Kaasujalka

Ajoneuvojen verkkohuutokauppa pyörii karanteenissakin

Julkaissut:

|

12.8.2020

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Ajoneuvojen verkkohuutokauppa pyörii karanteenissakin

Ajoneuvon ostaminen onnistuu Copart Suomen verkkohuutokaupassa vaivattomasti vaikka kotisohvalta käsin silloinkin, kun koronavirus estää tavallisen huutokaupan kaltaiset massatapahtumat.

Copart myy ajoneuvojen verkkohuutokaupassaan ajoneuvoja laidasta laitaan. Ajoneuvojen kirjo ulottuu ajan patinoimasta lunastamattomasta Pappa-Tunturista aina vakuutusyhtiön lunastamaan uudehkoon vaurio-Bemariin.

Vaikka yhtiön erikoisosaamista ovatkin vakuutusyhtiöiden lunastamat vaurioajoneuvot, myy Copart Suomi online-huutokaupassaan myös yksityisten ihmisten ajopelejä, niin liikennekelpoisia kuin viallisiakin. Ne ostetaan ihan tavallisilta kuluttajilta tilastoihin perustuvilla markkinahinnoilla.

–Meitä kiinnostavat kaikenlaiset ajoneuvot; kolaroitujen, teknisesti vaurioituneiden tai muuten hankalasti myytävien kohteiden kohdalla olemme erityisen vahva osto- ja myyntikanava. Meille voi lähettää ajoneuvosta tiedot sekä valokuvat sähköpostissa, niin me teemme tarjouksen niiden mukaan, Copart Suomen markkinointi- ja jäsenpalvelupäällikkö Eemeli Kumpulainen sanoo.

Rekisterinumeron ja kuvien lisäksi Copart tarvitsee myös ajoneuvon kilometrilukeman, sijainnin ja mahdolliset vauriotiedot. Nämä tiedot lähetetään osoitteeseen myynti@copart.fi.

–Saamiemme tietojen perusteella lähetämme ajoneuvosta asiakkaalle tarjouksen. Kun tarjouksemme on hyväksytty, noudamme ajoneuvon pihasta ja laitamme ajoneuvon huutokauppaamme, Kumpulainen kertoo.

Kattavasta valikoimasta löytyy henkilöautojen lisäksi myös vaurioituneita ja ehjiä pakettiautoja sekä raskaan kaluston tuotteita, moottoripyöriä ja veneitä, itse asiassa kaikkia ajoneuvoja, joita voi kuvitella vakuutettavan.

Muuta auto rahaksi helpolla

Maailmanlaajuisen verkkohuutokauppayhtiön teknologia on Suomessa ainutlaatuinen. Copart Inc. osti Suomessa toimivan ajoneuvojen realisointiin erikoistuneen Autovahinkokeskus Oy:n (AVK) keväällä 2018.

AVK:n liiketoiminnan ostamalla maailmanlaajuinen Copart Inc.  laajensi yhtiön läsnäoloa Euroopassa Suomeen ja Pohjoismaista se tuli ensimmäisenä Suomeen.

Koronakriisin aikana ajoneuvon myyminen Copartille voi helpottaa niin talousvaikeuksiin joutuneen yrittäjän kuin lomautetun palkkatyöntekijänkin rahantarvetta.

–Ajoneuvossa ei tosiaan tarvitse olla mitään vikaakaan, vaan sen voi myydä meille vaikka ihan henkilökohtaiseen rahantarpeeseen, sanoo Eemeli Kumpulainen.

Niin vakuutusyhtiöiltä ostamansa lunastetut vaurioajoneuvot kuin tavallisilta suomalaisilta ostamansa ajoneuvot Copart myy verkkohuutokaupoissaan, joiden suosio on koronakriisin aikana kasvanut entisestään.

Verkkohuutokauppoja Copart järjestää useita viikossa: yleensä tiistaisin Espoo, keskiviikkoisin Pirkkala, Turku ja Koski sekä torstaisin Oulu ja välivarastot eri puolilla Suomea.

Tarkemmat kellonajat voi lukea Copartin kotisivuilta huutokauppakalenterista.

–Jos et pysty osallistumaan verkkohuutokauppaan annettuna kellonaikana, pystyt kilpailemaan myös ennakkohuudoilla, Kumpulainen kertoo.

Kaikki tapahtuu netissä

Copartin verkkohuutokaupassa myydään noin 20 000 erilaista ajoneuvoa vuosittain, mukana ovat niin lunastetut kuin lunastamattomatkin ajoneuvot.

– Liiketoimintamallimme perustuu siihen, että asiakkaamme pystyvät hoitamaan kaiken 100-prosenttisesti netissä. Verkkohuutokaupastamme asiakas pystyy huutamaan ajoneuvon itselleen ilman, että hänen tarvitsee lähteä asioimaan mihinkään kotisohvalta. Kuljetuspalvelumme toimittavat ajoneuvot kotiovelle saakka ympäri Suomen. Toki ajoneuvot voi myös hakea palvelupisteistämme.

Copartilla on toimipisteet Espoossa, Turussa, Pirkkalassa ja Oulussa. Välivarastoja on yli 20 paikkakunnalla eri puolilla Suomen.

–Tämä mahdollistaa meille maan laajuisen logistiikkaverkon hyödyntämisen niin autojen noutamisessa kuin niiden eteenpäin toimittamisessa asiakkaille.

Copartin verkkohuutokauppaan voi osallistua liittymällä edullisesti jäseneksi. Viikon jäsenyys maksaa 15 euroa, kuukauden jäsenyys 30 euroa ja vuosijäsenyys vain 50 euroa. Jäsenyyden voi valita itselleen sopivaksi ajaksi.

Copart toimii kaikkiaan 11 maassa. Suomen muista maista poikkeava erikoisuus on renkaiden verkkokauppa.

– Se on tavallinen verkkokauppa, josta voi ostaa ajoneuvoonsa renkaat osallistumatta huutokauppaan. Verkkokaupassamme on tälläkin hetkellä yli 1500 laatutarkastettua rengassarjaa. Se toimii ihan kuten mikä tahansa tavallinen verkkokauppa. Renkaat valitaan netissä ostoskoriin, missä ne voi myös sujuvasti maksaa. Renkaat voi tilata kotiosoitteeseen edullisella kuljetuspalvelulla tai noutaa itse palvelupisteestämme, Kumpulainen sanoo.

Copartin monipuoliseen tarjontaan voi tutustua osoitteessa Copart.fi

Teksti Timo Kiiski

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Varmista ajokuntosi luotettavalla testerillä
Romuauton kierrätys ei enää helpommaksi voi tulla
Budjettiosa kulkee varaosamarkkinassa omia polkujaan

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *