Kaasujalka

Tori.fi neuvoo nyt chatissa autonostajia

Julkaissut:

|

23.11.2021

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Tori.fi neuvoo nyt chatissa autonostajia

Tori.fi on kasvanut Suomen suurimmaksi vaihtoauton ostajia palvelevaksi portaaliksi. Nyt Tori Autot -palvelu tarjoaa autonostajille myös neuvontaa chatissa.

Vaihtoauton ostajien ja myyjien palvelu netissä on ottanut nopeassa ajassa ison harppauksen eteenpäin.
–Suuntana on nyt se, että autoilmoitukset ovat enemmän kuin pelkkiä rivi-ilmoituksia puhelinnumeroineen. Tori Autot -palvelussakin pyörii myytävistä autoista videoita ja 360-kuvia. Ihmisillä on yhä vähemmän tarvetta lähteä autoa ostaessa erikseen koeajolle, kun netissä on valmiudet online -päätöksille. Vaatteiden ja ruokien tavoin autonkin voi tänä päivänä ostaa klikkauksella suoraan netistä. Tori.fi -sivustokin ohjaa asiakkaan suoraan sinne diilerin kotisivuille, sanoo Tori.fi -palvelun liiketoimintajohtaja Jenni Tuomisto.

Leasingit lyhenevät

Myös tapa hankkia auto on murroksessa.
–Auton omistaminen säilyy jatkossakin, mutta rinnalle tulee yhä vähemmin eräänlainen tilauspohjainen auto hyvin lyhytaikaisillakin sitoumuksilla. Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa voi sitoutua yhteen ja samaan autoon lyhimmillään vain kuukaudeksi, kun Suomessa vielä pääsääntöisesti sitoumukset ovat lyhimmilläänkin yhtä ja kahta vuotta. Yhä lyhytaikaisempaa sitoutumista vaativat palvelut ovat kuitenkin tulossa Suomeenkin, Tuomisto sanoo.

Tuomiston mukaan Norjassa esimerkiksi Volvo tarjoaa autoja kuluttajille kuukausisopimuksilla.

Tammikuussa 2018 Tori.fi -palveluun välittäjät toivat jopa 1800 autoa.
–Itsehän emme siis näitä autoja tuoneet, mutta sen sijaan toimme nämä Ruotsista tuodut vaihtoautot paremmin suomalaisten kuluttajien saataville. Silloin Ruotsi oli jo ohittanut autojen tuontitilastoissa Saksan, mutta nyt tilanne on taas heilahtanut ja Saksa on taas käytettyjen autojen tuontimaiden ykkönen. Tämä tietysti selittyy koronalla: kun laivat eivät kulkeneet Ruotsiin, ei sieltä tuotu autojakaan. Ruotsi ei ole tällä hetkellä meillä aktiivinen kehityskohde, Tuomisto sanoo.

Muillekin kuin autotietäjille

Ruotsin vahvuus on kuitenkin autojen varustelu Suomea runsaammin.
– Kun ruotsalainen ostaa auton, hän ei ota perussettiä, vaan jonkun paremmin varustellun paketin. Ruotsin vahvuus on myös se, että kuluttajat ovat hankkineet autoja hyvin innokkaasti yksityisleasingilla. Kun leasingsopimus kestää vain kaksi vuotta, palautuu hyvin varusteltuja ja huollettuja autoja nopeasti vaihtoautomarkkinoille diilerien välitettäviksi jälleen eteenpäin, Tuomisto tietää.

Tuomiston mukaan Tori.fi-sivuston ja Tori Autot -palvelun vahvuus on selkeästi panostaminen niihin auton ostajiin, jotka eivät välttämättä tiedä autoista kaikkea.
–Kilpailijamme aika täydellisesti palvelevat niitä käyttäjiä, jotka jo tietävät autoista kaiken. Autointoilijan on helppo löytää sieltä auto, jossa on hänen haluamansa xenon-valot tai muut hienoudet. Mutta sen lisäksi on paljon ihmisiä, joille auto on vain auto. Siksi haluamme tehdä auton oston myös heille helpoksi ja suoraviivaiseksi.

Tutkimusten mukaan auton ostamisen epämiellyttäväksi kokevien suomalaisten joukko on yllättävän todella suuri.
–Me haluamme poistaa tällaisen epäluottamuksen tuntemuksen. Haluamme, että meidän kautta vaihtoauton ostaminen on yhtä helppoa kuin lastenvaatteidenkin. Siksi olemme tuoneet Tori Autojen löytöpalvelun, jossa autoalan asiantuntija päivystää ja neuvoo chatin takana auton ostajia kaikessa, mitä he ikinä keksivätkään kysyä. Tiedämme, että kuluttajille on hirvesti esimerkiksi ladattaviin autoihin liittyviä kysymyksiä.

Myös myyminen helppoa

Tori.fi tekijä elokuussa jälleen uuden kävijäennätyksen, kun peräti 3,5 miljoonaa suomalaista käytti sivuston palvelua.
–Auton ostamisen lisäksi olemme tehneet myös auton myymisestä todella helppoa. Myyjän ei tarvitse syöttää palveluumme muuta kuin rekisterinumero, rekisteriote, hinta ja kuvat, kaikki muu hoituu automaattisesti, Tuomisto sanoo.

Vuonna 2009 Suomeen perustettu Tori.fi on osa Schibsted-konsernia, joka toimii Suomen lisäksi Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa ja Puolassa. Mediakonsernissa työskentelee yli 5 000 työntekijää. Schibsted (SCH) on listattu Oslon pörssissä. Suomessa Torin lisäksi Schibsted-konserniin kuuluvat Oikotie.fi, Rakentaja.fi, Lendo.fi, Hintaopas.fi ja Sahkovertailu.fi. Schibstedin visiona on tulla …

Teksti Timo Kiiski

 

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Latausaseman asennus kotiin – mitä sinun tulee tietää
Kun juutut autolla lumeen, toimi näin
Webasto Pure II – tehokasta ja turvallista kotilatausta

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *