Kaasujalka

Autohuuto.fi -portaalissa ostetaan tuhansia autoa joka vuosi

Julkaissut:

|

2.12.2020

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Autohuuto.fi -portaalissa ostetaan tuhansia autoa joka vuosi

Autohuuto.fi -verkkohuutokauppa alkoi välittää vaihtoautoja netissä jo 16 vuotta sitten. Viime vuonna palvelun kautta omistajaa vaihtoi jo 12 500 vaihtoautoa.

Yritysten välisen Autohuuto.fi -autohuutoportaalin asiakkaita ovat sekä autojen myyjäliikkeet eli meklarit ja niitä ostavat yritykset. Autohuuto.fi:n taustayhtiö Netwheels Oy perustettin jo vuonna 1999 ja Autohuuto.fi -verkkohuutokauppa alkoi pyöriä verkossa jo vuonna 2004.

–Kaupat tehdään ostajan ja myyjän välisenä, mutta me tarjoamme heille huutokauppa-alustan, korostaa Netwheels Oy:n huutokauppojen myyntijohtaja Mika Lumiaho.

Myyjäliikkeinä toimivat käytännössä kaikki suomalaiset merkkiautoliikkeet. Myyjälisenssi on maksullinen autoliikkeelle ja ostaja maksaa pienen huutokauppamaksun voitetuista huudoista.

–Meklareilta edellytetään korkeaa tasoa ilmoituksien laadinnassa. Autohuuto tarjoaa merkkiliikkeille ja isommille vaihtoautoketjuille tunnetun palvelun ja laaja-alaisen ostajakunnan hyödyt sekä menestyksellisen kauppatavan, Lumiaho sanoo.

Helppoa myydä ja ostaa

Auton lähtöhinta määritellään aina hyvin edulliseksi. Myyjän on syötettävä sivuston määrämuotoiseen ilmoituspohjaan autosta selkeät kuvat ja tiedot. Ilmoituspohjalla on myös kenttä, johon voi itse kirjoittamalla kuvata autoaan sanallisesti mahdollisimman hyvin.
– Meidän järjestelmän kautta on helppo laittaa auto huutokaupattavaksi, Lumiaho sanoo.

Autohuuto.fi -huutokauppapalvelussa on myynnissä isompien vaihtoautoketjujen sekä merkkiliikkeiden kohteita. Myynnissä on vuosittain tuhansien autojen valikoima kaikista hintaluokista. Autohuuto.fi -palvelussa on myös Suorakauppa -niminen osio, jossa rahoitusyhtiöt ja suuryritykset realisoivat kohteita autoliikkeille. Aivan viimeaikaisin uudistus on tuoda myös yksityisten kuluttajien autoja huudettavaksi. Tämä tehdään yhteistyössä AutoVex -palvelun kanssa.
–Viime vuonna meidän kautta kulki jo 12 500 ajoneuvoa. Määrä on kasvanut vuosi vuodelta, Lumiaho kertoo.

Ostaja puolestaan voi olla mikä tahansa ennakkoperintärekisterissä oleva yritys, joka jostain syystä haluaa ostella silloin tällöin yhden tai useamman auton, kunhan ensin hankkii Autohuuto.fi:n 80 euron ostolisenssin. Ostajayritys voi ostaa auton myös omaan käyttöön tai vaikka perheenjäsenelleen. Ostolisenssi ostetaan ennenkuin ostaja näkee myytävät kohteet.

Vaikka myyjän on oltava autoliike, niin ostaja voi olla mikä tahansa ennakkoperintärekisterissä oleva yritys. Autohuuto.fi on siis tarkoitettu vain yritysten väliseen kauppaan.
–Ostajat ovat pääasiassa pienempiä autoliikkeitä tai autokorjaamoja. Meklari eli myyjäliike taas voi saada vaihdossa asiakkaalta auton, josta sillä on jotain sanomista eikä autoa kannata lähteä viemään oman liikkeen raskaiden prosessiensa kautta, kun virheiden korjaaminen voi tulla liian kalliiksi.  Meidän portaalin kautta auto voi kuitenkin löytää ostajaksi vaikka autokorjaamon, joka ei laske omalle työlleen samaa hintaa kuin merkkiliike ja arvioi pystyvänsä korjaamaan nuo  virheet itse, Lumiaho kertoo.

Kauppaa käydään 24/7, mutta kohteiden huutokaupat päättyvät arkisin klo 10 – 18 välisenä aikana. Myyntikohteet sulkeutuvat 24 tunnin jälkeen ensimmäisestä tehdystä tarjouksesta, jonka jälkeen ne myydään korkeimman tarjouksen tehneelle. Poikkeuksena yritysten välityskohteet. Tarjoukset Autohuudossa tehdään kertakorotuksilla tai korotusautomaattia käyttäen.
– Tarjouksia voi tehdä mihin aikaan vuorokaudesta tahansa. Kaupanteko ei ole sidottu myöskään paikkaan. Huutoja voi tehdä vaikka omalta kotisohvalta tai kesämökin laiturin nokasta. Vaikka autot jäävät Suomeen ja kauppaa tehdään vain suomalaisten kesken, niin ostolisenssin hankkinut voi tehdä tarjouksen vaikka Espanjassa. Mobiiliapplikaatiollamme tai www -palvelun kautta se onnistuu myös matkapuhelimesta mistä päin maailmaa tahansa, Lumiaho sanoo.

Autohuuto.fi -palvelun kautta autolle voi tilata edulliseen hintaan kuljetuksenkin, jonka hoitaa kuljetusliike SE Mäkinen.

Siksi vaikkapa kajaanilainen voi ostaa Autohuuto.fi -palvelun kautta auton vaikka Helsingistä. Portaalin sivuilla klikkaamalla näkee suoraan kuljetuksen hinnankin. Ja jos sattuu asumaan meklariliikkeen lähellä, voi käydä tutustumassa myyntikohteeseen etukäteen paikan päälläkin ja jatkaa huutamista sen jälkeen.

Lumiahon mukaan Autohuuto.fi -verkkohuutokaupan tärkeimpiä valtteja on rehellissyys ja avoimuus.
– Vaikka meklariliike vastaa autosta ja sen vastuista, niin me ylläpitäjänäkin muistutamme heitä, että mieluummin pitää olla yli- kuin alirehellinen. Ratkaisematonta riitaa ei ole ikinä jäänyt. Jos myydyn auton kunnosta on ollut epäselvyyttä, aina ostaja ja meklari ovat päässeet sopuun, jos tuote ei ole vastannut sovittua. Ääritilanteessa voidaan sekä auto että rahat jopa palauttaa, mutta se on kyllä hyvin harvinaista.

Uusien autojen kaupan sakkaaminen ja vaihtoautokaupan vilkastuminen koronan takia on näkynyt myös Autohuuto.fi -portaalissa.
–Kun korona keväällä iski, maalis-huhtikuussa meilläkin oli kauppa vähän aikaa seis. Kesä taas oli hyvinkin vilkasta. Suomalaiset tarvitsevat autoja jatkossakin ja Autohuuto.fi on loistava paikka tehdä löytöjä ympäri Suomen. Tälläkin hetkellä palvelussa on huudettavina 142 autoa. Autojen kirjo on valtava. Halvin tätä kautta myyty auto vaihtoi omistajaa 41 eurolla, kallein ja melkein uusi Mercedes-Benz S -sarjan auto taas lähes 100 000 eurolla.

Teksti Timo Kiiski                                                                                                          
Kuvat Autohuuto.fi

 

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Teetä ruostesuojaus ajoissa – autotehdas ei sitä tee
Näin säädät ajoasennon oikein
Auton ikkunat huurussa?  Esilämmittäminen auttaa!

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *