Kaasujalka

Ruotsalainen joutui tyytymään kakkossijaan Pohjanmaalla

Julkaissut:

|

17.6.2019

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Ruotsalainen joutui tyytymään kakkossijaan Pohjanmaalla

Seinäjoen ympäristössä ajettu Ralli SM -sarjan viides osakilpailu Pohjanmaa Ralli tarjosi jälleen hienon kamppailun SM2-luokan kärkikaksikon välillä. Esa Ruotsalainen oli voittanut neljä edellistä osakilpailua, mutta nyt hänen oli tyytyminen toiseen sijaan värikkäiden vaiheiden jälkeen.

Saarijärveläinen Mitsubishi-kuski ajoi nopeimmat ajat kolmelle ensimmäiselle erikoiskokeelle, mutta oli siitä huolimatta 1,8 sekuntia Ville Hautamäen perässä. Syynä vilppilähtö EK1:n startissa, josta seurasi 10 sekunnin aikasakko.

– Oma kanta asiaan oli se, että lähdin aivan oikeaan aikaan, mutta melko tarkalla se startti oli. Tuomaristo olisi voinut muuttaa päätöstä vain incar-kameran kuvan todisteen avulla, mutta meillä ei ollut kameraa käytössä, Esa harmitteli.

Hautamäki sai siis aikasakon myötä vähän tasoitusta, mutta sen jälkeen hän intoutui ajamaan tukun kärkiaikoja, eikä Ruotsalainen päässyt enää tavoittamaan yhdestä pohja-ajasta huolimatta.

– Ero oli 12 sekuntia ennen viimeistä pätkää. Tiedostin, että siellä ei pysty enää ajamaan kiinni, koska kyseessä oli toiseen kertaan ajettava
EK. Erot olivat pieniä, mutta Ville oli tässä kisassa nopeampi, Ruotsalainen myönsi rehdisti.

Esa Ruotsalaisen ja kartanlukija Hannu Lammisen sarjajohto on edelleen vankka, 23 pistettä, kun kaksi osakilpailua on sarjasta ajamatta. Seuraava osakilpailu koittaa kesätauon jälkeen 31. elokuuta Laitilassa.

SM2-luokan tulokset Top3, Seinäjoen osakilpailu:
1. Ville Hautamäki 57.59,7
2. Esa Ruotsalainen +29,5
3. Mikko Ala-Talkkari +3.30,2

SM2-luokan pisteet 5/7 osakilpailun jälkeen:
1. Esa Ruotsalainen 127
2. Ville Hautamäki 104
3. Timo Mäenpää 51

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Jukka Alalantela avasi BMW-rallisarjan voitolla
Grönholm menestynein suomalainen Ruotsin rallissa
Juha Kankkusella miljoonien autokokoelma

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *