Kaasujalka

Tee autollesi perusteellinen kevätpesu

Julkaissut:

|

17.4.2020

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Tee autollesi perusteellinen kevätpesu

Kevätauringon säteiden kosketus kuitenkin herättää monet autoilijat siihen, että oma ajokki näyttää suorastaan saastaiselta ja olisi todellakin korkea aika pestä auto. 

Mennyt talvi on ollut monella paikkakunnalla erityisen musta ja kurainen, joten moni on jättänyt autonpesukertoja välistä, ja lika on päässyt kunnolla pinttymään auton maalipintaan.

Etenkin jos edellisestä pesukerrasta on vierähtänyt aikaa, asfalttipiki ja tiesuola eivät välttämättä irtoa tavallisella autoshampoolla ja lopputuloksena on edelleen likaisen näköinen auto.

– Ongelma ei ole vain esteettinen, sillä pinttynyt lika voi pidemmän päälle jopa vahingoittaa auton maalipintaa. Hankalan talvilian, kuten tiesuolan, pien ja kuran sen irti saaminen vaatiikin omat täsmätuotteensa, muistuttaa markkinointipäällikkö Jouni Vainikka autotarvikkeita ja varaosia maahantuovasta Kaha Oy:stä.

Piki irti liuotinpesuaineella

Asfalttipien ja tiesuolan yhdistelmä on sellainen, jonka puhdistaminen on todella haastavaa. Sitkeä talvilika irtoaa varmimmin tehokkaalla liuotinpohjaisella pesuaineella, kuten SONAX Liuotinpesulla.

Liuotinpesuainetta käytetään esipesuaineena ennen shampoopesua; suihkuta pesuainetta joko kuivalle tai kostealle maalipinnalle ja anna vaikuttaa. Kaikkein likaisimpia kohtien käsittelyyn voit ottaa avuksi sienen. Käsittelyn jälkeen pese auto tavallisella shampoolla ja huuhtele huolellisesti.

–Liuotinpohjaista pesuainetta käytettäessä on tärkeää muistaa suojata maalipinta pesun jälkeen joko vahaamalla tai pinnoittamalla, Vainikka korostaa.

Savikäsittelyllä sileä lopputulos

Huolellisenkin pesun jälkeen auton pinnassa, etenkin helmoissa, voi tuntua vielä karheutta. Maalipinnan viimeistely onnistuu savikäsittelyllä, ja lopputulos on ihanan sileä. Auton maalipinta olisi hyvä käsitellä puhdistussavella muutaman kerran vuodessa.

–Perinteiselle puhdistussavelle on nykyään olemassa myös helppokäyttöisempiä vaihtoehtoja. SONAX Clay-Ball Savisienen kädensija on pallonmuotoinen, joten siitä saa mukavan otteen ja maalipinnan työstäminen on vaivattomampaa, nopeampaa ja ergonomisempaa, Vainikka tietää.

On tärkeä muistaa, että savikäsittelyä ei saa tehdä kuivalle pinnalle, vaan käsittely vaatii liukastetta! –Suihkuta siis esimerkiksi ikkunanpesuainetta maalipinnalle ennen käsittelyä ja lisää aina tarvittaessa, jotta savisieni liukuu maalipinnalla kitkattomasti. Suojaa auton maalipinta käsittelyn jälkeen.

Raikasta myös sisätilat

Talven jäljiltä myös auton sisätilat ovat yleensä kuraiset ja tunkkaiset.
– SONAX XTREME Sisäpesu on näppärä tuote auton sisätilojen puhdistukseen ja epämiellyttävien hajujen poistoon,  Vainikka vinkkaa.

Sisäpuhdistusaineella irrotat pinttyneenkin lian hellävaraisesti, niin auton sisäpuolen muovipinnoista kuin istuin- ja katoverhoiluistakin. Tuote sisältää hajuntappajaa, joka ei ainoastaan peitä, vaan myös poistaa esimerkiksi lemmikkien tai eväiden aiheuttamat, epämiellyttävät hajut. Tuote jättää jälkeensä myös raikkaan tuoksun.

Syy ummehtuneeseen hajuun saattaa olla myös likaisessa ilmastointijärjestelmässä. Helppo ja vaivaton tapa puhdistaa autosi ilmastointijärjestelmää ja höyrystintä on käsittely SONAX A/C -puhdistusaineella. Puhdistusaineen teho perustuu luonnollisiin mikrobeihin, jotka pitävät hajut loitolla, mutta ovat täysin vaarattomia ihmiselle.

A/C -puhdistusaineen käyttö on todella helppoa; ilmastointi kylmälle, puhallus täysille, penkkien selkänojat eteen ja puhdistusainepurkki laukaistaan auton takajalkatilaan. Auton ovet kiinni ja annetaan aineen tehdä tehtävänsä. Purkin tyhjennyttyä avataan ovet ja annetaan tuulettua. Lopputuloksena raikkaat sisätilat pienellä vaivalla.

 

 

 

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

BG Ilmastointijärjestelmän huolto puhdistaa perusteellisesti koko järjestelmän
BG kehitti hybridiautoille oman huoltopalvelun
Korona aiheuttaa haasteita autokorjaamoihinkin

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *