Kaasujalka

Romuauton kierrätys ei enää helpommaksi voi tulla

Julkaissut:

|

31.7.2020

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Romuauton kierrätys ei enää helpommaksi voi tulla

Uudellamaalla toimiva Romu Keinänen Oy tekee romuauton kierrätyksestä niin helppoa, että helpommaksi se ei enää voisi tulla. Ilmainen palvelu ulottuu paperisodasta romuauton noutoon omalta pihalta.

Romu Keinäsellä on jo pidempään ollut kotisivuillaan mahdollisuus hoitaa rekisteristäpoisto ja romuauton noutotilaus yksinkertaisen lomakkeen kautta.

Lomakkeeseen täytetään omien tietojen lisäksi ajoneuvon tiedot, kuten rekisterinumero ja/tai runkonumero sekä noutoa varten ajoneuvon sijaintia koskevat tiedot. Tilaus viimeistellään tunnistautumalla. Romu Keinänen vahvistaa tilauksen vielä sähköpostilla asiakkaalle.

Tämän jälkeen asiakkaan ei tarvitse tehdä muuta kuin varmistaa, että auto on sellaisessa paikassa, josta se saadaan noudettuna ja että se on tyhjennetty asiakkaan omista tavaroista.

Asiakas vapautuu vastuusta

Nouto suoritetaan kolmen arkipäivän sisällä tilauksesta. Noutoon käytetään pääasiassa Romu Keinäsen kouranosturilla varustettuja kuorma-autoja. Hankalista paikoista noudettaessa voidaan käyttää myös hinausautoa.

– Meidän valttimme ehdottomasti on se, että palvelumme on kattava ja ilmainen. Autonsa voi ilmoittaa romutettavaksi vaikka kotisohvalta käsin netissä. Palvelumme kattaa kaiken paperitöistä aina auton noutoon asti, Keinäseltä kerrotaan.

Auto toimitetaan Romu Keinäsen ympäristöluvat saaneelle toimipisteelle jatkokäsittelyä varten.

– Tässä vaiheessa autosta poistetaan esimerkiksi renkaat, öljyt, polttoaineen ja muut nesteet sekä akku. Tämän jälkeen auto toimitetaan murskalaitokselle. Mekaanisen murskauksen ja lajittelun jälkeen autosta saatavat kierrätysmateriaalit hyödynnetään teollisuudessa neitseellisen raaka-aineen tilalla.

Romu Keinänen toimittaa asiakkaalle sähköpostilla vielä virallisen romutustodistuksen. Vain romutustodistus päättää lopullisesti asiakkaan vastuun ajoneuvosta, kuten veroista ja vakuutuksista.

100 % pykälien mukaan

Vaikka netti onkin tehnyt romuautosta eroon hankkiutumisesta vaivatonta, voi Romu Keinäsellä asioida edelleen myös perinteisesti, joko toimistolla henkilökohtaisesti käymällä tai soittamalla.

–Romutimme vuonna 2018 noin 4000 autoa.  Asioimisen helppous on pienentäyt kynnystä auton romuttamiseen. Kuluttajat hyötyvät autojen palaamisesta kierrätettyinä uudelleen teollisuuteen. Kierrätetyn materiaalin käyttö on huomattavasti edullisempaa ja ympäristöystävällisempää kuin neitseellisen raaka-aineen käyttäminen.

Vuonna 2018 valtio tuki autojen kierrätystä maksamalla uuden auton ostajille vanhan auton romuttamisesta 1500 euron romutuspalkkion. Se edisti tuntuvasti autokannan uusiutumista. Vaikka enää valtio ei romutuspalkkiota maksakaan, niin romuauton kierrättäminen kannattaa eritoten ympäristösyistä.

Auton kierrätys- ja hyödyntämisaste oli Autoalan tiedotuskeskuksen mukaan Suomessa vuonna 2016 noin 97%.

Toimittamalla ajoneuvon Romu Keinäselle, auton kierrätys hoituu 100-prosenttisesti pykälien mukaan. Romu Keinänen Oy toimii kolmella metalliromunkierrätykseen ympäristöluvan saaneella laitoksella Espoossa, Vantaalla sekä Karjaalla. Yritys Romukauppiaiden liiton jäsen ja sen laitokset ovat Suomen Autokierrätyksen virallisia vastaanottopisteitä.

–Asiakkaalle täysin veloitukseton romutuspalvelumme noutoineen ja paperitöineen käsittää lähes koko Uudenmaan alueen. Tarkan aluerajauksen näkee nettisivuilta www.romukeinanen.fi.

Teksti Timo Kiiski
Kuvat Romu Keinänen Oy

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Varmista ajokuntosi luotettavalla testerillä
Ajoneuvojen verkkohuutokauppa pyörii karanteenissakin
Budjettiosa kulkee varaosamarkkinassa omia polkujaan

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *