Kaasujalka

Tänä kesänä lomaillaan autolla kotimaassa – Älä tingi auton huolloista

Julkaissut:

|

7.6.2020

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Tänä kesänä lomaillaan autolla kotimaassa – Älä tingi auton huolloista

Kevät on hujahtanut jo pitkälle, tänä vuonna hyvin poikkeuksellisissa olosuhteissa. Kesä lähestyy ja moni pohtii vaihtoehtoja kesäloman viettoon. Ulkomaan reissut ovat mitä todennäköisimmin pannassa myös kesällä, joten ruuhkaa kotimaan tieliikenteessä on odotettavissa!

Koronaviruspandemia on sulkenut ihmiset neljän seinän sisälle ympäri maailmaa. Tänä keväänä moni on viettänyt enemmän aikaa kotona kuin koskaan aiemmin. Koti on toiminut työpaikkana, kouluna, päiväkotina ja vapaa-ajan viettopaikkana.

Vaikka varsinainen karanteeni ei olisi omalle kohdalle sattunut, on suurin osa kansasta pyrkinyt välttämään turhaa liikkumista ja muiden ihmisten tapaamista.

Oman auton käyttö lisääntyy

Pelko koronavirukselle altistumisesta on vähentänyt julkisen liikenteen matkustajamääriä, joten kokonaisia vuoroja on peruttu ja vuorovälejä harvennettu.

Ne, joilla on mahdollisuus oman auton käyttöön, kulkevat tarvittavat matkat mieluusti omalla autollaan. Vaikka työmatkaliikenne onkin vähentynyt etätöiden tekemisen myötä, on koronakriisi jopa lisännyt muuta auton käyttöä.

Kun liikkumisen ja kokoontumisten rajoituksia jossain vaiheessa aletaan purkaa, on monilla varmasti kova tarve lähteä sukuloimaan tai tapaamaan myös kauempana asuvia ystäviään.

Suomalaiset ovat tunnetusti myös mökkikansaa, joten hinku kesämökille on varmasti kasvanut suureksi. Nämä kaikki matkat tullaan tekemään hyvin pitkälti omilla autoilla, sillä julkisia liikennevälineitä vältellään varmasti pidemmän aikaa.

Kotimaan matkailu tulee tänä vuonna lisääntymään merkittävästi. Vaikka ulkomaille ei pääsisikään, moni tavoittelee lomafiilistä matkustamalla Suomen rajojen sisäpuolella sijaitseviin kesäkohteisiin. Nämä matkat tullaan tekemään pääasiassa omilla autoilla. Ajokilometrejä on siis luvassa runsaasti.

Älä tingi auton huollosta!

Jotta kesälomamatkat sujuisivat ongelmitta, auton huollosta ei kannata tinkiä. Nyt on itse asiassa loistava aika huollattaa auto, sillä etätyöläinen ei tarvitse autoa töissä käyntiin, joten sijaisautolle ei välttämättä ole tarvetta.

–Koronaviruksen pelko on lisäksi saattanut aiheuttaa väljyyttä korjaamon varauskalenteriin, joten mieluisen huoltoajan saaminen voi olla helpompaa, muistuttaa markkinointipäällikkö Jouni Vainikka autotarvikkeita ja varaosia maahantuovasta Kaha Oy:stä.

Monet korjaamot ovat  Vainikan mukaan reagoineet esimerkillisesti koronavirustilanteeseen, ja asiakkaiden turvallisuuteen ja hygieniaan kiinnitetään nyt erityistä huomiota. Korjaamot desinfioivat auton avaimet työn vastaanoton ja luovutuksen yhteydessä.

–Lisäksi istuimet ja muut pinnat suojataan kertakäyttöisillä suojilla. Lopuksi ratti, vaihdekeppi sekä muut kosketuspinnat puhdistetaan ja desinfioidaan huolellisesti ennen auton luovutusta omistajalle, Vainikka tietää.

Osa korjaamoista tarjoaa asiakkaille myös auton nouto- ja palautuspalvelua.

Koronavirusepidemialla tulee varmasti olemaan omat vaikutuksensa myös monen taloudelliseen tilanteeseen, minkä vuoksi uuden auton hankkimista saatetaan lykätä muutamalla vuodella. Nykyisen auton kunnossapitoon kannattaa siis panostaa, jotta se kulkisi mukavasti vielä monet kilometrit.

 

Teksti Timo Kiiski

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Täytä pissapojan säiliö oikein
Raitisilmasuodatin vaihtoon ja  puhtaampi sisäilma autoon
Näin tankkaat oikein!

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *