Kaasujalka

Rengasmaailma on nyt BestDrive Finland

Julkaissut:

|

5.10.2020

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Rengasmaailma on nyt BestDrive Finland

Continental Rengas Oy:n tytäryhtiö Rengasmaailma Oy on maaliskuusta 2020 alkaen BestDrive Finland Oy.  Uutta on oma, Continentalin Euroopassa valmistama BestDrive -kesärengasbrändi ja panostaminen renkaiden lisäksi auton muihin huoltopalveluihin.

Nimenmuutos BestDrive Oy:ksi tapahtui maaliskuussa juuri, kun koronavirus rajoitteineen vyöryi Suomeen. Samalla Rengasmaailma siirtyi Continentalin kansainväliseen BestDrive-perheeseen.

Rengasmarket -brändillä aiemmin toimineiden omien liikkeiden nimet muuttuvat linjakkaasti brändin mukaan: esimerkiksi entinen Rengasmarket Konala Helsingissä on nyt BestDrive Konala. Uusi ilme ei ole jäänyt huomaamatta, sillä uuden BestDrive-brändin mukaiset liiketilat pohjaavat Continentalin näyttävään oranssimustaan värimaailmaan.

–Maaliskuun viimeiselle viikonlopulle oli suunniteltu avajaisia monelle paikkakunnalle. Isot markkinointitapahtumat oli viritetty, kun korona iski ja hanat menivät kiinni joka puolella Eurooppaa. Lanseeraus jouduttiin perumaan. Nyt on menty pienemmällä liekillä, mutta syksyllä taas pyrimme tuomaan esille enemmän omia brändejä. Lokakuun lopulla alkaa talvirengassesonki ja silloin on taas täysi tohina päällä, sanoo BestDrive Finland Oy:n toimitusjohtaja Sami Horto.

Jo kesä on näyttänyt kevättä valoisammalta. ­

–  Elokuussa pidettiin Autorengasliiton hallituksen etäkokous, ja yleisesti alalla kesä-heinäkuun kesärengasmyynti näytti plussaa viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna, Horto sanoo.

Laajentuminen jatkuu

Osa Rengasmarket -liikkeistä oli maaliskuuhun asti BestDrive Finlandin omia liikkeitä, suurin osa taas yrittäjävetoisia Rengasmarket-liikkeitä. Rengasmarket-liikkeet jatkavat muutoksen jälkeen tuttuun tapaan.

Kaikkiaan BestDrive työllistää Suomessa suoraan noin 70 henkeä, sesonkien aikana yli 100. Omia liikkeitä sillä on eteläisessä Suomessa 15, ja lisää on tarkoitus avata lähivuosina.

–Ostimme jo maaliskuussa entisen Rengasneliön Tampereen Nekalassa. Suljimme oman aiemman liikkeen siitä läheltä ja sulautimme sen toimimaan entisen Rengasneliön tiloihin, BestDrive Tampere -nimen alle. Koronasta huolimatta jatkamme siis laajentumista.

Brändin- ja nimenmuutoksen taustalla on logoa myöten tuoda vahvemmin esille, että BestDrive -liikkeistä saa autolle rengaspalvelujen lisäksi muutakin huoltoa.

–Rengassesonkeja on vuodessa vain kaksi ja nekin ovat lyhyitä. Renkaita myydään suuria määriä vain 3-4 kuukautena vuodessa. Henkilökunnalla täytyy olla muutakin tehtävää näiden sesonkien ulkopuolella. Samat koulutetut ammattilaisemme pystyvät sesonkeina vaihtamaan ja myymään renkaita, ja sesonkien ulkopuolella taas vaihtamaan esim. tuulilaseja, öljyjä ja jarrupaloja, Horto sanoo.

Rengas- ja vannepalvelut rengashotelleineen pysyvät kuitenkin edelleen pääbisneksenä.

–Rengashotellipalveluhan on rengasliikkeelle tänä päivänä jo ihan peruskauraa.

Uusi ja oma kesärengasbrändi

BestDrive Finlandin muihin huoltopalveluihin kuuluvat perustason määräaikaishuollot öljynvaihtoineen, jarruremontteineen ja tuulilasinvaihtoineen.

–Emme tee investointeja vaativiin diagnostiikkalaitteisiin, sillä perushuoltoihin meillä kuitenkin riittää potentiaalia ihan nykyisessä asiakaskunnassamme, joka on aiemmin asioinut meillä vain rengasasioissa. Heille on helppoa saada useampi palvelu saman katon alta, Horto sanoo.

Asiakkaita tulee mm. netissä toimivien Autokorjaamo.fi ja Autojerry.fi -hintavertailujen kautta, mutta moni on ensikäynnin jälkeen tullut useammankin kerran uudelleen. Palautteen perusteella asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä BestDrive Finlandiin. – He ovat voineet arvostella toimintaamme asteikolla 1-5. Keskiarvoksi olemme vuonna 2020 saaneet 4,7, eli aika hyvin olemme onnistuneet, Horto iloitsee.

Autoilijoille uudistus toi maaliskuussa mukanaan myös mukavan uutuuden, Continentalin BestDrive-kesärenkaan.

–Vahvan kilometrituloksen omaava uutuus kestää kulutusta ja sopii erityisen hyvin paljon ajaville autoilijoille. Se ei ole valikoiman halvin rengas, mutta ei myöskään kallein premium-rengas. Se on suunnattu esimerkiksi paljon ajaville takseille. Sitä on myyty kesän aikana erittäin hyvin, Horto sanoo.

Kaikki Best Drive -ketjun liikkeet tunnistaa samasta ilmeestä, dynaamisesta kelta-mustasta väristä. Kuvassa Espoonlahden toimipisteen julkisivu ja Olarinluoman myymälä sisältä kuvattuna.

 

Teksti Timo Kiiski
Kuvat BestDrive Finland Oy

 

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Näin valitset vanteet talveksi
Pimeä aika vaatii toimivat ajovalot ja himmenevät sisänäytöt
Näin käytät manuaalivaihteita oikein

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *