä.

–Sehän ei tietenkään ole totta. Ihmisten olisi hyvä sisäistää, että ihan samalla tavalla kuin moottori, myös automaattivaihteistolla on tietty öljynvaihtovälinsä. BG-tuotteiden valmistaja suosittelee vaihtamaan automaattivaihteiston öljyt jopa 50 000 kilometrin ja viimeistään se kannattaa tehdä ainakin 100 000 kilometrin välein. Muuten voi tulla kallis lasku. Kun vaihdelaatikko alkaa oireilla, ollaan periaatteessa jo myöhässä. Automaattilaatikonkin osat kuluvat, kun siellä kiertää vanhat mönjät. Oireilu ilmenee esimerkiksi vaihteiston nykimisenä tai se vaihtaa epäloogisesti. Pahimmillaan automaattilaatikko lakkaa toimimasta kokonaan, Seppälä varoittaa.

Remontti tulee kalliiksi

Tänä päivänä automaattilaatikoita ei yleensä enää edes korjata, vaan rikkoutuneen tilalle vaihdetaan aina tehdaskorjattu vaihtolaatikko. Likaantunut öljy on yleisin syy ennenaikaiseen vaihteistovaurioon.
–Ja se tietysti maksaa tuhansia euroja. Säännöllinen BG Automaattivaihteistohuolto voi estää vaihteiston jumiutumisen, nykimisen tai rikkoutumisen kokonaan, Seppälä sanoo.

BG on koneellisen automaattivaihteistoöljyn vaihdon kehittänyt 90-luvulla.

BG-automaattivaihteiston huollossa laatikon öljyt vaihdetaan 100-prosenttisesti.

BG on ainoa valmistaja, joka valmistaa niin laitteen, öljyt kuin kemiat itse Amerikassa.
– BG:n valtit ovat automaattivaihteiston 100-prosenttinen öljynvaihto, alan tehokkaimman puhdistus ja uuden öljyn tehostin kemiat.  Vanhaa öljyä ei jää laatikkoon ollenkaan. Koneellisesti saadaan vanha, likaantunut ja ominaisuutensa menettänyt öljy saadaan vaihdettua koneellisesti nopeasti, turvallisesti ja siististi 100-prosenttisesti koko öljytilavuudelta. Perinteisellä tyylillä vaihteiston vanhoista öljyistä noin 25 % sekoittuu uusiin öljyihin ja jää järjestelmään. Perinteisellä menetelmällä öljyä menee paljon hukkaan. BG-huollettu automaattivaihteisto tarjoaa pehmeät ja sujuvat vaihdot sekä huolettomia kilometrejä pitkäksi aikaa, Seppälä sanoo.

Auto-Muovin hinta automaattivaihteiston öljynvaihdolle BG-menetelmällä alkaa 375 eurosta.
–Se on aloituskampanjan hinta, jatkossa hinnat lähtevät 420 eurosta.  Jokaiselle laatikkotyypille on kuitenkin oma öljynsä, Seppälä painottaa.

Vaihdelaatikon öljynvaihtotarve riippuu paljon myös siitä, miten ja missä autoa ajetaan.
–Kaupungissa nykivässä ajossa vaihteisto joutuu vaihtamaan jatkuvasti ja esimerkiksi taksikäytössä automaattilaatikko joutuu koville. Siksi yksi kohderyhmämme ovatkin kaupungissa toimivat ammattiautoilijat, joiden ajaminen on jatkuvaa kiihdyttämistä ja jarruttamista.

 

 

Teksti Timo Kiiski

Kuvat BG Service Center

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Näin käytät auton ilmastointia oikein
Karjalan Purku-Pojat on ympäristön asialla
”Auto on aina edullisempi huoltaa kuin korjata”

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *