Kaasujalka

Rengas Turku osti Salon Delta Auton korjaamotoiminnan

Julkaissut:

|

28.10.2020

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Rengas Turku osti Salon Delta Auton korjaamotoiminnan

 

Ostamalla Delta Auton korjaamotoiminnan Rengas Turku Oy tarjoaa Salossa huipputason huolto- ja korjaamo-osaamista 15 euroa tunnilta merkkikorjaamohintoja edullisemmin.

Saman katon alta Salon Meriniitynkatu 15:ssa löytyvät nyt niin henkilöautojen kuin raskaan kaluston huoltopalvelut, henkilöautojen optimointipalvelu ja lisäksi rengas- ja vanneliike sekä rengashotelli. Saman katon alla toimii myös katsastusasema.

Rengas Turku osti Delta Auto Salon autokorjaamotoiminnan ja korjaamohallin toukokuussa. Myyjätahon kaikki viisi työntekijää siirtyivät ostajan palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Delta Auton Salon autohuollon ammattitaitoisten työntekijöiden työt jatkuivat välittömästi kaupan jälkeen ilman katkosta.

Kesän aikana halli remontoitiin ja syksyllä kaikki toiminnat siirtyivät Myllyojankadulta Meriniitynkatu 15:een. Avajaisia uusissa tiloissa vietettiin 2. ja 3. lokakuuta.

Rengas Turun toimitusjohtaja ja toinen omistaja Marko Rantanen on erittäin tyytyväinen tehtyyn kauppaan. –Rengas Turun Salon toimipisteen palveluvalikoima on jatkossa samanlainen kuin muissakin pisteissä, hän sanoo.

Koronan tekemästä poikkeusajasta huolimatta Rantanen uskoo vahvasti tulevaisuuteen.

Rengas Turulla on Salossa nyt paitsi huipputason monimerkkihuolto- ja korjaamo, myös Mazdan valtuutettu merkkikorjaamo. Se tarkoittaa, että Rengas Turku korjaa myös Mazdojen takuunalaiset viat.

–Meiltä saa ostaa merkkihuollon ammattilaisten ammattitaitoa todella edullisesti. Pudotimme tuntihintaa 15 eurolla ja laatu on kuitenkin merkkikorjaamotasoa. Asiakkaalle tuntihintamme on todella kilpailukykyinen. Myymme nyt korjaamo- ja huoltopalvelua samalla tuntihinnalla kuin Rengas Turun muissakin toimipisteissä Turussa ja Kaarinassa, Rantanen kertoo.

Pitkän linjan osaajia

Rengas Turun Salon toimipiste työllistää nyt yhdeksän henkeä.

Rantasen ja yrityksen toisen omistajan Tomi Kaartovuoren piti 26 vuotta sitten perustaa rengasliike Saloon. Tuolloin ei sopivaa liiketilaa seudulta löytynyt, joten yritys perustettiin Turkuun. Nykyisin Rengas Turku ei ole enää pelkkä rengasliike, vaan konsepti käsittää myös laajan rengashotellitoiminnan sekä autohuollon.

–Saamme tehokkuutta sitä kautta, että meillä on nyt osaavia ihmisiä niin raskaan kaluston kuin henkilöautojenkin rengasasioihin ja muihin huoltoihin ja korjauksiin. Panostamme korjaamo- ja huoltopalveluihin, koska näinä aikoina jännittää pelkästään renkaiden varassa toimivan liikkeen tulevaisuus. Asiakkaille pitää näkemykseni mukaan tarjota samasta paikasta palveluja aiempaa monipuolisemmin. Palveluamme täydentää hyvin saman katon alla katsastusasema Helppo Katsastus, Rantanen sanoo.

Rengas Turku Oy on perustettu v. 1994, erityisosaamista ovat sekä henkilöautojen että raskaan kaluston renkaat ja vanteet, rengashotellitoiminta sekä autohuolto. Rengas Turulla on kuusi toimipistettä, joista kolme Turussa, kaksi Kaarinassa sekä yksi Salossa.

Yrityksen liikevaihto viimeksi päättyneellä tilikaudella ylitti 10 miljoonaa euroa. Toteutuneen kaupan jälkeen sen palveluksessa on yli 50 työntekijää. Salon Myllyojankadulla Rengas Turku toimi vuodet 2016-2020.

Salo ei ole kuoleva kaupunki, vaikka helposti sellainen kuva annetaan mediassa. Päinvastoin, näen Salon virkistyvän koko ajan. Täällä on paljon liiketilaa, joihin muuttaa koko ajan yrityksiä. Kiinteistössämme on korjattu ja huollettu autoja iät ja ajat. Meidän mekaanikkomme ovat aiemmin toimineet niin Fiatin, Mitsubishin kuin Kiankin valtuutettuina merkkikorjaajina.

Vaikka lainsäädäntö velvoittaakin nyt ajamaan talvirenkailla vain sään niin vaatiessa, niin Marko Rantasen mukaan renkaat on varmuuden vuoksi hyvä vaihtaa jo ennen marraskuuta. -25 vuoden kokemuksella voin sanoa, että talvirengassesonki alkaa noin 23. lokakuuta. Jos ajaa kitkarenkailla, niin ne on hyvä vaihtaa alle viimeistään nyt.

 

Teksti Timo Kiiski
Kuvat Mika Salomaa

 

 

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Helsingin Rengashotelli Euromasterin partneriksi
”Pienenkin korjaamon pitää erikoistua”
Sohvalla istuen uudet renkaat Mersuun

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *