Kaasujalka

Rengas Turku tulee huoltobisnekseen yhä vahvemmin

Julkaissut:

|

22.6.2020

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Rengas Turku tulee huoltobisnekseen yhä vahvemmin

Rengas Turku aloitti Delta Autolta ostamansa korjaamotoiminnan Salossa 1. kesäkuuta.   Kun autokorjaamot ovat lähteneet rengasbisnekseen, vahvistaa Rengas Turkukin vastavuoroisesti korjaamobisnestään.

Rengas Turku Oy:n toimitusjohtaja, yrittäjä Marko Rantanen näkee perinteisten rengasliikkeiden panostuksen yhä vahvemmin myös autojen huolto- ja korjaustoimintaan alan yleisenä trendinä.

–Rengasala elää suurta murrosta. Perinteisten rengasliikkeiden oleminen käy vuosi vuodelta ahtaammaksi, kun niin autokorjaamo haluaa mukaan rengaskauppaan. Monia autokorjaamoja voikin tänä päivänä kutsua rengasliikkeeksi. Myös verkkokauppa on tullut mukaan rengasbisnekseen yhä vahvemmin.

Niinpä Rengas Turku vastaa alan kehitykseen laajentamalla vastavuoroisesti yhä enemmän autojen huolto- ja korjaamopuolelle. Uusin aluevaltaus on Delta Auton korjaamotoiminnan ostaminen Salossa.

Rengasliikkeen pakko uudistua

Edelleen niin henkilöautojen kuin raskaan kaluston renkaat ja vanteet kuin rengashotellitkin ovat Rengas Turku Oy:n bisneksen kivijalka, mutta vuodesta 2014 lähtien yritys on avannut yhä enemmän myös autojen huoltopisteitä.

–Aloitimme autojen huoltamisen Turun Rieskalahdessa vuonna 2014.  Lähdimme liikkeelle täysin nollasta. Sen jälkeen huoltopisteitä on tullut tasaisesti lisää. Ennen Delta Auton korjaamotoiminnan ostamista Salossa ostimme Autosähköliike Kaarilahti Oy:n liiketoiminnan Turun Pansiontiellä, ja siellä aloitimme huolto-ja korjaamotoiminnan syksyllä 2019. Huollamme Turun Riskalähteentien ja Pansiontien sekä kesäkuussa avattavan Salon Meriniitynkadun lisäksi autoja myös Kaarinan Automestarinkadun pisteessämme.

Kaikki Rengas Turun korjaamot Turussa, Kaarinassa ja Salossa löytyvät saman katon alta kuin yrityksen rengasmyymälät ja rengashotellit.

Lisäksi Kaarinan Hallimestarinkadulle Rengas Turku on keskittänyt raskaan kaluston renkaiden ja vanteiden myynnin ja asennukset sekä rengashotellin. Pelkästään rengas- ja vannepalveluja rengashotelleineen yrityksellä on Turun Vanha Hämeentie 134:ssä.

Myös Salossa rengasliike ja rengashotellimme muuttaa Myllyojankadulta samaan kiinteistöön huoltotoiminnan kanssa Meriniitynkadulle. Rengas turku osti Autorengas Salon liiketoiminnan Rengas Turku osti jo syyskuussa 2016.

Itsenäisyys on tärkeä vahvuus

Rengas Turku on kuitenkin niitä harvoja rengasliikkeitä ja autokorjaamoja, jotka jatkavat itsenäisinä ja ilman liittymistä suurempaan ketjuun.

– Olemme täysin itsenäisiä niin rengas- kuin korjaamobisneksessäkin. Siksi voimme valita aina markkinoilta parhaat tuotteet. Jos kuuluisimme isompaan ketjuun, joutuisimme edustamaan sitä, vaikka sen markkinoimalla merkillä olisi huonokin vuosi. Meillä on vaihtoehtona aina paras rengasmallisto. Samoin voimme vapaasti vaihtaa varaosantoimittajaa, jos maahantuojalla on huono hinta tai laatu. Saamme ajatella aina asiakkaan parasta, Marko Rantanen sanoo.

Koronakriisin iskiessä maaliskuun puolivälissä, myös Rengas Turun myymälöissä ja korjaamoilla oli hiljaista 2-3 päivää.

–Nyt tilanne alkaa pikkuhiljaa normalisoitumaan. Auton huoltamatta jättäminen on todella tyhmää. Jos siinä kuvittelee säästävänsä, niin toisin käy. Kaikissa korjaamoissamme on riittänyt tasaisesti kysyntää.

Yksi Rengas Turku Oy:n vahvuuksia on iso henkilöstö, 57 työntekijää.

–Rengassesongissa voimme lohkaista autoasentajia rengastöihin. Ja kun rengassesonki taas on ohi, samat miehet jatkavat huoltotöissä. Kuluttajalle on helppoa, kun meiltä löytyvät suunnilleen kaikki palvelut saman katon alta, Rantanen sanoo.

Myös digitalisaatio on antanut Rengas Turulle hyvät aseet kilpailla isoja toimijoita vastaan. Asiakkaalle oman autonsa huolto- ja rengashankintojen hallinnointi yrityksen kotisivuilla ja verkkokaupassa on tehty helpoksi.

–Periaatteessa asiakas pystyy hoitamaan kaikki rengas- ja huoltoasiansa verkkosivuillamme: paitsi tilaamaan huollon, myös laskemaan sen kustannukset. Meillä on hanke, jonka avulla asiakas pystyisi etukäteen verkossa tilauksen tekemällä asioimaan rengasasioissa ilmoittautumaan pihalla jonoon pelkän rekisterinumeron perusteella. Välttämättä hänen ei tarvitse asioida myymälässä ollenkaan, eikä aina edes poistua autosta. Jo kevään koronakriisissä teimme renkaanvaihtoprosessin ikäihmisille todella helpoksi, Rantanen sanoo.

Teksti Timo Kiiski
Kuvat Mika Salomaa

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Täytä pissapojan säiliö oikein
Raitisilmasuodatin vaihtoon ja  puhtaampi sisäilma autoon
Näin tankkaat oikein!

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *