Kaasujalka

Varmista ajokuntosi luotettavalla testerillä

Julkaissut:

|

13.8.2020

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Varmista ajokuntosi luotettavalla testerillä

Tiesitkö että uusi tieliikennelaki vaikuttaa myös poliisin oikeuteen keskeyttää matkanteko alle 0,5 promillea puhaltaneelta? Ajokunto kannattaa tarkistaa luotettavalla testerillä!

Uudistus tarkoittaa käytännössä sitä, että mikäli kuljettaja puhaltaa alle rattijuopumuksen rajan, mutta on nauttinut alkoholia ja vaikuttaa päihtyneeltä, on poliisilla oikeus estää ajaminen. Tällöin kuljettajan tulee odottaa tien sivussa, kunnes alkoholi on kokonaan haihtunut elimistöstä.

Kyseessä on tällöin ajon estäminen päihtymyksen vuoksi, josta laissa on kirjoitettu :”Jos nautitun alkoholin toteamiseksi tehtävässä kokeessa moottorikäyttöisen ajoneuvon tai raitiovaunun kuljettajan havaitaan nauttineen alkoholia, mutta kokeen tuloksen perusteella ei ole todennäköisiä syitä epäillä hänen syyllistyneen rattijuopumukseen, ja päihtymys selvästi vaikuttaa kuljettajan ajokykyyn, poliisimies, rajavartiomies ja tullimies voivat kieltää ja tarvittaessa estää häntä kuljettamasta moottorikäyttöistä ajoneuvoa tai raitiovaunua, kunnes hänen elimistössään ei enää ole havaittavaa määrää alkoholia.”

Tässä myös huomioitavaa, että ajon voi estää poliisin lisäksi myös rajavartiomies tai tullimies.

–Tämä kiusallinen tilanne on kuitenkin helposti vältettävissä, kun varmistat ajokunnon Dräger-alkotesterin avulla ennen liikkeellelähtöä, neuvoo markkinointipäällikkö Jouni Vainikka autotarvikkeita ja varaosia maahantuovasta Kaha Oy:stä.

Palaminen yksilöllistä

Alkoholin palaminen elimistöstä on yksilöllistä, ja välillä jopa yllättävän hidasta, minkä vuoksi ajokuntoa voi olla haastavaa arvioida. Puhallusratsioita ei kuitenkaan tarvitse jännittää, jos käytössäsi on moninkertainen testivoittaja: Dräger 3820 -alkotesteri.

–Dräger Alcotest 3820 hyödyntää samaa tekniikkaa kuin viranomaisten käyttämät tarkkuusalkometrit, joten tulos on tarkka ja luotettava. Laite edustaa sekä toiminnaltaan että muotoilultaan alan terävintä kärkeä; se on kompaktin kokoinen ja lähes heti käyttövalmis, joten puhalluksen pystyy tekemään huomaamattomasti missä tahansa, Vainikka kertoo.

Helppokäyttöinen Dräger 3820

Myös puhallustuloksen saaminen on nopeaa; käsittelyaika on vain noin 3 sekuntia, jos tulos on 0,00 ‰. Jos uloshengitysilmassa on alkoholia, kestää puhallusnäytteen käsittely hieman pidempään. Alkoholipitoisuuden ollessa 1,00 ‰, näytteen käsittelyyn menee noin 10 sekuntia.

–Säännöllisen kalibroinnin avulla laitteen mittaustekniikka pysyy tarkkana vuosia, Vainikka sanoo.

Dräger Alcotest 3820 on paitsi äärimmäisen tarkka, niin myös todella helppokäyttöinen. Suomenkieliset opasteet, selkeä näyttö, äänimerkit ja taustavalaistu painike tekevät laitteesta hyvin käyttäjäystävällisen, joten puhallusnäytteen ottaminen sujuu keneltä tahansa.

Aloita – Puhalla – Tulos. Näin helppoa se on.

Teksti Timo Kiiski

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Ajoneuvojen verkkohuutokauppa pyörii karanteenissakin
Romuauton kierrätys ei enää helpommaksi voi tulla
Budjettiosa kulkee varaosamarkkinassa omia polkujaan

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *