Kaasujalka

Koeajo BMW 320e – Järkivalinta

Julkaissut:

|

7.1.2022

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Koeajo BMW 320e – Järkivalinta

BMW:n 3-sarja sai uuden ladattavan hybridin mallistonsa alapäähän, mutta ajettavuudeltaan aito ehta nautinto.

BMW:n hybridimallisto on ollut jo vuosia hyvin houkutteleva ja tehnyt kauppansa hyvin. Nyt 3-sarjaan tuli varmasti uusi myyntimenestys, kun 320e saapui markkinoille. Hintaeroa tähän tehokkaampaan 330e:n tulee 5000 euroa ja siksi tämä on varmasti monelle houkutteleva vaihtoehto. Tämä voimalinja on saatavana myös farmarimalliin ja hintaa tulee vain reilut 1000 euroa enemmän. Touring on saatavana myös nelivetoisena xDrive-mallina, josta saa pulittaa 2000 euroa enemmän.

Keulalla on tuttu 2-litrainen bensaturbo ja sen jatkeena 8-vaihteinen automaattivaihteisto. Sähkömoottorin kanssa yhteisteho nousee 204 hevosvoimaan.

Molempien mallien litiumioniakun kapasiteetti on 12 kWh. Hybridiakku latautuu 3,7 kW-latauksella 80 % varaustasoon 2,6 tunnissa ja täyteen 3,6 tunnissa.

Vakiovarusteena kaikissa 320e-malleissa on seisontalämmitys sekä -ilmastointi, jotta autossa on aina sopiva sisälämpötila ajon alkaessa. Toiminto on käytettävissä myös akun varaustilan ollessa matala ja sitä on mahdollista ohjata älypuhelimen sovelluksella.

Ohjaamosta tätä erota perinteisistä bensa- tai dieselmalleista ja kuljettajan paikka on tutusti lähes täydellinen. Tavaratilaa löytyy 410 litraa, joka on varsin kohtuullinen. Monelle autoilijalle vetokoukku on tärkeä varuste ja sekin on tähän saatavana.

Akun myötä auton paino nousee, mutta sitä ei kyllä huomaa ajossa. 3-sarjan hybridi on maukas ajettava olipa kyseessä sitten mutkainen asfalttitie tai se perinteinen soratie. Jousitus toimii mainiosti ja tämänkin Bemarin kohdalla takalasiin voisi palauttaa legendaarisen tarran: ajamisen iloa.

Kulutus riippuu lataamisen määrästä, joten ei siitä sen enempää. Tehtaan ilmoituksen mukaan pelkällä sähkön voimalla autolla pääsee 48–57 kilometriä. Tuo 50:n ylittäminen on lähes mahdotonta, mutta 40 kilometrin ylitys onnistuu aina.

 

BMW 320e A Charged Edition
Hinta alk: 44 128,79
Moottori: 1998cm
Teho: 204hv
Vääntö: 350Nm
Paino: 1900kg
Vetokyky max: 1500kg
Tavaratila: 410l
Kiihtyvyys 0-100km/h: 7.9s
Huippunopeus: 220km/h (sähköllä 140km/h)
Kulutus (valm.ilm): 1,7l
Päästöt:33g/km

Plussat
Ajettavuus
Kuljettajan ajoasento

Miinukset

Jälkimaku
BMW 320e on mainio ja nautinnollinen järkivalinta ladattavaa hybridiä etsivälle

Teksti ja kuvat Mika Salomaa

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Koeajo Renault Megane Electric – Vain nimi yhteistä perusmallin kanssa
Koeajo Kia Sportage – Särmikäs uudistus
Koeajo Citroen C5X – ”Ison kissan” taika on tallella

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *