Kaasujalka

Mersu-korjaamo MBA tuplasi tilat Lahdessa

Julkaissut:

|

2.10.2019

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Mersu-korjaamo MBA tuplasi tilat Lahdessa

MBA-Autokorjaamo Lahdessa on muuttanut tuplasti suurempiin tiloihin Sahaajankatu 3:een. Vaikka yritys korjaa myös Bemareita ja Audeja, parhaiten se tunnetaan Mersu-korjaamona.

MBA-Autokorjaamolla on Lahdessa jo 17 vuoden historia. Se aloitti 2000-luvun alussa korjaamalla Automesta-yrityksen Saksasta Lahteen tuomia Mersuja.
– Niitä autoja tuli silloin vietävästi. Myöhemminkin Automestasta tuonti-Mersun ostaneet asiakkaat toivat meille autonsa huollettavaksi. Siitä lähtien olemme panostaneet Mersun erikoistyökaluihin ja laitteisiin, muistelee yrittäjä Toomas Palmi.

MBA-Autokorjaamon ”peruskauraa” ovat Mersut, jotka ovat ohittaneet jo takuuajan. Osaamista löytyy kuitenkin uudempiinkin Mersuihin. ’
– Tänäänkin oli meillä remontissa uudenkarhea Mersun 63 AMG -malli. Pienessä, 5 asentajan korjaamossa homma henkilöityy ja asiakkaat arvostavat, että palvelu pelaa vaikka puhelimessa pulmatilanteissa neuvoen, Palmi sanoo.

Nopeat varaosatoimitukset

Enin osa korjattaviksi ja huollettaviksi tulevista autoista on 3-4 vuotta vanhoja Mersuja.
– Esimerkiksi koulutakseina palvevia Sprinttereitä korjataan paljon. Palvelemme kahden asiakaspalvelijan ja kolmen asentajan voimin. Asiakaspalvelijat tekevät myös pienempiä huoltohommia, lukevat esimerkiksi vikakoodeja.

Yritys on muuttanut Malininkadulta Sahaajankatu 3:een. Uusissa, tuplasti aiempaa suuremmissa tiloissa on viisi nosturipaikkaa ja samassa yhteydessä toimii myös varaosaliike.
– Varaosatoimitukset ovat nopeita, koska niitä maahantuova KL Varaosat toimii samassa kiin teistössä. Pääsääntöisesti auto saadaan kuntoon kerralla, kun varaosat löytyvät suoraan omasta yllystä.

MBA-Autokorjaamon keskittyminen Mersuun selittyy paitsi Lahden ja lähiympäristön vankalla Mersu-kannalla, myös Mersun pitkäikäisyydellä.
– Jos alkaisimme korjata kaikkia merkkejä, kehityksen junassa pysyminen olisi ongelmallisempaa. Varsinkin kun kaikki autot ja samalla myös Mersut monimutkaistuvat koko ajan.

Helppo löytää

MBA-Autokorjaamoon tulevista Mersuista tuontiautoja on suunnilleen puolet, toinen puoli on ”Suomi-Mersuja”. – Toki Mersuissakin alustan nivelet, jarrut ja iskunvaimentimet kuluvat kuten muissakin autoissa, mutta hyvin huolletulla Mersulla ajaa edelleen helposti sen puoli miljoonaa kilometriä. Mersu on myös auto, joka vian ilmetessäkin pääsääntöisesti tuo kotiin asti, eikä jätä tienpäälle. Tuonti-Mersut tuppaavat kuitenkin olemaan paremmassa kunnossa kuin Suomi-autot, koska Mersujen kotimaassa Saksassa ei juuri ajella autoa kuluttavilla hiekkateillä.

MBA-Autokorjaamolla on tarjota asiakkailleen huollon ajaksi kaksikin laina-autoa ja odotustiloissa voi lukea vaikka lehtiä.

– Uuden osoitteemme etuja on myös sijainti. Meidät löytää helpoiten Vanhanradankadun varresta, kun taas virallinen katuosoitteemme Sahaajankatu vähän kierrättää ylimääräistä. Kun Vanhanradanvarteen tulee ohitustie, ramppi ohjaa suoraan meidän päätyyn. Meille pääsee suoraan Lahden moottoritieltä, ajamista tulee vain puolikilometriä.

Teksti Timo Kiiski
Kuvat Mika Salomaa

 

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Oikeat istuinsuojat ja kumimatot ammattilaisen arkeen
Näin oikeat renkaat tekevät ajamisesta nautinnon
Halpa ja vanha auto – Lottovoitto vai painajainen?

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *