Kaasujalka

Varaudu syksyn häikäisyihin  

Julkaissut:

|

22.10.2020

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Varaudu syksyn häikäisyihin   

Aurinko paistaa aamuisin ja iltaisin melko matalalta. Ajettaessa aurinkoa vasten se häikäisee kuljettajaa, varsikin jos tuulilasi ei ole puhdas. Muista puhdistaa tuulilasi myös sisäpuolelta!

Tuulilasin ulkopuoli on helppo puhdistaa käyttämällä pissapoikaa ja lasinpyyhkimiä. Mutta usein auton lasien sisäpuolinen puhdistus jää tyystin tekemättä. Varsinkin tuulilasin sisäpuoli on syytä puhdistaa siihen erityisesti valmistetuilla aineilla ja liinoilla, jotta sitä puhdistettaessa siihen ei jäisi näkyvyyttä haittaavaa kalvoa tai raitoja.

–Sonax Xtreme ikkunanpesulla lasit voidaan puhdistaa raidattomasti, helposti ja nopeasti, sekä ulko- että sisäpuolelta. Sitä kannattaa pitää autossa aina mukana, koska matalalta kirkkaasti paistava aurinko saattaa aiheuttaa yllättävää haittaa ajamiseen, markkinointipäällikkö Jouni Vainikka autotarvikkeita ja varaosia maahantuovasta Kaha Oy:stä.

Kuivuneet hyönteiset irti

Loppukesästä ja syksystä auton tuulilasia ja auton etuosaa likaavat myös monet hyönteiset. Mikäli ne pääsevät kuivumaan pintaan kiinni, niin ne eivät irtoa normaalissa auton pesussa. Pesun jälkeen auton keulaan, tuulilasiin ja sivupeilien taustoihin jää rumia tahroja. Pesun yhteydessä ne tuntuvat pikemminkin leviävän pintaan, kuin poistuvan siitä. Pahimmillaan autonpintaan jämähtäneet hyönteisten jäämät voivat vaurioittaa auton maalipintaa.

–Mikäli halutaan kerralla kunnolla puhdasta pintaa, tulee hyönteisten jäämät käsitellä etukäteen ruiskuttamalla niihin Sonax Xtreme hyönteisirrotetta ennen pesua. Ainetta suihkutetaan käsiteltäville pinnoille, annetaan vaikuttaa muutaman minuutin, jonka jälkeen auto pestään aivan normaalisti. Aineen ei saa antaa kuivua maalipinnalle. Hyönteisirrotetta kannattaa pitää aina autossa mukana, ja ruiskuttaa auton pinnalle ennen pesulinjalle ajoa tai käsin pesua, Vainikka opastaa.

Syksyn myötä myös yöt viilenevät. Ja vähitellen edessä on myös pakkasasteita öisin. Mikäli kesällä on käytetty kesäkäyttöön tarkoitettuja lasinpesunesteitä, saattaa edessä olla ikävä yllätys, kun pissapohjasta tuleva suihku jäätyy tuulilasin pintaan tai pahimmassa tapauksessa koko järjestelmä on täysin jäässä.

Auton pissapojan neste kannattaa jo hyvissä ajoin vaihtaa pakkasasteita kestäväksi seokseksi, jotta yöpakkaset eivät yllättäisi. Oivallinen valinta syksyksi ja talveksi on Sonax tuulilasinpesuneste. Lasinkirkastetta sisältävä Sonax lasinpesuneste on paitsi pesuteholtaan loistava, niin myös miellyttävän tuoksuinen. Lasinpesuneste puhdistaa tehokkaasti öljyn, noen, tiesuolan ja muun tyypillisen talvilian, raitoja ja heijastumia jättämättä. Neste myydään neljän litran kanisterissa.

Sonax lasinpesuneste on hellävarainen auton maalipinnalle, eikä vahingoita muoviosia. Sopii käytettäväksi myös herkemmille Xenon- ja kirkaslasivaloille, sekä kaikille suutintyypeille.

 

 

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Sohvalla istuen uudet renkaat Mersuun
Oikeat istuinsuojat ja kumimatot ammattilaisen arkeen
Näin oikeat renkaat tekevät ajamisesta nautinnon

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *