Kaasujalka

Öljynvaihtoon ilman ajanvarausta

Julkaissut:

|

23.10.2020

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Öljynvaihtoon ilman ajanvarausta

Nopeasti eri puolille Suomea laajentuneen Öljypiste-ketjun vahvuus on öljynvaihtopalvelu ilman ajanvarausta. Joensuulaislähtöisen yrityksen erikoisosaamista taas on automaattivaihteistojen öljynvaihdot.

Joensuulaisen Oilpoint Finland Oy:n eri puolilla Suomea sijaitsevissa Öljypiste-liikkeissä pääsee öljynvaihtoon heti ilman ajanvarausta tai ajan voi varata esimerkiksi seuraavalle päivälle.

– Konsepti on osoittautunut toimivaksi. Tämän päivän ihmisen elämä on kiireistä ja kalenteri täytetty jo pitkäksi aikaa eteenpäin. Hän ei halua varata aikaa 2-3 viikon päähän tulevaisuuteen ja järjestellä sijaisautoa tai kaverin kyytiä, kun hyvin usein öljynvaihtohuollon valmistumista pitää odotella tuntikaupalla.  Öljypisteessä voi poiketa aikaa varaamatta vaikka kauppareissulla tai työmatkalla.  Pikahuollon teemme odottaessa noin puolessa tunnissa, sanoo Oilpoint Oy:n toimitusjohtaja Taisto Nuutinen.

Öljypiste on toiminut jo 40 vuotta. Taisto Nuutisen isoveli Timo Nuutinen osti liiketoiminnan edelliseltä omistajalta 2012.  Silloin toimipisteet oli vain Joensuussa ja Kouvolassa. Tukikohtaa Pohjois-Karjalan Joensuussa edelleen pitävä Oilpoint Oy on kasvattanut Öljypiste-liikkeiden määrää nopeasti 20:een ja toimipisteitä on eri puolilla Suomea. Timo Nuutinen on edelleen Öljypiste-ketjun pääomistaja.
–Vain Pohjois-Suomessa meillä ei ole toimipisteitä. Aiomme kuitenkin jatkaa kasvua, sillä varsinkin pääkaupunkiseudulla tuntuisi olevan vielä tilaa, vaikka meillä onkin toimipisteet Tikkurilassa ja Herttoniemessä. Kun konsepti on hyvä, on helppo myös laajentua, kertoo Taisto Nuutinen.

Öljyjen ja suodattimien lisäksi Öljypisteen pikahuollossa saa vaihdettua myös mm. polttimot.

Ilmastointihuoltoonkin saa yleensä varattua ajan nopeasti ja sesongin ulkopuolella jopa sekin onnistuu ilman ajanvarausta.

–Jos ulkona on 30 astetta lämmintä, niin silloin ajat on varattuina kyllä eteenpäin muutamaksi päiväksi. Ilmastointihuolto itsessään on meillä noin tunnin toimenpide, Nuutinen sanoo.

Älä laiminlyö automaattilaatikkoa

Pikahuoltojen lisäksi Öljypisteet tekevät paljon myös normaaleja määräaikaishuoltoja.

–Yksi erikoisosaamisemme alue on automaattivaihteistojen öljynvaihdot. Siinä kuulumme ihan edelläkävijöihin.  Aloitimme Suomen korjaamokentän pioneereina vaihteistojen koneellisen huoltamisen. Vuoteen 2020 mennessä meille onkin kertynyt jo lähes 10 000 vaihteiston kokemus automaattien öljyhuolloista. Nuutinen korostaa, että automaattilaatikon öljyt pitäisi vaihtaa alle 100 000 kilometrin välein.

– Moni autoilija luulee, että automaattivaihteiston öljyjä ei tarvitse vaihtaa koskaan, kun se ei läheskään aina kuulu maahantuojan huolto-ohjelmaan. Tämä taas johtuu siitä, että saksalainen insinööri ajattelee, että autolla ajetaan enintään 200 000 kilometriä ja sen jälkeen se joutaa romuraudaksi. Suomessa nämä Saksasta tuodut 180 000 kilonmetriä ajetut premiumautot markkinoidaan eteenpäin suunnilleen sisäänajettuina ja niillä on täällä edessään vielä jopa satoja tuhansia kilometrejä.

Pahimmillaan huoltamatta jäänyt automaattivaihteisto voi rikki mennessään aiheuttaa useiden tuhansien eurojen laskun. Se rinnalla 250-500 euron öljynvaihtohuolto on pieni kustannus.

–Jos omistaa automaattivaihteisen auton, on syytä vaihtaa laatikon öljyt, vaikka se ei huolto-ohjelmaan kuuluisikaan. Automaattivaihteiston öljynvaihtohuollon yhteydessä myös puhdistamme koko järjestelmän, Nuutinen sanoo.

 

Teksti Timo Kiiski

 

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Teetä ruostesuojaus ajoissa – autotehdas ei sitä tee
Näin säädät ajoasennon oikein
Auton ikkunat huurussa?  Esilämmittäminen auttaa!

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *