Kaasujalka

Auton ikkunat huurussa? Esilämmittäminen auttaa!

Julkaissut:

|

19.11.2020

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Auton ikkunat huurussa?  Esilämmittäminen auttaa!

Syksyisenä aamuna valmiiksi lämmin auto parkkipaikalla ja huuruttomat ikkunat ovat todellista arjen luksusta. On siis aika aloittaa auton esilämmityskausi!

Vaikka pakkanen ei vielä jäädyttäisikään tuulilasia, viileä ja kostea ilma aiheuttavat auton ikkunoiden huurtumista, ja ikkunoista voi olla mahdotonta nähdä ulos.

Sumeat ikkunat vaikeuttavat merkittävästi kuljettajan havainnointia ja aiheuttavat siksi vaaratilanteita liikenteessä. Kosteus kaikkoaa kuitenkin helposti, kun lämmität auton sisätiloja muutaman minuutin ennen lähtöä.

Esilämmitä moottorikin

Aamut ovat monille hektistä aikaa. Jos auton ikkunat ovat huurussa, ei kiireessä malteta jäädä odottelemaan kosteuden katoamista. Liikkeelle lähdetään, vaikka näkyvyydessä olisi toivomisen varaa. Tähän syyllistyy ainakin silloin tällöin lähes jokainen kuljettaja.

Huono näkyvyys onkin yksi suurimmista riskitekijöistä liikenneturvallisuudelle, ja merkittävä osa vahingoista sattuu ajon ensimmäisten 15 minuutin aikana. Suora yhteys huuruiseen tuulilasiin on siis havaittavissa.

Helppo tapa parantaa liikenneturvallisuutta ja matkustusmukavuutta on auton esilämmittäminen. Lämmittäminen kannattaa aloittaa jo silloin, kun yölämpötila putoaa alle + 5 asteeseen. Ajastamalla lämmityksen lähtösi mukaisesti, pääset nopeasti liikenteeseen ikkunat kirkkaina ja saat istuutua mukavan lämpöiseen autoon.

Kirkkaat ikkunat ja lämpöiset penkit ovat sisätilojen esilämmittämisen kiistattomia etuja, mutta myös auton moottori kaipaa lämmittelyä. Moottorin esilämmittäminen on erittäin suositeltavaa, sillä se vähentää moottoriin kohdistuvaa kuormitusta ja pidentää näin ollen moottorin elinikää. Etenkin kovilla pakkasilla moottorin kylmäkäynnistäminen rasittaa konetta merkittävästi.

Webasto lämmittää kaiken

Markkinoiden tehokkain tapa lämmittää auto on polttoainekäyttöinen Webasto-lämmitin, joka huolehtii samalla sekä sisätilojen että moottorin lämmityksestä. Kun autossasi on Webasto, saat nauttia vapaudesta – lämmitys onnistuu missä ja milloin tahansa, ilman sähkötolppaa.

Webaston vaatima lämmitysaika riippuu merkittävästi ulkolämpötilasta; kovilla pakkasilla lämmitykseen tarvitaan noin tunti, kun taas viileinä syysaamuina viitisen minuuttia riittää kirkastamaan tuulilasin. Järjestelmä ottaa virtansa auton akulta, joten lämmitysaikaa kannattaa pitää silmällä – älä lämmitä turhaan tuntitolkulla.

Saat lämmittimestäsi parhaan hyödyn irti, kun täydennät Webasto-järjestelmää ThermoConnect-käyttölaitteella. ThermoConnect muuttaa älypuhelimesi käteväksi lämmittimen kauko-ohjaimeksi, joten voit käynnistää lämmityksen joustavasti milloin vain, vaikka sängyn pohjalta.

Webasto Lataa ja lämmitä -kampanja 1.10.2020–31.1.2021

Jos haaveilet tehokkaasta ja mutkattomasta auton lämmityksestä, kannattaa aika Webasto-asennukseen varata nyt.

Lataa ja lämmitä -kampanjaan 1.10.2020 -31.1.2021 osallistuvissa asentamoissa saat nyt Calix-akkulaturisarjan asennuksineen kaupan päälle, kun asennutat autoosi Webasto Thermo Top Evo -lämmittimen. Edun arvo noin 300 €*.

Kiinteästi asennettava Calix-akkulaturi on erinomainen varuste etenkin paljon lyhyitä siirtymiä ajaville, sillä akku ei aina ehdi latautumaan ajon aikana. Akkulaturi varmistaa myös virran riittämisen Webasto-lämmittimen ja muiden lisävarusteiden käyttöön.

Katso kampanjaan osallistuvat asennuspisteet: webastolammitys.fi/kampanja

* Kampanjaedun arvoon on arvioitu kiinteän akkulaturin ja sen asennuksen hinta. Hinta voi vaihdella paikallisesti, riippuen asennus- ja tarvikehinnoista.

 

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Takaluukun kaasujouset koetuksella
Pakkanen paljastaa akun todellisen kunnon
Seisottaminen ei tee hyvää autolle

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *