Kaasujalka

Matin Rengas kasvatti rengashotellia lähes tuplasti

Julkaissut:

|

16.6.2020

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Matin Rengas kasvatti rengashotellia lähes tuplasti

Matin Rengas ja Auto Oy laajensi Helsingin Tapanilassa rengashotelliaan peräti 770 m2:n verran, aiemmin tilaa oli vajaat 1000 m2.

Toimitusjohtaja Marko Saloranta myöntää, että kuluva kevät on ollut erikoisin moneen vuoteen.

– Se johtuu koronaviruksen aiheuttamista ihmisten pelkotiloista ja rajoituksista. Asiakkaat eivät jää renkaanvaihtoa odotellessaan toimistoon, vaan menevät odottelemaan ulos. He selvästi myös välttävät lähikontaktia muihin asiakkaisiin. Me myös poistimme asikkaille tarkoitetut lehdet toimistotiloista, ettei virusta leviä myöskään niiden välityksellä, Saloranta sanoo.

Renkaiden vaihtamista ei kuitenkaan voi siirtää kesään eikä niitä voi myöskään säilyttää EU:n paloturvallisuusdirektiivien takia kerrostalojen häkkikellareissa. Siksi Matin Rengaskin laajensi rengashotelliaan Malmin kauppatie 42:ssä Helsingin Tapanilassa.

–Rengashotelli on myös vaivaton palvelu, kun ei tarvitse itse nostella likaisia ja  painavia renkaita, Saloranta sanoo.

Vielä riittää tilaa

Tällä hetkellä Marin Renkaan rengashotellissa on säilytyksessä melko tarkkaan 1000 rengassarjaa.

– Nyt kun kapasiteettia on lisää, pystymme ottamaan vielä 400-500 sarjaa lisää. Syksyllä varmaan mennään taas aika äärirajoilla. Hotellia laajensimme, kun aika monta vuotta jouduimme myymään ”ei oota”. Halukkaita on ollut enemmän kuin olemme pystyneet vastaanottamaan,  Saloranta sanoo.

Koronavirus heijastuu rengaskauppaan halvempien renkaiden ostoina.

– Kun monella on huoli työpaikasta ja aika moni on saanut lomautuslapun, ei pakasta vedetä ihan sitä parasta rock’n rollia, mitä hyllystä löytyy. Nyt otetaan vähän loivempi versio ja tänä keväänä olemme myyneet käytettyjäkin renkaita aika paljon.

Rengashotellille on paljon muitakin perusteita kuin helppous ja tilanpuute.

– Hotellissa renkaat säilytetään sopivassa lämpötilassa. Kun ei ole liian kuivaa ja kuumaa, renkaat eivät myöskään halkeile ja kuivu.

Reilusti edullinen

Matin Rengas mainosti vuosia edullisia renkaita sloganilla “Rengasliikkeissä syttyi sotaMatti ei tykkää sotia, mutta on pakko ollakseen ykkönen markkinoilla”.

–Olemme halparengasliikkeen maineessa edelleen, mutta pinnoitettuja renkaita emme enää myy. Niiden tilalle ovat tulleet kiinalaiset halpamerkit. Ne eivät ehkä ole kulutustasoltaan samaa luokkaa kuin kalliimmat renkaat, mutta jos ajaa vähän, niin ne ovat ihan toimiva vaihtoehto. Itse ainakin ajaisin mieluummin uusilla kiinalaisilla halparenkailla kuin pinnoitetuilla renkailla. Niissä on kuitekin uusi runko ja pinta.

Matin Rengas ja Auto Oy:n vaihtoautoliike on Tuusulassa, renkaiden myynti ja rengashotelli taas on keskitetty Helsingin Tapanilaan.

Saloranta kannustaakin kokemattomia rengasasioissa tulemaan asioimaan Malmille. Asiantuntemusta ja kokemusta löytyy yli 40 vuoden ajalta.

– Meitlä saa rehellisen arvion, emme harrasta pakkomyyntiä, hän sanoo.

Matin Renkaan tärkeä kilpailuvaltti on, että renkaat vaihdetaan non-stoppina ja ilman ajanvarausta.

– Jos ei ole edellinen asiakas jonossa, pääsee vaihtoon heti. Joskus voi joutua odottelemaan 10-15 minuuttia.

Teksti Timo Kiiski
Kuvat Mika Salomaa

 

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

”Pienenkin korjaamon pitää erikoistua”
Sohvalla istuen uudet renkaat Mersuun
Oikeat istuinsuojat ja kumimatot ammattilaisen arkeen

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *